English

همچنان هیچ خبری نیست ...

باشگاه های ورزشی و استخرها در قرنطینه کرونا غرق شدند

همه گیری کرونا اگرچه بر تمامی مشاغل و صاحبان کسب و کارهای ورزشی و غیرورزشی تاثیر گذاشت اما باشگاه های ورزشی و استخرها با آن بیشتر از همه تحت تاثیر تعطیلی و بیکاری ناشی از کرونا قرار گرفتند

باشگاه های ورزشی و استخرها در قرنطینه کرونا غرق شدند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، تاثیر کرونا بر استخرهای ورزشی و فعالیت‌های مرتبط با آن که از ابتدا شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور و بخشنامه تعطیلی اماکن آبی آغاز شد این روزها به قصه پرغصه‌ای تبدیل شده است که ظاهرا پایانی برای آن وجود ندارد .

به اعتقاد بسیاری از فعالان این رشته، باشگاه های ورزشی و استخرها نیز می‌توانستند مانند سایر رشته‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های مصوب و دستورالعمل‌های بهداشتی فعالیت کنند و هم موجبات نشاط و تندرستی جامعه را فراهم نمایند و هم از ورود خسارات مادی به صاحبان مجموعه‌ها و خداحافظی اجباری فعالان این رشته جلوگیری کنند. این تعطیلی دوساله باعث وارد آمدن آسیب به تاسیسات و استخرهای آبی استان اصفهان شده و بسیاری از فعالان این رشته را بیکار کرده است.

فرهاد رحیمی دبیر کانون کارآفرینان اصفهان معتقد است که در شرایط بد اقتصادی و تورم بی سابقه، سوء مدیریت ها برای مهار کرونا به ضرر اقتصاد کشور و به ویژه کارآفرینان بوده و تعطیلی های مکرر برای مقابله با مهار شیوع ویروس کرونا به کارآفرینان لطمه بزرگی وارد کرده است که بخشی از کارآفرینان در مشاغلی مانند باشگاه داری و استخر و مشاغل خدمات رسان فعالیت دارند که در اجرای طرح های صادر شده از سوی ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا ملزم به تعطیلی شده اند و این یعنی بیکار شدن افراد زیادی که در بخش خصوصی و بدون وابستگی مالی به دولت مشغول به کارهستند.

کارآفرین برتر ورزشی در ادامه با اشاره به  بیکاری ۳۰ هزار نفرنیروی کار مشغول در اماکن ورزشی به دنبال شیوع کرونا می گوید باید به این آمارهزینه های سنگین استخر داری را نیز اضافه کرد تا بخشی از عمق فاجعه را دریافت کرد البته این تنها بخش کوچکی از فاجعه بزرگ بیکاری در جامعه ورزشی استان است .

استخر شنا

تعطیلی اجباری وناخواسته باشگاه های ورزشی و استخرها به دلیل شیوع کرونا ضربه مالی سنگینی برای صاحبان استخر بوجود آورده است که در گفت و گو با آنها می توان بزرگترین مشکلشان را عدم حمایت دولت عنوان کرد که در این شرایط انگار آنها فراموش شدگان هستند. هیچ‌گونه فعالیتی ندارند و با وجود بسته بودن  ضررهایی از جمله صدمه وارد شدن به تاسیسات را باید متحمل شوندو از طرفی دیگر نمی‌توانند که استخرها را به حال خود رها کنند و بایستی نگهبانی در آنجا مستقر باشد که این خود مستلزم پرداخت هزینه‌ است آن هم در شرایطی  که استخرها هیچگونه درآمدی ندارند .این مشکلات در حالی وجود دارد که بخشی از مربیان، نجات غریق و نیروهای خدماتی که برای آنها بیمه پرداخت می‌شده تا به امروز بیان می کنند که هیچ مبلغی تحت عنوان بیمه بیکاری به آنها پرداخت نشده است از آنطرف نیز وام‌هایی نیز  برای جبران خسارت به این قشر در نظر گرفته شده  که بوروکراسی‌های زیاد اداری و وثیقه‌های مختلف شرایط را برای آنها سخت کرده است و در نتیجه صاحبان استخر و به تبع آنها افراد زیادی این روزها بیکار و در ورطه ورشکستگی افتاده اند .

بدون شک دراین وضعیت و در روزهایی که به علت کرونا بیشتر اماکن ورزشی از جمله استخرها تعطیل است بیشترین ضرر را  بیش از همه کارگران ساعتی و پاره وقت دیده‌اند چراکه هیچ نهادی از این کارگران که غالباً بیمه نیستند، حمایتی نمی‌کند .

در مجموعه باشگاه های ورزشی و استخرها نیز شاهد بیشتر این افراد هستیم که هیچ منبع درآمدی ندارند و حتی بسیاری از آنها به صورت قراردادی یا ساعتی با مدیران استخرها همکاری داشته‌ اند و حتی بیمه هم نبوده اند بنابراین حتی بیمه بیکاری کرونا و یا مقرری بیکاری نیز به آنها تعلق نمی‌گیرد این کارگران استخرها که خانم‌های بعضاً سرپرست خانوارنیز در میان آنها وجود دارد در این شرایط بیشتر از دیگران متضرر شده اند و کسی پاسخگو آنها نیست.

از باشگاه های ورزشی اصفهان نیز خبر ها نشان از وضعیت بغرنج تر دارد که بیکاری گسترده ، عدم توانایی در پرداخت اجاره و هزینه های روزمره برخی از این مراکز را تعطیل کرده و برخی دیگر را در آستانه تعطیلی و ورشکستگی قرار داده است .

متاسفانه دولت در این مدت آسانترین راه را برای مقابله با کرونا یعنی «تعطیلی» را انتخاب کرده‌ است که مشکلات مالی فراوانی را علاوه بر کرونا به صنایع و مشاغل از جمله استخرها و باشگاه‌های ورزشی وارد کرده است البته ناگفته نماند که بالا رفتن هزینه ها سبب شده تا امروز فعالیت  استخرهای شنا و باشگاه های ورزشی دروضعیت  بازگشایی  هم  مقرون به صرفه نباشد.

باشگاه+ورزشی

در ابتدا گزارش شاید صحبت های فرهاد رحیمی چندان حساسیت برانگیز و قابل درک نباشد اما در پایان گزارش متوجه کلمه "عمق فاجعه " که در صحبت های ایشان مطرح گردید می شویم که شرایط نشان گر وضعیتی است که اگر هر چه زودتر مسئولان استانی آن را پیگیری و مسئولان در سطح عالی تر مدیریتی آن را دنبال نکنند پس از کرونا باید شاهد عواقب بدتر از این بیماری باشیم که بیکاری ۳۰ هزار نیرو در اماکن ورزشی فقط بخش کوچکی از آن باشد . با وجودی که استخرداران زیر نظر  اداره کل ورزش و جوانان اصفهان اداره می شوند اما به گفته مدیران استخرها متاسفانه در این مدت علی رغم وعده های که در راستای حمایت از این صنف داده شده اما هیچ گونه حمایتی نشده است.

تامین بخشی از هزینه های آنها خواسته به حق این صنف است آن هم در این شرایط که تعطیلی باعث از بین رفتن سرمایه آنها شده است . استخرها در حالی تعطیل شده است که هیچ گونه حمایتی از آنها نمی شود در صورتی که به گفته متصدیان استخرها دراستان هزینه نگهداری اماکن ورزشی  در ماه بالغ بر ۲۰ تا ۳۰  میلیون تومان است که شامل برق، کلر، استخر، مواد ضدعفونی، گاز و آب می شود.

در پایان این گزارش باید پرسش کرد که آیا خدماتی که اداره کل ورزش و جوانان به جامعه ورزشی استان اصفهان اعم از باشگاه ها، استخرها ، مراکز ورزشی، کارآفرینان در این حوزه ، ورزشکاران ، مربیان و خلاصه همه آنهایی که هم ورزش دغدغه شان بوده و هست و هم از این طریق امرار معاش می کردند مطابق با مشکلات وخسارات وارده هست یا خیر و باید در این راستا استانداری به صورت جدی بررسی کند که چه بلایی سر ورزش اصفهان در دو سال گذشته آمده است و چگونه می توان خسارت وارده به آن را جبران کرد.

دولت تدبیر و امید با وعده های خود هشت سال زمام امور و ریاست را بر دست گرفت و در پایان نیز آنچه بر جای گذاشت همان وعده ها بود که به سرانجام نیز نرسید و هیچ اقدامی برای کسب و کار ها و جلوگیری از ورشکستگی آنها در ایام  کرونا نشد .

شاید وقت آن باشد که دولت جدید آقای رئیسی در تحقق این وعده ها عمل کند و تغییر اساسی را در جامعه ایجاد کرده و بتواند شرایط موجود را تغییر دهد. بدون شک اساسی ترین کار دولت جدید باید رسیدگی به وضعیت مشاغلی باشد که در این دوران کرونا ورشکست شده اند یا در مرز ورشکستگی قرار دارند و یا حتی از بین رفته اند و باید دولت در این زمینه یاری گر آنها باشد .

متاسفانه شاهد هستیم که بزرگترین ضربه ها به جامعه ورزشی از طرف دولت است که می توان به تامین اجتماعی و بانک ها اشاره کرد که هیچ تعاملی از طرف آنها انجام نمی شود و شاید زمان تحقق شعار دولت آقای رئیسی رسیده باشد که همان رونق کسب و کار است .

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه