رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور درخبر داد:
وجود بیش از ۲۵۰ پروژه عمرانی نیمه تمام فنی و حرفهای در سراسر کشور
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در آئین افتتاح دانشکده فنی و حرفه ای نوشهر، گفت: بیش از ۲۵۰ پروژه عمرانی نیمه تمام فنی و حرفهای در سراسر کشور وجود دارد که برخی از آنها به جا مانده از حدود ۱۲ سال قبل است که هنوز به سرانجامی نرسیدند.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، دکتر ابراهیم صالحی عمران در آئین افتتاح ساختمان دانشکده فنی و حرفهای شهرستان نوشهر با اشاره به اینکه برای تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه تلاش و همت ملی و استانی صورت گرفت، اظهار داشت: بیش از ۲۵۰ پروژه عمرانی نیمه تمام فنی و حرفه ای در سراسر کشور وجود دارد که برخی از آنها به جا مانده از حدود ۱۲ سال قبل است که هنوز به سرانجامی نرسیدند.
وی با تأکید بر اینکه تکمیل و بهرهبرداری از پروژهها نیاز به عزم جدی دارد، ادامه داد: برای مشخص شدن حدود مرزی زمین دانشکده فنی و حرفهای نوشهر باید همت کرد و هر چه زودتر تکلیف آن معلوم شود تا بتوان دورتادور آن را دیوارکشی و از لحاظ امنیتی بتوان آن را تجهیز کرد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: باید هر چه زودتر نسبت به خرید تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاه نیز اقدام شود که البته ما در دانشگاه فنی و حرفهای کشور برای ارائه تجهیزات به این دانشکده فنی و حرفهای نوشهر آمادگی کمک کردن داریم.
وی افزود: ماهیت و رشتههای درسی دانشگاه فنی و حرفهای به گونهای است که همکای بین آموزش و پرورش و دانشگاه فنی و حرفهای الزامی است و اغلب رشتههای موجود در این دانشکده، کاردانی پیوسته است و این مدل آموزشی را دانشگاههای دیگر ندارند اما در فنی و حرفهای وجود دارد.
صالحی عمران بیان داشت: برنامههای درسی که از سال ۷۲ به بعد نوشته شده است کاردانیهای پیوسته ۳ سال در دوره هنرستان و ۲ سال در دانشگاه فنی و حرفهای است که دانشجو پس از ۵ سال با یک حرفه و شغلی آشنا میشوند و میتوانند پس از آن وارد بازار کار شوند.
وی تصریح کرد: هر چه قدر به مدارک تحصیلی را در کشور زیاد کنیم یک اشتباه و خطا است و توسعه تحصیلات تکمیلی در ایران یک اشتباه استراتژیک بود و داشتن دانشجوی ارشد و دکترا در کشور داشتن خطای استراتژیک بود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با اشاره به اینکه ما در کشور نیاز به نیروهای کارشناس و کاردان نیاز داریم، گفت: با توجه به آمار امسال وزارت علوم، اشتغال دورههای کاردانی بالای ۹۰ درصد بود ولی در دیگر رشتهها اینگونه نبود و نباید این اتفاقات در کشور صورت میگرفت.
وی عنوان داشت: برای دستیابی به توسعه و فناوری باید به طرف کالجها و دانشکدههای فنی و حرفهای مطابق ضوابط و استانداردها برویم.
صالحی عمران افزود: ما نمیخواهیم آموزشهای فنی و حرفهای را غیرهدفمند توسعه دهیم بلکه باید با حساب و کتاب و بر اساس نیاز به نیروی انسانی و رشتههای مورد نیاز توسعه پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش و آموزشکده فنی و حرفهای در امتداد یکدیگر هستند و اگر ما در فنی و حرفهای ۲ سال آموزش را متوقف کنیم آن وقت آموزش دوره هنرستان نافرجام میماند و بنابراین از آنجایی که در برخی شهرستانها بر روی ماده ۲۳ اختلاف داریم و این کم لطفی آموزش و پرورش است در حالی که کمی راه آمدن و توافق کردن با ما به نفع دانشجویان فنی و حرفهای و کاردانش است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور اذعان داشت: قرار بود۵۰ درصد دانش آموزان مطابق برنامهریزیها در فنی و حرفهای باشند ولی الان متأسفانه زیر۳۰ درصد است و امسال ۵۲ درصد دانش آموزان انتخاب رشته نکردند زیرا دچار سردرگمی هستند ولی از سویی دیگر، همین امسال تا امروز ۸۹ نفر در دانشگاه فنی و حرفهای رشد داشتیم.
ارسال نظر