مجید جعفری:
خراسان رضوی رتبه دوم کشور در توزیع تخم نوغان را دارد
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: استان ما دارای مقام اول کشوری در خرید پیله ابریشم و تبدیل آن به نخ و رتبه دوم در توزیع تخم نوغان را دارد.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، مجید جعفری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: استان ما مقام اول کشور در خرید پیله ابریشم و تبدیل آن به نخ را دارد اما خراسان رضوی بعد از گیلان که مرکز اصلی نوغانداری است، رتبه دوم در توزیع تخم نوغان را در کشور داراست.
مجید جعفری در ادامه بیان کرد: در سال گذشته ۱۲ هزار و ۱۲۹ جعبه تخم نوغان در میان ۵ هزار و ۱۰۰ خانوار توزیع شده است. نوغانداری شغل اصلی محسوب نشده، بلکه یک شغل فرعی و دوم بوده و این شغل معمولا میان زنان روستایی شایع است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در سال گذشته ۲۷ درصد توزیع تخم نوغان در کل کشور در خراسان رضوی صورت گرفته و این استان بعد از گیلان که مرکز اصلی نوغانداری است، رتبه دوم در توزیع تخم نوغان را در کشور را داراست.
وی گفت: درسال گذشته ۲۰ درصد افزایش عملکرد در این صنعت داشتهایم و توزیع تخم نوغان از ۱۰ هزار جعبه به ۱۲ هزار جعبه افزایش پیدا کرد. در سال جاری مجموعا ۱۵هزار جعبه تخم نوغان توزیع خواهد شد که حدود ۲۵ درصد در توزیع تخم نوغان وخانوار تحت پوشش نسبت به سال گذشته رشد خواهیم داشت.
جعفری در مورد اینکه درسال گذشته ۵۰۰ تن پیله تر ابریشم برداشت شد که این مقدار حدود ۳۷۰ میلیارد ریال سود برای نوغانداران استان داشته تصریح کرد: خراسان رضوی مقام اول را در کشور در خرید پیله ابریشم و تبدیل آن به نخ را دارد که اینکار توسط شرکتهایی در سطح استان که عمده آن در تربت حیدریه است انجام میشود. همچنین ۸۰ درصد پیله کشور در تربت حیدریه تبدیل به نخ ابریشم خام میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در راستای توسعه نوغانداری و تقویت توتستانهای استان در سال گذشته حدود ۳۰ هزار نهال توت وارد استان شد و با توجه به اینکه تنها خوراک کرم ابریشم برگ درخت توت است و برای انجام این کار تنها نیاز است دسترسی کافی به برگ مورد نیاز وجود داشته باشد، در سال جاری برنامهی توزیع حدود ۲۰۰ هزار نهال درخت توت در استان دست اقدام است.
وی ضمن تاکید بر اینکه عمده فعالیت نوغانداری تبلیغ و ترویج است، تصریح کرد: امید است جعبههای تخم نوغانداری که امسال 15 هزار جعبه است را بتوانیم به افرادی که علاقهمند هستند واگذار کنیم. بسیاری از افرادی که وارد این عرصه میشوند تجربه ندارند به همین دلیل و در راستای آموزش این افراد فیلمهایی را آماده کردهایم که به صورت مرتب در نقاط مختلف در اختیار علاقه مندان قرار میگیرند. در روستاها نیز کلاس برگزار میشود. کلاسهای پرورش نوغان به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.
جعفری خاطر نشان کرد: نوغانداری هزینه، تجربه و تاسیسات خاصی نمیخواهد و افراد با آموزش اولیه میتوانند به این آن ورود پیدا کنند و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از این کار صورت گرفته و امیدواریم سال به سال این کار را توسعه دهیم.
ارسال نظر