English

باشگاه ها بازوی قدرتمند برای سیستم مدیریت ورزشی هستند؛

سهم باشگاه های بدنسازی از ورزش اصفهان

ورزش یک اکوسیستم و نظام یکپارچه از زنجیره تولید است که تمام رشته ها و علوم از مسیر ورزش می توانند اشتغال ایجاد کنند.

سهم باشگاه های بدنسازی از ورزش اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، ورزش یک اکوسیستم و نظام یکپارچه از زنجیره تولید است که تمام رشته ها و علوم از مسیر ورزش می توانند اشتغال ایجاد کنند. اگر به ورزش بعنوان یک صنعت نگاه شود می بینیم که صنعتی جامع است؛ بستر ورزش بستری بزرگ است که تعطیل شدنی نیست. حرکات ورزشی، فعالیت های بدنی و ماهیت بدنی ورزش در صنعت ورزش مطرح است که منابع انسانی و فیزیکی که در ورزش ایجاد می شود می تواند باعث ایجاد اشتغال و تولید شود که می تواند بر اقتصاد یک کشور تاثیر گذار باشد. در گفت و گو با فرهاد رحیمی قصد داریم تا در خصوص حمایت های دولت قبل و دولت تازه و همینطور اثرات تعطیلی های کرونا بر ورزش استان بپردازیم. ایشان که مدیر عامل شرکت ورزش پویا آرنا هستند در حال حاضر موسس باشگاه های آرنا هتل کوثر ، آرنا باغ غدیر و یک باشگاه بدنسازی دیگر را مدیریت می کنند و دو پروژه ورزشی دیگر هم در حال احداث دارند . همچنین ایشان دکترا تربیت بدنی ، استاد دانشگاه و رییس هئیت تنیس استان اصفهان نیز هستند .

فرهاد رحیمی

*در ابتدا گفت و گو بفرمایید جامعه ورزشی شهر اصفهان به شکل آماری متشکل از چه رشته های ورزشی است و بیشترین تعداد باشگاه های ورزشی در چه زمینه ورزشی فعالیت می کنند ؟

باشگاه های ورزشی در استان اصفهان به صورت دقیق مطلع نیستم اما حدودا دوهزار باشگاه در استان اصفهان داریم که چیزی در حدود هفتاد درصد از این باشگاه ها بدنسازی است . و دلیل آن هم بخاطر جذابیتی که ورزش بدنسازی دارد و همچنین افرادی که به باشگاه ها مراجعه می کنند به باشگاه بدنسازی ورزشکار حرفه ای نیستند و به نوعی سلامت جو هستند و بهترین فضایی که می تواند خدماتی در راستای بخش سلامت محور و ورزش همگانی ارائه بکند باشگاه های بدنسازی هستند چون باشگاه های دیگر جنبه حرفه ای شان بیشتر می شود تا جنبه همگانی به همین خاطر این افرادی که به باشگاه مراجعه می کنند سلامت جو هستند و دنبال ورزش حرفه ای نیستند و میخواهند یک ورزش همگانی بکنند و شاید رشته ها و ورزش های دیگر نتواند نیاز آنها را به خوبی تامین کند لذا بهترین مکانی که می توانند در این زمینه سرویس و خدمات بگیرند باشگاه های بدنسازی هستند به خاطر همین گرایش به ورزش بدنسازی روز به روز  بیشتر می شود و اکثر باشگاه های ثبت شده هم باشگاه های بدنسازی هستند .

*در ابتدا شیوع ویروس کرونا آیا پیش بینی میشد که  وضعیت ورزشی شهر اصفهان به این شکل دربیاید ؟

با شیوع کرونا خیلی از کسب و کارها و در تعریف کلی تر اقتصاد آسیب دید و بیشترین ضرر را کسب و کارهای خدماتی دیدند و بالطبع آن باشگاه های ورزشی هم که جزء مشاغل خدماتی هستند و در محل است و افراد مراجعه بکنند تا بتوانند سرویس و خدمات بگیرند وبا توجه به شیوع کرونا مراجعات خیلی کم شد بالاخره افرادنگران سلامتی خود بودند و امری کاملا طبیعی بود همچنین مکررا ستاد کرونا باشگاه ها را تعطیل کرد و هر کدام از این تعطیلی ها ضررهای بسیار زیاد و هنگفت به باشگاه ها تحمیل کرد و متاسفانه دولت هیچگونه حمایتی از باشگاه ها نداشت و تنها روشی که انجام داد صرفا فقط تعطیل کرد. خیلی از باشگاه ها ورشکست شدند و یا در آستانه آن و تعطیل کردن باشگاه های خود هستند ولی متاسفانه حمایتی از آنها صورت نگرفت .

*بیشترین ضرر متوجه کدام رشته های ورزشی شد و به نظر شما نمی توانستند با ایجاد محدودیت ها پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند ؟

باشگاه های بدنسازی ریزش خیلی زیادی داشتند و استخرها که شرایط بدتری را تجربه کردند . استخرها تقریبا اکثر زمان تعطیل بودند و نتوانستند فعالیت کنند .

*در دولت گذشته وعده های مکرر جهت جبران خسارت به جامعه ورزشی داده شده ، آیا این وعده ها محقق شد ؟

باشگاه ورزشی

فقط یک سری صحبتها و شعارها بود ولی اقدام عملی خاصی نبود. تنها حمایت دولت وام های کارا بود که فرآیند دریافت آنها خیلی سخت و پیچیده بود و مناسب نبود. گفتند به ازاء هر شخصی که در لیست بیمه است شما شانزده میلیون وام می دهند بعدا گفتند هر باشگاه میانگین پنج نفر پرسنل دارد هشتاد میلیون تصویب شد برای هرباشگاه که همان هم فرایند پیچیده و طولانی داشت و استقبال خوبی از این طرح نشد . یک مصاحبه ای آقای دکتر طغیانی سخنگو کمیسیون اقتصادی مجلس کرده بودند طبق صحبت ایشان کمتر از ده در صد ظرفیت تسهیلات کارا  دریافت کرده اند و آن هم شرایط نامناسب و فرایند سخت و پیچیده ای داشت . به طور مثال یک سامانه ای داشت که به صورت پیش فرض همیشه قطع بود و باید بارها و بارها مراجعه می کردید تا وصل میشد . مشکلات زیادی بوجود آمد و این باشگاه ها که تعطیل شدند در کشور ما که به شدت مشکل سرانه ورزشی داریم و چیزی حدود ده درصد سازمان جهانی جایگزین کردن این باشگاه ها کار خیلی سختی است و متاسفانه دولت این باشگاه های خصوصی که با زحمت و سختی ایجاد شده بود را با تصمیمات اشتباه خود ، عدم حمایت و برنامه ریزی نادرست از بین برده و فرصت های شغلی فراوانی را نابود کرد.

*در دولت جدید چه برنامه هایی جهت احیاء ورزش در نظر گرفته شده است ؟ و فکر می کنید این برنامه ها عملی خواهد شد؟

هنوز ابلاغی نشده است ولی انتظاری که می رود از دولت جدید از آقای رئیسی و آقای سجادی وزیر ورزش ما انتظار داریم حمایت از باشگاه ها به صورت جامع و کامل انجام بشود . باشگاه ها بازوی قدرتمندی هستند برای سیستم مدیریت ورزشی و خیلی می توانند ظرفیت داشته باشند و به ورزش کمک بکنند به شرطی درست برای آنها برنامه ریزی و مدیریت بشود . در دنیا محوریت ورزش با باشگاه ها است حتی فدراسیون ها به اندازه باشگاه ها سهمی در مدیریت ورزش ندارند. و این هنر و تدبیر دولت که باشگاه ها را حمایت کند و از ظرفیت های آنها به خوبی استفاده بکند.

*بزرگترین مشکل در حال حاضر پیش روی جامعه ورزشی شهر اصفهان کدام موارد است ؟

باید از چند منظر نگاه کنیم ؛ اگر بخواهیم نگاه اقتصادی داشته باشیم به مسئله کرونا و عدم حمایت دولت ، تصمیمات اشتباه و بی برنامگی دولت باید اشاره کرد که  بیش از همه جامعه ورزشی را درگیر خود کرده است. 

* پس از کرونا فکر می کنید ورزش و باشگاه های شهر اصفهان به چه سمت و سویی خواهد رفت ؟

باشگاه هایی که تاب آورده باشند و بتواند مباحث مالی خود را مدیریت کنند ، می توانند از این شرایط سخت عبور کنند و فکر میکنم مشکل خاصی نداشته باشند. فقط امیدواریم این روند واکسیناسیون با همین سرعت انشالله به خوبی انجام بشود و جامعه و مردم ایمن بشوند تا بتوانند ورزش بکنند .

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه