رئیس نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران(ICRC):
حامی کمپین واکسیناسیون هلال احمر هستیم
رئیس نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران(ICRC) با اشاره به این که صلیب سرخ، پیگیر تامین واکسن کرونا برای مهاجرین مقیم ایران است و برای انجام این مهم محدودیتی ندارد، گفت: با این وجود قرار است که از کمپین واکسیناسیون هلال احمر در خصوص آموزشها و تهیه واکسن حمایت کنیم.
به گزارش خبرگزاری موج یزد به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان یزد؛ “دنیل مونوس روخاس روخاس”در نشست مشترک امروز دهم خردادماه خود با اداره کل امور اتباع و مهاجران استانداری و جمعیت هلال احمر استان یزد در تکمیل سخنانش با بیان این که اقدامات استان یزد در خصوص اتباع بیگانه و اولویت بندیهای آنها قابل توجه است، تصریح کرد: من از نحوه ارائه خدمات به اتباع در یزد تحت تاثیر قرار گرفتم.
این مسئول با بیان این که ورود به یزد برای وی خوشایند بود، اظهار کرد: هلال احمر یکی از شرکای کاری کمیته صلیب سرخ جهانی و سازمانهای جهانی است که همکاریهای وی خصوصا در طرح سیستان و بلوچستان را شاهد بوده و امیدوار به اجرای آنها در دیگر استانها هستیم.
وی ضمن معرفی خود به حضار و تقدیر از مهمان نوازی یزدیها تصریح کرد: کمیته جهانی و جمعیت صلیب سرخ به افراد درگیر در مخمصههای بینالمللی کمک میکنند که در حال حاضر شامل کشورهایی مانند یمن، عراق، سوریه و افغانستان با صرف بودجههای کلان است.
این مسئول با اشاره به این که حمایت از تبعات و مخمصههای طولانی این کشور مانند جنگ هشت ساله ایران و عراق از دلایل اصلی حضور ما در ایران است، تصریح کرد: آموزش مینیابی و کمیته جست و جو و تفحص که توسط سردار باقر زاده با هدف جست و جوی بقایای شهدای جنگ در حال انجام است، از جمله اقداماتی است که توسط این جمعیت انجام میشود.
وی افزود: حوزه دیگری که در آن فعال هستیم مربوط به تبعات و مشکلات کشورهایی مانند افغاستان است که موج مهاجرتی زیادی از آن سو به کشور ایران میآیند.
مونوس روخاس با بیان این که در خصوص کمک به مهاجران و اتباع در یزد، خدمات بیطرفانه ارائه میشود، گفت: در یزد خدمات بدون اینکه فرد قانونی و غیرقانونی باشد ارائه میشود و شیوه خدمات صلیب سرخ نیز همانند یزد بدون در نظر گرفتن محدودیتهاست.
این مسئول با اشاره به این که یکی از حوزههای فعالیت ما در ایران، حوزه بهداشت و سلامت است، گفت: در این میان، ما براساس تجربههای قبلی مانند کمک به بهبودیافتگان مشهد مقدس و توانبخشی و کمکهای روانبخشی به اتباع و همجنین واکسیناسیون با کمک هلال احمر میتوانیم ورود کنیم.
وی با بیان این که ما بزرگترین شبکه برای شناسایی و برقراری ارتباط برای مسیر مهاجرت اتباعی که خانواده های خود را کم گردهاند، در اختیار داریم، گفت: در این حوزه توجه و حمایتهایی تخصصی از خانوادههای زندانیان نیز انجام میشود که خوشبختانه یزد نیز در این زمینه به خوبی ورود کرده است.
مونوس روخاس با اشاره به اینکه نحوه فعالیت کمیته صلیب سرخ در ایران نیز فعالیتهای مشترک با سازمانها و دستگاههای دیگر است، گفت: تفاوت ما با اکثر سازمانهای جهانی این است که تحت پوشش وزارت امور خارجه بوده و از نظر فعالیت نیز بسیار به جمعیت هلال احمر نزدیک هستیم.
وی به تامین بودجه دائمی و طولانی مدت برای طرحهای کمیته صلیب سرخ اشاره کرد و گفت: ما محدودیت بودجهای نداریم اما زمانیکه میخواهیم طرحی را تعریف کنیم، جلوگیری از موازیکاری با دیگر دستگاهها در انجام این وظایف برایمان اهمیت دارد.
این مسئول به آمار و ارقام مطرح شده نیز اشاره کرد و گفت: هر چند این امار و ارقام مورد توجه است و به آن دقت داریم اما به طور طولانی مدت موارد مطرح شده را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به این که ما به تنهایی حامی مالی نیستیم، تصریح کرد: ما ظرفیت تخصصی زیادی برای حمایت داشته که یکی از آنها به کارگیری متخصصان و آموزش متقابل و ترویج یادگیری مسائل متعدد به منظور ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده در زمینه اتباع است.
وی تشخیص هویت افراد متوفی و فعالیت تخصصی در حوزه پزشکی قانونی را یکی از دیگر ظرفیتهای تخصصی صلیب سرخ در ایران دانست و گفت: مبنی بر جلسهای در خصوص ارائه این خدمات، نسبت به تهیه کیتهای ژنتیک نیز اقدام میکنیم.
رئیس نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران(ICRC) توجه به سلامت روان را از دیگر حوزههای مهم دانست و گفت: طرح پایلوت مربوط به پایش و ارائه خدمات در این باره شامل خدمات روانپزشکی و حمایتهای درمانی به خانوادهها و کودکان در شهر گلشهر مشهد انجام شده است.
وی به بحث توانبخشی مربوط به دپارتمان توانبخشی صلیب سرخ اشاره کرد و گفت: در این حوزه به ارائه خدمات با همکاری مراکز توانبخشی هلال احمر به افراد آسیب پذیر اتباع ارائه میشود که این ظرفیت را در یزد نیز میتوانیم به کار ببریم.
ارسال نظر