English

صدای اصحاب رسانه قم در پیگیری مطالبات و مشکلاتشان ناشنیده باقی مانده است!

اصحاب رسانه در هر عرصه‌ای که قلم بزنند، درصدد پیگیری مطالبات مردم و همراهی با مسئولان در پیشبرد اهداف کلان و خرد کشور هستند، اما در این مسیر پرفراز و نشیب، گاهی صدایشان شنیده و شان و منزلت‌شان آن گونه که باید، دیده نمی‌شود.

صدای اصحاب رسانه قم در پیگیری مطالبات و مشکلاتشان ناشنیده باقی مانده است!

به گزارش خبرگزاری موج قم، قم با توجه به جایگاه مهم و حیاتی به لحاظ نشر معارف دینی و شیعی و فقهی و همچنین زیارتی و گردشگری و وجود ظرفیت‌های گرانقدر، دارای ویژگی‌های خاصی در انعکاس اخبار و رویدادهاست و رسانه‌ها، نقش بسیار مهمی در معرفی این جایگاه و به قوت رساندن نقاط ضعف و رفع کاستی‌ها در جهت اعتلا و توسعه و آبادانی این کلانشهر دارند.

با این حال، در گیر و دار بسیاری از مسائل و موضوعات، صدای اصحاب رسانه قم، در پیگیری مطالبات و مشکلاتشان، ناشنیده باقی مانده است و وعده‌های مسئولان در سالهای اخیر، گره‌ای از مشکلات این قشر تلاش‌گر و همیشه در صحنه رویدادهای بزرگ، باز نکرده است.

شاید حقوق مناسب، بیمه، امنیت شغلی، مسکن و معیشت از جمله دغدغه‌هایی باشد که علی‌رغم وعده‌های مسئولان، مدیران، نمایندگان مردم قم در مجلس و خانه مطبوعات در طول سالهای گذشته تاکنون هنوز برآورده نشده است و شیوع کرونا نیز با وجود تحمیل سختی‌ها و مشقات زیاد، بر میزان مشکلات این قشر افزوده است.

حمایت ازخبرنگاران و اصحاب رسانه ، بارها و بارها به عناوین مختلف مطرح شده، اما هنوز بسیاری از خبرنگاران قم، با وجود کمبودها و دشواری‌های فراوانی که در تهیه خبر با آن مواجه هستند، در تامین کمترین مطالبات خود نیز درمانده‌اند.

رسانه‌هایی که از قدرت بالایی در تحقق اهداف و رفع مشکلات در جامعه برخوردار هستند و مردم به آنها در پیگیری مسائل اعتماد دارند، در بسیاری از موارد، بی‌هیچ حمایتی به کار و فعالیت مشغول‌اند و کمتر عزمی برای گره‌گشایی از مسائل و دغدغه‌هایشان دیده می‌شود.

هر چند خود مسئولان نیز از انبوه مشکلات و چالش‌های فراروی رسانه‌ها و وضعیت معاش و گذران زندگی اهل رسانه باخبرند اما انتظار می‌رود این قشر تلاش‌گر نیز به خوبی مورد حمایت قرار بگیرند تا در تولید محتوا بتوانیم گام‌های بهتری برداریم، وقتی رسانه‌ها به خوبی تقویت می‌شوند، کارکرد و عملکرد بهتری دارند تا اینکه در تامین معاش نیروهایش، مجبور باشند اصل رسالت خود را به حاشیه ببرند.

بهرام سرمست در گفتگوئی به جایگاه نه‌چندان مستحکم اصحاب رسانه اشاره و تاکید کرد که باید هوای اصحاب رسانه و خبرنگاران را در برابر اربابان قدرت و مقام داشته باشیم.

وی حتی وجود انتظارات کاذب مدیران و مسئولان از اصحاب رسانه را یک آسیب جدی در مسیر اعتلای خبرنگاران برشمرد و گفت که این مدیران و مسئولان هستند که باید در برابر اصحاب رسانه پاسخگو باشند.

استاندار قم که به نظر می‌رسد در جریان مشکلات و دغدغه‌های اصحاب رسانه قرار دارد، بارها بر لزوم پیگیری این مسائل تاکید کرد و خواستار همراهی مدیران ذی‌ربط با خبرنگاران در رفع مشکلات شد و دراین باره عنوان کرد:مشکلات خبرنگاران و فعالان رسانه باید با تلاش خانه مطبوعات و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برطرف شود.

وی همچنین به نقش مهم خبرنگاران در کنار مدافعان سلامت در بحران کرونا اشاره کرد و خواستار رسیدگی جدی‌تر مسائل و گرفتاری‌های این قشر از سوی مدیران شد تا بتوان کرامت و منزلت اصحاب رسانه را حفظ و آنها را تا رسیدن به سرمنزل مقصود یاری کرد.

نقش مهم اصحاب رسانه قم در مدیریت وضعیت کرونا و اطلاع‌رسانی به مردم و همراهی در تحقق اهداف ستاد مقابله با کرونا بر کسی پوشیده نیست و معاون سیاسی، امنیتی و امور اجتماعی استانداری قم، بارها نسبت به چنین مسئولیت و رسالت سنگین اصحاب رسانه در قم، اشاره داشته است، به گونه‌ای که به گفته وی، اگر نقش آفرینی خبرنگاران نبود کار تیم درمان کرونا، بی‌سرانجام و ابتر می‌ماند.

بیژن سلیمان پور، رسیدگی به دغدغه‌ها و مشکلات اصحاب رسانه در جهت انجام رسالت سنگین‌شان را یکی از وظایف مهم مدیران برشمرد و گفت: در شرایطی که خبرنگاران نیز همچون مدافعان سلامت در میدان مقابله با کرونا و در معرض بیماری قرار دارند باید نسبت به مطالبات و رفع مشکلات این طیف نیز توجه داشت تا با دغدغه کمتری به رسالت خود بپردازند.

هر سال در روز بزرگداشت خبرنگار، مسئولان گردهم می‌آیند و اصحاب رسانه مطالبات و دغدغه‌های خود را بازگو می‌کنند و از فردای آن، "روز از آن نو و روزی از نوست".

یکی از مطالبات مهم اصحاب رسانه در گذشته، تشکیل خانه مطبوعات به صورت قانونی در قم بود که در ۲۳ اسفند ماه سال ۸۹ موسسه خانه مطبوعات شکل گرفت و برگزاری دو دوره انتخاباتی در سال ۹۵ و ۹۹، تا حد زیادی تحولات قانونی را نشان داد، هر چند خانه مطبوعات قم، به دلیل فقدان پشتیبانی‌های لازم، توان به نتیجه رساندن بسیاری از مطالبات اصحاب رسانه را ندارد، در حالی که گسترش این خانه با عضوگیری بیشتر و همگرایی مسئولان و مدیران با این خانه، شاید امیدی برای رهایی از مشکلات و تحقق مطالبات باشد.

براساس گزارشی که در موج منتشر شد، تعداد زیادی از خبرنگاران قم، بالا بودن تعرفه حق بیمه، فقدان امنیت شغلی و مسکن از جمله دغدغه‌های جدی بود که مطرح شد، مشکلاتی که سالها تنها وعده‌ای برای برون رفت از آن داده شده ولی تاکنون به طور جدی این دغدغه‌ها دنبال نشده است، هر چند با شکل گیری اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات و وعده‌هایی در شناسایی اصحاب رسانه فعال و احصای مشکلات و پیگیری جدی دغدغه‌ها، امیدهایی برای بهتر شدن وضعیت اصحاب رسانه تازه شده است.

سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تقویت انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی رسانه را راهگشای رفع بسیاری از مشکلات اصحاب رسانه در قم می‌داند و براین باور است که باید در جهت ارتقای کمی و کیفی رسانه و رفع مشکلات خبرنگاران اقدامات جدی شکل بگیرد.

وی در این باره بیان کرد: اصحاب رسانه و خبرنگاران، بازوان توانمند مسئولان برای پیگیری مطالبات در جهت تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند و تزریق روحیه نشاط و احساس امید در جامعه نیز از جمله انتظاراتی است که از اهالی رسانه داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تصریح کرد: جمعیت رسانه‌ای استان قم مجموعه ای از جوانان پویا، فعال و انقلابی هستند، بسیاری از اهالی رسانه قم با مشکلات و دغدغه‌هایی مواجه اند، با توجه به اینکه انتخابات خانه مطبوعات به تازگی انجام و هیئت مدیره مشخص شد و امیدواریم گام‌های موثری در تحقق مطالبات این خانه به خصوص ساماندهی وضعیت نیروی انسانی، معیشتی، جایگاه خبرنگاران و بیمه برداشته شود.

وی گفت:بیش از ۳۰۰ نشریه مکتوب، ۳ روزنامه محلی، ۳ روزنامه سراسری و ده‌ها دوهفته نامه، ماهنامه و فصلنامه تخصصی در قم فعالیت می کنند که جایگاه ویژه ای در سطح کشور دارند و ۳ درصد رسانه‌های دارای مجوز کشور متعلق به استان قم است، همچنین از ۴۲ خبرگزاری کشور، بیش از ۱۵ خبرگزاری در قم دارای نمایندگی است، ضمن اینکه از ۱۷۲ روزنامه دارای مجوز برای توزیع سراسری، حدود ۱۰ روزنامه سراسری در قم دارای دفتر نمایندگی‌ست.

محمدجواد محرابی معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز، ساماندهی اصحاب رسانه و شناسایی فعالان واقعی اولین گام در پیگیری مشکلات و مطالبات است ودر این باره اقداماتی انجام می شود.

وی افزود: به ویژه اینکه اهالی رسانه قم دوشادوش مدافعان سلامت در بحران کرونا حضور داشته اند و بای تمهیداتی اندیشید که در راستای اهداف رسانه ای خود دچار بیماری نشوند و با کمترین دغدغه خاطر بتوانند رسالت خود را جامه عمل بپوشانند.

با اینکه در قانون کار، موضوع حقوق مناسب و بیمه نیروها توسط کارفرما سالهاست که مورد توجه قرار دارد، اما همچنان خبرنگارانی در قم از این مطالبه ابتدایی محروم اند و با وجود خطرات زیاد در مواجهه با بیماری کرونا و حوادث در مسیر تهیه گزارش و خبر نیازمند بیمه و حمایت های لازم هستند.

در این خصوص محمدحسین همتی نژاد مدیر خانه مطبوعات استان قم با تاکید بر تقویت صنف قوی در تحقق مطالبات اصحاب رسانه عنوان کرد: باید در فضا همدلی، صنفی قوی داشته باشیم و با مشارکت بسیاری از مسائل و دغدغه‌ها را رفع کنیم.

وی اظهار داشت: صنف قوی می‌تواند به خوبی از حقوق خبرنگاران حمایت کند و باید با افزایش عضو و تلاش روزافزون به بسیاری از هدف‌گذاری‌ها دست‌یابیم، متأسفانه همواره جزء صنوفی بودیم که اتحاد کمتری داشته‌ایم.

همتی نژاد بیان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با محدودیت‌هایی در حمایت از اصحاب رسانه مواجه است و در حمایت از مدیران مسئول، تلاش کرد تا از توان اقتصادی بیشتری در حمایت از خبرنگاران بربیایند و حداقل معیشت اصحاب رسانه جبران شود.

فخرالدین یوسف پور رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان قم در این باره گفت: رسانه ها به عنوان حلقه واسط میان مردم و مسئولان هستند و باید به دور از هیاهو و بلواهای سیاسی و جناحی و مسایل حاشیه‌ای به رسالت خود بپردازند و از طرفی مسئولان نیز جایگاه مهم رسانه را از یاد نبرند و در حمایت از چنین ظرفیت‌هایی تلاش کنند.

رئیس هیئت‌مدیره خانه مطبوعات استان قم خاطرنشان کرد: بیمه یکی از دغدغه‌های اصلی صنف رسانه قم و خبرنگاران است و متاسفانه بسیاری از مدیران مسئول در خصوص بیمه خبرنگاران و اصحاب رسانه، مسئولیت نمی‌پذیرند و کارکنان خود را بیمه نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: نبود یک مرجع واحد مشکلی است که در این صنف با آن مواجه هستیم و در سالهای گذشته در این حوزه لطمه خوردیم، همچنین فقدان بودجه ثابت از جمله دغدغه‌های خانه مطبوعات در دوران مختلف است و گاهی کمک‌هایی برای انجام برنامه‌ها جمع‌آوری می‌شد اما باید به فکر منابع پایداری باشیم که در این باره مدیرعامل برنامه‌هایی ارائه کرده است.

با توجه به اهمیت خبر و اطلاع‌رسانی و جایگاه مهم اصحاب رسانه، باید به طور جدی یک چشم‌انداز وسیعی را در تحقق مطالبات خبرنگاران و اهالی رسانه در قم قرار داد تا مبادا مشکلات معاش و زندگی، موانعی جدی فراروی تلاش و پیگیری‌ها قرار دهد و در این فراز و نشیب‌ها برای تامین معاش، حاشیه امنی در عدم پاسخگوئی مدیران و مسئولان اتفاق بیفتد که قطعا به ضرر و زیان جامعه است، ما امیدواریم، تحولات خوبی در انتظار اصحاب رسانه باشد تا کمی ها و کاستی ها در طول ۴ دهه گذشته در حق رسانه و خبرنگاران به بهترین نحو جبران شود و در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نیز اتفاقات خوبی در جهت تولید محتوای رسانه‌ای برای مقابله با آسیب‌ها و مشکلات در جامعه صورت بگیرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه