تا سال ۲۰۲۴؛ توفان تجاریسازی ۵G در جهان
حدود دو سال از زمانی که فناوری ۵G آماده تجاریسازی شد میگذرد و این نسل به سرعت درحال تبدیل شدن به جریان غالب فناوریهای ارتباطی است.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان ، براساس گزارش ارائه شده توسط GSA، در ماه آگوست سال ۲۰۲۰ شمار کشورهایی که به عرصه تجاریسازی این فناوری ورود کردهاند از ۳۸ گذشت و به سرعت تعداد کشورهایی که در حال به کارگیری این فناوری در شبکه ارتباطی خود هستند در حال افزایش است.
پیشبینی میشود فناوری ۵G طی سه سال و نیم از آغاز تجاریسازی به عدد سه و نیم میلیارد کاربر در جهان برسد. این درحالی است که رسیدن به این تعداد کاربر برای ۴G حدود ۴ سال و برای ۳G حدود ۱۲ سال طول کشید و این حکایت از سرعت بالای توسعه این فناوری نسل جدید دارد.
شاید یکی از اصلیترین دلایلی که بسیاری از کشورها درفهرست پرسرعتترین شبکههای اینترنت موبایلی در جایگاهی به مراتب بهتر از ایران قرار دارند نیز همین ورود سریع آنها به این حوزه و بهکارگیری آخرین تکنولوژیهای ارتباطی باشد.
در جدیدترین ردهبندی سرعت اینترنت موبایل در کشورهای مختلف جهان که توسط Speedtest منتشر شد، ایران از میان ۱۴۰ کشور در رتبه ۷۹ قرار گرفت. متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۱۷/ ۳۰ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود ۴۴/ ۱۱ مگابیت بر ثانیه برآورد شده است. این درحالی است که تا ماه مارس ۲۰۲۱، کشورهای امارات متحده عربی (۸۷/ ۱۹۰ مگابیت برثانیه)، کرهجنوبی(۰۶/ ۱۸۶ مگابیت برثانیه)، قطر (۴۳/ ۱۸۱ مگابیت برثانیه)، چین (۴۰/ ۱۴۹ مگابیت برثانیه) و عربستان سعودی (۲۹/ ۱۴۸ مگابیت برثانیه) به ترتیب رتبههای اول تا پنجم این ردهبندی را در اختیار دارند.
کرهجنوبی و چین جزو کشورهای پیشگام تجاریسازی ۵G در کشورهای خود بودهاند. در واقع کرهجنوبی اولین کشوری بود که به کارگیری فناوری ۵g را در شبکه ارتباطی خود آغاز کرد. با سرعتی که این کشور درحال بهروزرسانی شبکه ارتباطی خود است پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ حدود ۶۰درصد از شبکه موبایلی خود را به این نسل جدید ارتقا دهد و پیشگامی خود را در این حوزه حفظ کند.
طبق گزارش اخیر اسپیدتست، کرهجنوبی با سرعت دانلود ۰۶/ ۱۸۶ مگابیت بر ثانیهای در جایگاه دوم پرسرعتترین اینترنت موبایل دنیا جای دارد. از مهمترین ویژگیهای مهم نسل ۵ تلفنهمراه میتوان به سرعت و پایداری بالاتر، تاخیر کمتر و حجم ارتباطات وسیعتر اشاره کرد و توسعه این نسل جدید را از ضرورتها و تحول اساسی کسبوکارهای اینترنتی و توسعه اقتصاد دیجیتال کشورها بهشمار آورد.
ارسال نظر