معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
برداشت برنج در ۴۰۰۰ هکتار شالیزار مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزان مازندران تاکنون برداشت برنج را در ۴ هزار و ۳۹۷ هکتار از شالیزارهای استان انجام دادند.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، مجید بهادری با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی تاکنون برداشت برنج را در سطح ۴ هزار و ۳۹۷ هکتار از شالیزارهای استان انجام دادند، اظهار داشت: از این میزان برداشت، ۸۰ هکتار به صورت سنتی و مابقی مکانیزه برداشت شد.
وی ادامه داد: به شالیکاران توصیه می شود محصول شلتوک را بعد از هوادهی و رساندن به رطوبت ۴ درصد به شالیکوبی تحویل دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: برنجکاران شرق استان هم با توجه به بارندگیهای اخیر، آبیاری تناوبی را مدیریت کنند تا دچار خسارت در مزارع برنج نشوند.
وی گفت: استان مازندران با دارا بودن ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری، ۴۲ درصد برنج کشور را تولید میکند.
بهادری با بیان اینکه کشت مکانیزه برنج در ۱۳۲ هزار و ۴۳۴ هکتار اراضی شالیزاری استان انجام شد، افزود: ۱۵۲ هزار و ۲۹۸ هکتار مزارع شالیزاری استان، ارقام محلی و مابقی ارقام پر محصول کشت شد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون با علفهای هرز در ۴۴۸ هزار و ۸۶۴ هکتار مزارع برنج استان مبارزه شد، بیان داشت: مبارزه با کرم ساقه خوار برنج در ۷۶ هزار هکتار و بلاست برگ در ۴۰ هزار و ۳۱۶ هکتار اراضی شالیزاری مازندران انجام شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بیمه زراعت برنج در ۲۵ هزار و ۵۴۴۴ هکتار اراضی شالیزاری استان انجام شد، تصریح کرد: ۷۲ هزار و ۴۰۵ تُن کود شیمیایی بین کشاورزان شالیکار استان توزیع شد.
وی اظهار داشت: میزان آب ذخیره شده سدهای استان حدود ۲۲۱ میلیون مترمکعب و آببندانها ۲۰۹ میلیون مترمکعب است.
بهادری با بیان اینکه کاهش آب آبندانها مربوط به شهرهای شرق استان از جمله گلوگاه، بهشهر و نکا است، گفت: با توجه به کاهش منابع آبی و افزایش دما، حدود ۴۳ هزار هکتار مزارع شالیزاری در مراحل مختلف رشدی در معرض استرس و رها شدن هستند که برای حفظ و کاهش خسارت به این مزارع، اقدامات فنی و پیشگیرانه و اطلاع رسانی انجام شد و با همکاری عوامل ذیربط مجموعه فعالیتهای مربوط به انتقال و مدیریت مصرف آب مورد پیگیری و اجرا است.
ارسال نظر