غلامرضا جانقربان:
مشکلات محلات غیررسمی و بیکیفیت شهری باید برطرف شوند
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: مشکلات محلات غیررسمی و بیکیفیت شهری باید برطرف شوند.
به گزارش خبرگزاری موج قم، غلامرضا جانقربان در نشست خبری تشریح عملکرد ۶ ساله شهرداری قم ، با بیان اینکه معاونت معماری و شهرسازی یکی از حوزههای پرکار و پرچالش شهرداری است اظهار کرد: بخش زیادی از مراجعات شهرداری مربوط به این حوزه است.
وی با تاکید بر اینکه ابتداییترین مسائل شکلی و کالبدی شهر از طریق این حوزه پیگیری میشود تصریح کرد: طرح جامع شهر قم سال ۸۶ تدوین و سال ۸۸ تصویب شده است؛ پس از طرح جامع، بررسی طرح تفصیلی نیز در دستور کار مجموعه قرار گرفت و در ابتدای کار ایراداتی از این طرح گرفته شد تا بتوانیم با رفع آنها تحققپذیری را بالاتر ببریم.
معاون معماری و شهرسازی شهردار قم با بیان اینکه شهر قم در حال حاضر دارای طرح تفصیلی و طرح جامع است گفت: با توجه به اینکه طرح جامع در سال ۱۴۰۴ منقضی میشود طی مکاتباتی درخواست به روزرسانی این طرح بودهایم .
وی تصریح کرد: در راستای تحققپذیری و کاهش چالشهای طرحهای جامع اقدامات قابل توجهی انجام شده و طرحهای توسعه شهری نیز در قالب آن در دستور کار بوده است.
جانقربان با بیان اینکه شهر قم نیازمند طرح های موضعی و موضوعی است خاطرنشان کرد: خصوصا طرحهای توسعه شهری محلات هدف، بافتهای ناکارآمد، فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی به وجود هزار و ۵۸۰ هکتار بافت فرسوده مصوب در شهر ۱۳ هزار هکتاری قم اشاره کرد و افزود: در دل این بافت فرسوده بافت تاریخی نیز تصویب شده که مشکلاتی را برای مجموعه شهر ایجاد کرده است؛ ۲ هزار و ۱۶ هکتار نیز سکونتگاه غیررسمی در شهر قم وجود دارد.
معاون معماری و شهرسازی شهردار قم بیان کرد: به دنبال این هستیم که با کسب اعتبارات ملی و استانی خدمات بهتری را در این سکونتگاهها رقم بزنیم.
وی با اشاره به وضع نامطلوب محله اسماعیل آباد با سکونت ۱۴۸ خانوار تصریح کرد: در مجموعه استان و شهرداری توجه و تدابیری برای این محله پیشبینی شده و برنامه این است که زمین معوض این محلات را از محل تخصیص ملی دریافت کرده و اقدامات لازم در خصوص جابجایی این خانهها را انجام دهیم.
جانقربان با تاکید بر اینکه پیگیری برای حل مشکل دیگر محلات بیکیفیت شهری نیز در حال انجام است افزود: در برخی محلات مرکز شهر نیز عقبماندگیهایی در حوزه شهرسازی داریم که اعتبارات بخشهای مختلف برای بهسازی آنها در حال هزینه است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سیما و منظر شهری تصریح کرد: یکی از مسائل شهر قم رشد نماهای ساختمانی معروف به رومی بود، که تدوین ضوابطی در این خصوص در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم نماهای ساختمانی را متناسب با فرهنگ و اقلیم شهر داشته باشیم.
معاون معماری و شهرسازی شهردار قم با تاکید بر اینکه یکی از لازمههای طرحهای شهری اقتصادی بودن آنها است افزود: به همین خاطر باید شرایطی در طرح دیده شود که ضمن تامین نیازهای شهر، اتفاقات اقتصادی نیز مدیریت کند.
ارسال نظر