English

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد؛

بیشترین خسارت باغ های میوه استان یزد بر اثر تغییرات جوی در شهرستان خاتم است

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد بر اثر تغییرات جوی به محصولات پسته، زردآلو، بادام، گردو، انگور، انار و آلو استان خسارت زیادی وارد شد که بیشترین خسارت مربوط به خاتم است.

بیشترین خسارت باغ های میوه استان یزد بر اثر تغییرات جوی در شهرستان خاتم است
به گزارش خبرگزاری موج یزد، اکبر شیخ علیشاهی مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: بر اثر حوادث طبیعی در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹، سه هزار و ۴۳ میلیارد تومان به باغداران استان یزد خسارت وارد شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از سه برابر افزایش دارد.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، وی افزود: این میزان خسارت ناشی از وقوع توفان، سرما و گرمای زودرس بهاره اواخر اسفند ماه ۱۳۹۹ و فروردین ماه سال ۱۴۰۰ است.

به گفته وی بر اثر تغییرات جوی به محصولات پسته، زردآلو، بادام، گردو، انگور، انار و آلو استان یزد خسارت زیادی وارد شد.

وی با اشاره به برآوردهای اولیه کارشناسان و میزان خسارت از ۳۰ تا ۸۰ درصد محصول باغ های استان اظهارکرد: به گونه ای که به برخی باغ های پسته ۱۰۰ درصد خسارت وارد شد و حتی تولید محصول در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی را تحت تاثیر قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: از ۵۲ هزار هکتار باغ های پسته به ۲۹ هزار و ۸۵۰ هکتار به طور متوسط تا ۵۲ درصد، از هزار و ۸۸۲ هکتار باغ های انگور به ۹۰۰ هکتار تا ۷۰درصد، از پنج هزار و ۹۳۹ هکتار باغ بادام به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار ۷۰درصد، از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار باغ های زردآلو به هزار هکتار ۸۰ درصد و از مجموع ۶ هزار هکتار باغ های انار به هزار و ۵۰۰ هکتار تا ۵۰ درصد خسارت وارد شد.

شیخ علبشاهی بیان کرد: در این مدت بیشترین خسارت باغ های میوه استان به ترتیب مربوط به کشاورزان خاتم با ۲ هزار میلیارد تومان به هزار و ۷۲۰ هکتار ، مهریز با ۵۵۳ میلیارد تومان به ۶ هزار و ۴۱۰ هکتار ، تفت با ۱۷۰ میلیارد تومان به سه هزار و ۵۰۰ هکتار ، ابرکوه با ۱۴۰ میلیارد تومان به سه هزار و ۵۰۰ هکتار و شهرستان بهاباد نیز با ۸۰ میلیارد تومان به ۲هزار هکتار است.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید براینکه از سوی ستاد مدیریت بحران استانداری یزد میزان خسارت وارده نیز به نهادهای ذی ربط منعکس شد ، خاطرنشان کرد: این سازمان خسارت وارده را در بخش های باغبانی نیز برآورد و به وزارت جهاد کشاورزی گزارش کرد .

وی تصریح کرد : برای جبران بخشی از خسارت های وارده به باغداران ، دولت نسبت به امهال وام ها و همچنین پرداخت تسهیلات کم بهره حداقل ۲ ساله کشاورزان خسارت دیده اقدام کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه