ازدواج میدانی برای رقابت نیست/ آسانگیری در امر ازدواج از تاکیدات مکرّر اسلام و قرآن است
این روزها ازدواج زیر سایه تشریفات خانواده ها قرار گرفته و حصول این سنت مقدس و سفارش شده را با مشکل روبه رو کرده است.
به گزارش خبرگزاری موج قم، این امر بیشتر به میدانی برای رقابت تبدیل شده که مقایسه های بی جا، بر سختگیری های بیش از حد در آن دامن زده که این مسائل با فلسفه زندگی قرآنی و سبک زندگی اسلامی کاملا در تضاد هستند.
این سخت گیری ها، به دلیل اینکه به سنجش افراد با توجه به ثروت و جایگاهشان منجر می شود، انتخاب صحیح همسر را با مشکل مواجه کرده است.
شاید بیشتر از آنکه اخلاق و مسائل اعتقادی طرف مقابل سنجیده شود، به مسائل مادی توجه شده و بر آن موارد بی ارزش سخت گیری می شود.
بالارفتن سن ازدواج و مشکلات ناشی از آن در کشور باعث شده، به طور مکرر سخن از آسان گیری در این امر مقدس، از تریبون های مختلف به گوش برسد.
البته برداشت برخی از افراد در خصوص آسانگیری در ازدواج، بی توجهی در اصل انتخاب است که قطعا برداشت صحیحی نیست، چرا که بارها از همین تریبون ها، دقت در انجام انتخابی سالم، صحیح و هوشمندانه نیز گوشزد شده است و منظور از آسان گیری این است که دختر و پسر جوان در امر انتخاب، دقت لازم را در عین آسان گیری داشته باشند.
روی آوردن به زندگی همراه با تشریفات و چشم و هم چشمی ها، باعث شده تعداد کثیری از جوانان کشور از قرارگرفتن زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند که نادیده گرفتن آداب و رسوم غیر ضروری یکی از اقداماتی مؤثر در زمینه آسان گیری در ازدواج است.
مقام معظم رهبری نیز بارها در سخنرانی های خود در مناسبت های مختلف، به آسیب شناسی مشکلات جوانان پرداخته اند و در یکی از سخنرانی های خود در دیدار با دانشجویان فرمودند: «بعضى از تصورات و سنتهاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دستوپاگیر است و مانع از رواج ازدواج جوانها است؛ این سنتها را باید عملاً نقض کرد. شما که جوانید، مطالبهگرید، پرنشاطید، پیشنهادکنندهى نقض خیلى از عادتها و سنتها هستید، به نظر من این سنتهاى غلطى را هم که در زمینهى ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید.»
حجتالاسلام والمسلمین محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه نیز در این راستا می گوید: زن و شوهر باید بر اساس عشق و علاقه با هم زندگی کنند و گرمای زندگی با محبت و عشق آغاز میشود.
وی با بیان اینکه در رابطه زن و شوهر باید خدا در نظر گرفته شود، افزود: دو اصل ایمان و اخلاق نیک، از ملاکهای مهم برای شایستگی زن و شوهر است که همسران با همین ایمان در کنار همدیگر از پس مشکلاتشان برمیآیند.
محسن غرویان همچنین خاطرنشان کرد: بخشی از ازدواج به اراده و تصمیم خود زن و مرد مربوط است و ابعادی دارد که به حکومت و مدیریت کلان جامعه مربوط میشود، جوانها باید توقعاتشان را کم کنند و به دنبال کار، تحصیل و کسب درآمد باشند و مقدمات ازدواج را فراهم کنند.
مرضیه ابراهیم آبادی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم نیز در این راستا و در گفت وگویی اعلام کرده بود که از رسانه های جامعه اسلامی این انتظار می رود که در ترویج ازدواج آسان و به موقع و نیز تشویق خانواده ها به کاستن از تجملات و ریخت و پاش ها بکوشند و فرهنگ صحیح ازدواج بر اساس آموزه های ناب دینی را به درستی معرفی و تبیین نمایند.
مهدیه جعفری کارشناس ازدواج و خانواده در خصوص علت دور شدن جوانان از امر ازدواج در گفت وگو با خبرنگار موج می گوید: فضای مجازی یکی از عوامل مهمی است که جوانان را از ازدواج دور کرده است.
وی افزود: افزایش میزان استفاده جوانان از فضای مجازی، بسیاری از الگوهای و ارزش ها، از جمله نحوه همسرگزینی و آشنایی افراد با یکدیگر را تحت الشعاع قرار داده است.
جعفری خاطرنشان کرد: تبلیغ و ترویج زندگی همراه با تشریفات در این دنیای غیر واقعی، نگاه جوانان به امر ازدواج را دچار تغییرات فراوانی کرده و آن ها را به سمت خوشی و لذت های ظاهری این زندگی ها مجذوب کرده است.
وی همچنین اضافه می کند: اگر رویکرد و نگرش جوانان به امر مقدس ازدواج تغییر کند و ازدواج از نظر آن ها امری برای ایجاد آرامش و مودت تصور شود، قطعاً میزان اهمیت مسایل اقتصادی در امر ازدواج کاهش می یابد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در جامعه که فراروی ازدواج جوانان قرار دارد، گفت: اگرچه مسئله اشتغال و مشکلات اقتصادی کشور یکی از عوامل مؤثر در فاصله گیری جوانان از ازدواج است، اما آنچه به این مسئله دامن زده و موجب افزایش سن ازدواج شده است، تشریفات و اشرافی گری و پای بندی به آداب و رسوم سختگیرانه برخی از خانواده هاست.
مهدیه جعفری، به نقش خانواده ها در حل این مسئله اشاره و عنوان کرد: یکی از راهکارهای مؤثر این است که سطح توقع خانواده ها در امر ازدواج فرزندانشان کاهش یابد و راه ازدواج آسان برای جوانان از طریق خانواده ها هموار گردد.
ارسال نظر