English

سایه سنگین ترافیک شهری در دو خیابان امام خمینی وشهید زین الدین قم؛

دغدغه‌ای که همچنان برزمین مانده است

میدان امام خمینی(ره) از قدیمی‌ترین خیابان‌های شهری قم، مزین به نام بنیانگذار انقلاب اسلامی و خیابان شهید زین الدین نیز یادآور نام یکی از سرداران دفاع مقدس است و از جمله نمادهای فرهنگی در شهر به شمار می‌روند، اما متاسفانه سایه سنگین ترافیک شهری در دو میدان مهم و اصلی در قم؛ دغدغه‌ای است که همچنان برزمین مانده و عزمی جدی برای رفع آن دیده نمی‌شود.

دغدغه‌ای که همچنان برزمین مانده است

به گزارش موج از قم، گسترش شهرنشینی و بی‌توجهی به معابر انسان محور و ساخت و ساز برمبنای خودرومحوری از جمله عوامل مهمی در افزایش ترافیک در سطح شهر است، ازدحام وسایل نقلیه در معابر اصلی و فرعی شهر موجب ترافیک و راهبندان‌های زیادی می‌شود و این ترافیک رها شده در برخی از معابر معضلات زیادی به لحاظ زیست شهری به وجود آورده است.

یکی از راهکارهای مهم مدیریت شهری در رفع معضلات ترافیکی طرح جامع ترافیک شهر قم است که به گفته مسئولان، اخیرا طرح مطالعاتی آن تدوین و در جهت استفاده از ظرفیت‌های لازم در دوچرخه‌سواری بیش از ۴۰۰ کیومتر خط کشی طولی در سطح شهر قم انجام شده است.

عباس ذاکریان معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در خصوص برخی معضلات ترافیکی در سطح شهر به خصوص در منطقه ۳ و میدان‌های امام خمینی وشهید زین الدین اظهار داشت: بازنگری در طرح‌های جامع ترافیکی و ترسیم نقشه ۱۰سال آینده شهر قم از جمله رویکردهایی است که می‌تواند بخش زیادی از معضلات ترافیکی شهر قم را رفع نماید.

وی با اشاره به افزایش ضریب ایمنی در ترافیک و رفع نقاط حادثه‌خیز را مورد تاکید قرار داد و افزود: تاکنون ۱۴ محور که بیشترین فوتی را چند سال گذشته داشته مورد مطالعه قرارگرفته و اجرای پیاده راه پیوسته در یازده محله کلید خورده است که نقش مهمی در کنترل ترافیک به خصوص در معابر پرتردد دارد.

ذاکریان بیان کرد: در مدیریت ترافیکی قم نیاز به تغییر نگرش خودرو محوری به انسان‌محوری داریم و در برخی از معابر پرتردد نیز اصلاح زوایای هندسی تقاطع‌ها و نصب تابلوهای علائم و تابلوهای هدایت مسیر در دستور کار قرارگرفته است.

وی ارتقای فرهنگ شهروندی را عاملی مهم در کاهش ترافیک عنوان کرد و گفت: استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و عدم استفاده از خودروهای شخصی نقش مهمی در کاهش ترافیک دارد و ما نیز برنامه‌هایی را در مدیریت ترافیک مناطق از جمله این محدوده در نظر داریم که به زودی عملیاتی می‌شود.

وی در مورد ساماندهی ترافیک در ورودی و خروجی قم از این مسیر تصریح کرد: در این راستا ساماندهی فیزیکی پایانه میدان ۷۲ تن که در حوزه اختیارات شهرداری بوده انجام‌شده و ساماندهی پارک‌سوار شمالی و خرمشهر نیز در دستور کار قرارگرفته است، ضمن اینکه با تجهیز دوربین‌های نظارتی و کاهش تخلفات می‌توان در مدیریت ترافیک اقدامات موثری به نتیجه رساند.

با همه خدماتی که در حوزه ترافیک وجود دارد، موضوع ترافیک همیشگی در این دو میدان اصلی همچنان باقی است و در بازدید میدانی نیز نارضایتی‌هایی از وضعیت ترافیکی و بی‌توجهی به این دو میدان وجود دارد.

اقای فضلی یکی از کسبه در این محدوده در خصوص وجود ترافیک در این بخش می گوید میدان امام خمینی (ره) و شهید زین الدین جزء مسیرهای مهم منتهی به ورودی و خروجی قم است و متاسفانه در برخی از ساعات به شدت گرفتار ترافیک است و در این محدوده شهرداری برای تردد بهتر و اصلاح مسیر دسترسی، قدم مهمی برنداشته است.

وی افزود:ساماندهی ترافیک دو میدان امام خمینی(ره) و میدان زین الدین قم از مطالبات مهم در منطقه سه هست و به نظرم پروژه‌ای در این زمینه تعریف شد اما به نتیجه نرسید، وقتی مسافران در این محدوده به ترافیک می خورند و یا تصادف و نزاع می‌شود هیچ یک در شان این دو میدان نیست.

این شهروند بیان کرد: بنده بارها شاهد فحش و ناسزا بعد از ترافیک یا تصادف در این محدوده بوده ام و بارها کسبه این مشکلات را با شهرداری و یا رسانه ها در میان گذاشته اند اما هنوز به طور جدی رسیدگی به آن نمی شود.

همچنین اقای صادق شهبازی از عابرین پیاده در این محدوده در مورد شلوغی های ترافیکی دو میدان میدان امام خمینی(ره) و میدان زین الدین قم می گوید متاسفانه رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی گاهی کمرنگ می‌شود و مشکلاتی را به وجود می آورد و تردد برای افرادی که پیاده هستند دشوار است.

وی بیان کرد: این دو میدان دارای چراغ قرمز است اما باید فعال شود، با توجه به اینکه منتهی به مسیر جاده قدیم قم تهران و دسترسی ورود و خروج قم و در مسیر کارخانه شکوهیه قرار دارد ترددهای زیادی انجام می شود و به نظر می رسد ساماندهی ترافیکی به خوبی مورد توجه نیست و شهرداری و راهنمایی رانندگی نیز آن چنان که باید پاسخگو نیستند.

در پرس و جو با کسبه و برخی از افراد نیز ارضایتی‌هایی از ترافیک در این دو مسیر وجود دارد و مشکلاتی را متوجه کسبه و شهروندان در منطقه ۳ کرده است.

در سال ۹۹ ابوالفضل میریک امامی مدیرعامل سازمان توسعه و عمران شهرداری قم از بهره برداری قریب الوقوع پروژه میدان امام خمینی(ره) و ساماندهی ترافیک در محدوده شهید زین الدین خبر داد، هر چند نمی توان منکر اقدامات لازم در ساماندهی ترافیکی در این منطقه شد اما باید اقدامات بتواند در کاهش مشکلات ترافیکی اثربخش باشد.

امروز باید پذیرفت که خیابان امام خمینی(ره) به سمت ورودی‌های قم از بحرانی‌ترین وضعیت در ترافیک برخوردار است، این خیابان که از مسیرهای اصلی به سمت هسته مرکزی شهر به شمار می‌رود با ایجاد تلاقی با خیابان کیوانفر و خیابان های دیگر همچون زین الدین ترافیک شدیدی را تجربه می کند و طرح‌های تعریض و عقب‌نشینی‌ها نیز به دلیل مشکلات هنوز عملیاتی نشده است.

تقاطع غیر همسطح خیابان امام خمینی(ره) جزء یکی از تقاطع‌هایی است که ضرورت احداث آن وجود دارد و می‌تواند به رینگ حمل و نقل و ترافیک شهر کمک کند و امید است با اجماع نظر و در نظر گرفتن اولویت های طرح مطالعاتی بتوان به نتایج خوبی در ساماندهی این دو میدان مهم قم دست یافت و متولیان مدیریت شهری با در نظر گرفتن جایگاه این دو میدان مهم در قم تمهیدات لازم را بیندیشند.

مهرداد روحانی سرپرست شهرداری منطقه سه قم در مورد موضوع عقب‌نشینی در خیابان‌های اصلی در این منطقه می‌گوید: در سال‌های اخیر عقب‌نشینی‌های خوبی انجام‌شده است که با این امر محدودیت‌های ترافیکی در منطقه ۳ برداشته می‌شود، هر چند در این باره با موانعی مواجه هستیم و در تعریض خیابان امام(ره) یک سری املاک شخصی و ۱۳ گاراژ در محدوده وجود دارد که باید تملک شود و به دلیل مشکلات تملکی اجرای این پروژه زمان بر است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه