راهاندازی تصفیهخانه آب قم از ۱۶ شهریورماه
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم از راهاندازی تصفیهخانه آب قم از ۱۶ شهریورماه خبرداد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، علی اصغری روز چهارشنبه درجلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ بهبحران درتالار کرامت استانداری اظهار داشت: حدود ۲ ماه پیش افتتاح این طرح دردستور کار بود، ولی با توجه بهشرایط گرمی هوا و مصارف استان آن را بهتاخیر انداختیم، پیشنهاد ما این است که این اقدام برای هفته آینده صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه برای افتتاح طرح مذکور ۴۸ ساعت قطعی آب خواهیم داشت، تصریح کرد: میزان مخازنی که پیشبینی شده پاسخگوی این قطعی است.
اصغری با اشاره بهاینکه برای احداث این طرح ۲ برابر ظرفیت آبی که مورد نیاز استان است را پیشبینی کردیم گفت: دراین طرح از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا استفاده، و بالغ بر هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال نیز هزینه شدهاست.
وی ادامه داد: این طرح در ۲ مرحله پیشبینی شده که ظرفیت مرحله نخست آن حدود سه هزار و ۳۰۰ لیتر درثانیهاست و این حجم از آب، بهلحاظ تامین آب تصفیه شده چشم انداز روشنی را پیشروی استان قرار میدهد.
اصغری همچنین با بیان اینکه شرکت آب منطقهای استان با توجه بهکاهش سه یا چهار درجهای دمای هوا، برای ساعت ۶ روز چهاردهم شهریورماه، برقراری اتصال آب این تصفیهخانه را پیشبینی کردهاست، گفت: درخواست شرکت آب و فاضلاب این است که این اقدام را ۴۸ ساعت بهتاخیر بیندازیم و روز شانزدهم شهریورماه اتصال را برقرار کنیم.
مدیرعامل آب منطقهای قم گفت: میتوانیم این کار را درحداقل زمان انجام دهیم که نیازی بهقطعی طولانی مدت آب نباشد.
این مسئول همچنین با اشاره بهکاهش ذخایر آبی دراستان گفت: حجم بارندگی صورت گرفته درسال جاری ۱۱۵ میلیمتر بوده که نسبت بهسال گذشته که ۲۶۰ میلیمتر بوده، کاهش شدیدی داشتهاست.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد آب شرب مصرفی در قم از خارج از استان و از ۲ سد کوچری در استان اصفهان و سد ۱۵ خرداد در استان مرکزی تامین میشود یادآور شد: حجم فعلی آب سد کوچری ۱۱۰ میلیون مترمکب و حجم سد ۱۵ خرداد نیز ۹۰ میلیون مترمکعب میباشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم نیز دراین جلسه با اشاره بهتمهیدهای اتخاذ شده برای طرح فوق بیان داشت: برای وصل کردن اتصالهای جدید، باید آب شرب شهر قطع شود، برنامهریزی لازم جهت ذخیره آب بهمدت ۲۴ ساعت را فراهم کردیم، که با توجه بهذخایر موجود و استفاده از چاههای سطح شهر، علیآباد و سد ۱۵ خرداد حداکثر آب در زمان قطعی آب سرشاخهها تامین شود.
علی جان صادق پور با بیان اینکه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری برنامه زمانبندی قطعی آب را برای تایید بهآبفا ارائه دهد گفت: اطمینان داریم که در کمتر از ۲۴ ساعت این طرح بهاتمام میرسد، ولی بیمارستانها و مراکز حساس باید تا ۴۸ ساعت ذخیره آب کافی داشته باشند.
وی یادآور شد: با تجربهای که از قطعی آب در جریان اجرای طرح رفع حادثه و تعویض شیرآلات رینگ غربی آبرسانی شهر قم در مهرماه ۹۹ داریم، آب باید در حد ضرورت ذخیره شود تا شاهد هدر رفت آن نباشیم.
مدیرعامل آبفای قم همچنین بیان کرد: با توجه بهاینکه برای ذخیره آب مورد نیاز، از همه منابع آبی استان استفاده و آبهای شیرین و شور با هم ادغام شدهاند، کیفیت آن نیز کاهش پیدا میکند.
ارسال نظر