احسان کامرانی مطرح کرد؛
ارزیایی عملکرد واحدها و مراکز دانشگاهها براساس کارنامه فرهنگی
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بیان داشت: کارنامه فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاه سند جامع و محکمی برای ارزیابی عملکرد آنهاست و میطلبد همه رؤسای واحدها و مراکز با داشتن عنایت ویژه به حوزه فرهنگی، نظارت و ارزیابی اولیه را نیز بر این حوزهها داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، احسان کامرانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در جلسه بررسی کارنامه فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان که با حضور رؤسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی برگزار شد ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: الگو برداری از سیره نبی اکرم(ص) در طول دوران زندگی مسلمانان باید مورد عنایت ویژه قرار گیرد و خصوصیات اخلاقی این شخصیت بزرگ و تاریخساز در حوزه صبر، منش و برخورد، باید در حوزه فرهنگ به عنوان سند فرهنگی الگو برداری شود.
کامرانی با اشاره به سند پنجساله توسعه دانشگاهها، پرداختن به مقوله و مبحث فرهنگی را مهم قلمداد کرد و گفت: کارنامه فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاه سند جامع و محکمی برای ارزیابی عملکرد آنهاست و میطلبد همه رؤسای واحدها و مراکز با داشتن عنایت ویژه به حوزه فرهنگی، نظارت و ارزیابی اولیه را نیز بر این حوزهها داشته باشند.
وی ضمن بیان اینکه ارزشیابی عملکرد به صورت ماهانه میتواند نتیجه مطلوبی به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: رئیس شورای تخصصی فرهنگی در استان باید با دادن خط و مشی مناسب و با استفاده از اسناد بالا دستی و بهکارگیری ظرفیتهای موجود، در بهینهسازی وضعیت موجود تلاش کند و رؤسای واحد نیز باید با ایجاد فضای همدلی؛ همگام با این سیاستها حرکت فزایندی را برای واحدها و مراکز خود ترسیم کند.
وی در پایان تأکید کرد: با شعار و حرف نمیتوان موجبات توسعه فرهنگی را رقم زد؛ بلکه باید با استراتژی و برنامهریزی مدون به صورت علمی و عملیاتی وارد این کارزار مهم شد و با استفاده از توان نیروهای توانمند و بهرهگیری از اندیشههای نخبگان فرهنگی، گامهای مؤثری را در حوزههای مختلف به شکل عملیاتی به منصه ظهور رساند.
در ادامه این جلسه، محمود صباحیزاده رییس شورای تخصصی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز به عنوان میزبان و راهبر اصلی این نشست مسئله فرهنگ را یک مقوله گسترده خواند که نیاز به اندیشه و تفکر علمی و پژوهشی دارد زیرا اندک اشتباهی در این حوزه میتواند عواقب معکوس و چالشبرانگیزی از خود برجا بگذارد.
صباحیزاده بررسی کارنامه فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاهی را مهم ارزیابی کرد و گفت: آسیبشناسی و ارتقا سطح فرهنگی واحدها و مراکز با ارزیابی و پایش برنامههای فرهنگی بدونشک باید از دغدغههای اصلی صاحبنظران حوزه فرهنگی باشد.
وی عنوان کرد: امروز چرخش مدیریت از مدیریت فرهنگی به مدیریت فرهنگ و چرخش تصدیگری به تسهیلگری و از درونگرایی و انزوا به اثرگذاری اجتماعی و تربیتی در دانشگاه از برنامههای و رسالتهای اصلی حوزه فرهنگی است که باید به جد به آن پرداخته شود.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس توجه به اقطاب اثرگذار مانند سلوک مدیران، فضای مجازی، نقش تربیتی خانوادهها و همگرایی استادان با اندیشههای و تفکرات دینی و مذهبی را اولویت حوزه فرهنگ برشمرد و افزود: سرمایهگذاری بر اصول فرهنگی باید بر فروع آن تقدم داشته باشد و این حرکت باید منسجم، همگرا و همشکل با همگامی و همدلی در حوزه فرهنگ رقم بخورد.
ارسال نظر