English

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه‌شمالی خبر داد:

اجرای طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم در سوادکوه‌شمالی

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه‌شمالی از اجرای طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم با استفاده از دستگاه ابریشم‌کشی خانگی برای اولین بار در استان در شهرستان سوادکوه‌شمالی خبر داد.

اجرای طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم در سوادکوه‌شمالی

به گزارش خبرگزاری موج مازندان، قاسم حکمت‌شعار با بیان اینکه نوغانداری از مشاغل خانگی دارای قدمت دیرینه، زودبازده و کم‌هزینه در سوادکوه‌شمالی است‌، اظهار داشت: طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم ویژه زنان روستایی در روستای آغوزبن سوادکوه‌شمالی اجرا شد.

وی ادامه داد: هر ساله با آغاز فصل رویش و رُستن برگ های درختان توت، خانواده‌های آگاه و مطلع از این موهبت الهی با تهیه جعبه‌های تخم کرم ابریشم اقدام به تفریخ، نگهداری و پرورش کرم های ابریشم و استحصال پیله تر ابریشم می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه‌شمالی گفت: طی سالیان اخیر با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی مازندران و دفتر امور زنان و عشایر، بانوان سوادکوه‌شمالی به ویژه زنان منطقه لفور که قشر نیمه‌فعال جوامع روستایی اند، برای احیاء صنعت دیرینه نوغانداری بیش از پیش ترغیب شده‌اند که در این راستا یک دستگاه نخ ریسی با مشارکت مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران و دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی خریداری و با حضور مشاور رئیس سازمان در امور بانوان و همکاران مدیریت ترویج سازمان و رئیس مرکز توسعه نوغانداری مازندران به اعضای صندوق اعتبارات خرد روستایی روستای آغوزبن لفور اهدا شد.

وی با اشاره به طرح تبدیل پیله‌ تر به نخ ابریشم با استفاده از دستگاه ابریشم‌کشی خانگی امروز برای اولین بار در استان مازندران و در شهرستان سوادکوه‌شمالی، تصریح کرد:  امسال ۱۷۵ نوغاندار با دریافت ۲۳۵ جعبه تخم کرم ابریشم اقدام به پرورش و تولید پیله تر در سوادکوه شمالی کردند که عملکرذد ۹ تن پیله تر طی ماه آتی در سوادکوه شمالی دور از دسترس نیست.

حکمت‌شعار بیان داشت: طی سالیان گذشته تاکنون نوغانداران پس از برداشت پیله‌های تر ابریشم از جایگاه‌های پرورش نوغان، پیله‌ها را به قیمت روز به مراکز خرید تحویل می‌دادند که با اجرایی شدن این طرح و استحصال نخ ابریشم از پیله، ارزش فروش آن به چندین برابر رسیده و ارزش اقتصادی این صنعت را افزایش و موجب استمرار و ترغیب به فعالیت بیشتر نوغانداران در سال های آینده خواهد بود.

وی با تأکید بر حمایت از نوغانداران افزود: نوغانداران با نگهداری و خشک نمودن پیله‌ها می‌توانند از هر ۲.۵ کیلوگرم پیله تر، یک کیلوگرم پیله خشک تهیه کنند و سپس با استفاده از دستگاه نخ‌ریسی خانگی ۴۰% پیله خشک را به نخ ابریشم دارای ارزش اقتصادی بالا تبدیل و به بازار فروش عرضه کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه