مردم در صحنه
وجود عکسهای مختلف داوطلبان محترم شورای شهر کنار پرچم سه رنگ نظام و عکسهای تبلیغاتی از خدمات انقلاب در مناطق مختلف مانند کمک به بیماران کرونایی و یا توزیع کمک مؤمنانه و انواع دیگری از خدمت همه و همه نشان میدهد داوطلبان قصد دارند به مردم بگویند که از جنس خود این مردم هستند و خدمتشان خالصانه و بیریا است.
خبرگزاری موج کرمانشاه-سروش زنگنه؛ مقام معظم رهبری توجه ویژه و خاصی نسبت به مقوله بااهمیت و حساس انتخابات داشتهاند و با تأکید بر حضور گسترده مردم در این عرصه سرنوشتساز، آنها را به مشارکت در تصمیمگیری و امور مهم سیاسی کشور دعوت میکنند.
"مردم"، تکه کلام و نقل مجلس، محفل، رسانههای مجازی و حقیقی، پوستر، بنر و ستاد این روزهای خیلیها شده و البته آقایان کاندیداتور نیز از این کورس پرتلاطم جا که نماندهاند هیچ، گوی رقابت را سعی میکنند پیاپی از دیگران ربوده و آنچنان سنگ این واژه بینوا بر سینه میزنند که بیاوببین." مردم قهرمان...، مردم همیشه در صحنه...، مردم ستم دیده، مردم وفادار...."
«زنی از شوهرش پرسید انتخابات چیست؟ شوهر جواب داد: یادت هست وقتی از تو خواستگاری کردم قول دادم تمام آرزوهایت را برآورده کنم، همهجا تو را با خودم ببرم، همهچیز برایت بخرم و تو را روی چشمان خودم بگذارم و نگذارم آب در دلت تکان بخورد؟ زن گفت: بله یادم هست ولی تو هیچیک از اینها را انجام ندادهای. شوهر گفت: وعدههای انتخابات هم همینطور است و واقعیتش را هم اگر بخواهید انگار این" مردم" حکم آن زن داستان ما را پیداکردهاند، دردهای شهر کرمانشاه همان وعدههای ضمن عقد است و کاندیداتورهای مسند یازده نفره شورای شهر پیشین و پسین هم همان آقای دامادی است که فقط تا دم صندوق جنتلمن هست و بعد همین "مردم" و خواستههایشان را حواله میدهند به چهار سال بعد...
واقع امر این است که انتخابات یکی از مهمترین عرصههای حضور مردم در صحنه تصمیمگیری در نظام مردمسالار دینی به شمار میرود. امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نیز همواره در پیامها و سخنرانیهای خود بر نظامی تأکید داشتند که بر احکام اسلام و رأی مردم بنیان گذارده شود و درحالیکه کشور خود را برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم آماده میکند در سایه این واقعه مهم سیاسی انتخابات دیگری نیز در کشور اتفاق میافتد که چندان موردتوجه تحلیل گران و رسانهها قرار نگرفته است. هرچند انتخابات شورای شهر در سطح و بُعد خود قابلمقایسه با انتخابات ریاست جمهوری نیست اما از منظری دیگر این انتخابات اهمیتی دوچندان مییابد، چراکه شورای شهر درواقع یار کمکی شهردار و بازوان اجرایی طرحهای مختلف در سطح شهر است و اگرچه در امور اجرایی بهصورت مستقیم دخالتی ندارد اما کارکردی نظارتی بر پایه مصوبات خود برای شهرداری دارد.
تبلیغات داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر کرمانشاه در این دوره این پیام را دارد که شوراهای قبل درگذشته آنگونه که باید نتوانستهاند خواستههای بهحق مردم را عینیت بخشند، پیامهای داوطلبان در فضای مجازی اغلب با عنوان عبور از شعار و رسیدن به مرحله عمل را بیان میکند که نشان میدهد، مردم از شعار و وعدههای توخالی خسته شدهاند اگرچه امید است این نیز خود شعار دیگری نباشد.
حال با این اوصاف مسئله را میتوان در دو بخش کمی بیشتر واکاوی کرد، گروه نخست کاندیداهای تازهوارد و در اصطلاح صفرکیلومتر هستند که با داعیه آوردن "نگاه نو" پا در معرکه رقابت بر صندلی عضویت شورای شهر گذاشتهاند و اکثریت قریب بهاتفاق پوسترهای تبلیغاتی این عزیزان با مضامین جذابی همچون آوردن "ایده جدید، ساختن شهری نو با تفکری جدید" و ازایندست جملات زیبا پرشده است...
تیم دوم همان بزرگواران بهنوعی سنگ آسیاب زیرین هستند که حتی پس از گذشت چندین و چند سال از قبول زحمت این وظیفه خطیر و کمرشکن نشستن بر صندلی داغ و بیمایه شورای شهر، همچنان عزم را جزم کرده که بازهم در میدان کماف سابق حضورداشته باشند...
در خصوص گروه اول که به قول قدیمیها، اقدامات بعدی و نحوه عملکردشان همچون هندوانه دربستهای است که تا باز نشود، قطعاً نمیتوان قضاوت نمود که با خودشان و همین مردم، چند چند هستند... اما گروه زحمتکش و خسته اما پایدار دوم که انگار چسبندگی این صندلیها آنقدر خوب و ماندنی است که حاضر نیستند به هیچ شکل ممکن از آن جدا شوند و دراینبین زبان خیلی از رسانهها و مردم مو درآورده که "بردار من، شما از اینهمه ماندن و اشغال جا خسته نشدهاید؟؟؟ و یا اینکه خداوکیلی طی این سالها که به ضربوزور کسب آرا حال با شام و زیرمیزی، خریدوفروش رأی و حتی به مدد قوم قبیله چند صدساله خود بر این مسند نشستهاید و خدا را شکر منفعتی هم کسب نکردهاید، برای شهر کرمانشاه چکار کردهاید و گزارش عملکردتان چیست؟؟"
علیایحال انتظار شایسته این است که نامزدهای انتخاباتی شورای شهر وعدههای دروغین، غیر عقلایی و ناممکن به جوانان ندهند، زیرا کاندیدایی که وعده دروغ میدهد اگر خلف وعده کند یا اینکه عمل خود را به گردن مسئولان اجرایی بیندازند و یا همچنان سعی میکند برخی کارشکنیها را عامل تحقق آن معرفی کند در حقیقت باعث بیاعتمادی مردم میشوند.
همچنین باید گفت از دیدگاه احادیث و روایات وارده نیز دادن وعده دروغ گناه کبیره است، پول خرج کردنهای بیحدوحساب و وعده دادنهای نابجا ازجمله محک شناخت کاندیدای اصلح از کاندیدای نامحرمی است که با شعار و تخریب و وعدههای دروغین به فکر دست یافتن به جایگاه شورای شهر هستند.
مردم نیز باید از شیوه رفتاری و منش کاندیدا در ایام تبلیغات متوجه ایده و تفکر آنان شوند، همانطور که رهبری فرمودند؛ وابستگان به کانونهای قدرت و ثروت نمیتوانند نماینده خوبی برای مردم باشند.
ارسال نظر