English

شاهرخ صادقی:

ظرفیت تولید مرغ در کشور صعودی است

دبیر انجمن صنفی مرغداران مرغ گوشتی خراسان‌ رضوی بیان کرد: تقاضا باعث کمبود مرغ شده، اما با توجه به آماری که گفته شد، ما هیچ‌گونه کاهشی در تولید نخواهیم داشت و بیشتر نابسمانی در بازار مرغ در شبکه توزیع است.

ظرفیت تولید مرغ در کشور صعودی است

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، شاهرخ صادقی، دبیر انجمن صنفی مرغداران مرغ گوشتی خراسان‌ رضوی عنوان کرد: مقدار تولید گوشت مرغ نسبت به نیاز استان تأمین شده است و مرغ در استان خراسان رضوی ، تولیدی معادل نیاز استان دارد و هر افزایش قیمت و نابسامانی در این بازار مربوط به شبکه توزیع است.

صادقی در ادامه این خبر افزود: ظرفیت تولید مرغ را در کشور صعودی ارزیابی می شود و در خردادماه امسال ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه در کل کشور و در تیرماه ۱۱۶میلیون با مجوز و حدود ۳میلیون قطعه بدون مجوز به داخل سالن‌ها برای پرورش منتقل شده است که این آمارها نشان می‌دهد کمبودی در بازار گوشت و مرغ نداریم و گرانی‌ها در سطح بازار به تولیدکننده و پرورش‌دهنده ارتباطی ندارد.

وی خاطر نشان کرد: اکثر واحدهای تولیدی با نرخ مصوب ۱۷۱۰۰تومان مرغ را به فروش می‌رسانند و این حدود قیمتی در فروشگاه‌های عرضه‌کننده نباید بیشتر باشد و رعایت قیمت مصوب از سوی تولیدکننده در شرایطی است که جوجه یک‌روزه بیشتر از قیمت مصوب و حدود ۷ هزار تومان خریداری می‌شود و دریافت نهاده‌ها نیز حدود یک ماه طول می‌کشد. پشت بارنامه‌ هم کیلویی ۲۰۰ هزار تومان از مرغدار دریافت می‌شود.

صادقی همچنین ادامه داد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید ، اصلاح قیمت صورت نگرفته است که امیدواریم در دولت جدید یک بازنگری در قیمت انجام شود و از طرفی تولید مرغ ارین هم تا حدودی کاهش تولید داشته و امور دام شهرستان‌ها هم به پرورش این نژاد اصرار دارند.

دبیر انجمن صنفی مرغداران مرغ گوشتی خراسان ‌رضوی تاکید کرد: مسئله دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، خروج مرغ از استان است و با توجه به در پیش بودن ماه محرم و افزایش توزیع غذا در سطح کشور، احتمال ذخیره‌سازی مرغ هم هست.

صادقی افزود: گوشت مرغ باز هم ارزان‌ترین منبع پروتئین در سفره خانوار است و تمایل به گوشت هم در مقایسه با سایر منابع پروتئینی بیشتر شده است و در حالی که مرغ کیلویی ۲۶ هزار تومان است، ماهی قزل‌آلا کیلویی بیش از ۶۰ هزار تومان است و گوشت گوسفندی بدون چربی نیز حدود ۱۳۰هزار تومان عرضه می‌شود و این‌ها باعث شده است تمایل به مصرف گوشت مرغ نسبت به سال‌های قبل بیشتر شود.

وی در ادامه گفت: تقاضا باعث کمبود شده در شرایطی که هزینه‌های تولید بالاست، اما با توجه به آماری که گفته شد، ما هیچ‌گونه کاهشی در تولید نخواهیم داشت و بیشتر نابسمانی در بازار مرغ در شبکه توزیع است و‌ چون قطعه‌بندی مرغ سود بیشتری دارد، تمایل به این کار بیشتر است.

صادقی در خاتمه تذکر داد: رصد و پایش کشتارگاه‌ها از سوی دستگاه‌های نظارتی باید بیشتر و مسیرها بعد از مرحله کشتار مرغ بررسی شود و در حوزه تولید مرغ یا باید در نقطه سربه‌سر باشیم یا مازاد تولید. به هیچ وجه کمبود عرضه در استان مورد قبول نیست.

از مدیریت امور دام استان تقاضا می‌کنم توزیع نهاده‌ها و شارژ بموقع نهاده در بازارگاه سریع‌تر انجام شود، چون واقعا هزینه‌های خرید نهاده از بازار آزاد سرسام‌آور است و برای محصولی که در بازار نرخ مصوب دارد، توجیه‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: تقاضای دیگری که داریم، این است که نظارت بیشتری بر قیمت جوجه یک‌روزه صورت بگیرد، زیرا مرغدار باید جوجه یک‌روزه را ۳ هزار تومان بیشتر از نرخ مصوب تحویل بگیرد و خود ملزم به رعایت قیمت مصوب مرغ باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه