English

معاون فرهنگی ورزش و جوانان کرمانشاه:

فرهنگ کار در کرمانشاه باید بازسازی شود

معاون وررزش و جوانان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاهی که به لحاظ وضعیت بیکاری در نرخ‌های بالای کشور قرار دارد، بهبود وضعیتش تنها منوط به ۲۲ دستگاه شاخص نیست و قطعاً برای جهش در این امر می‌بایست تمامی ارگان‌های خصوصی و دولتی استان در بخش‌های مختلف پای‌کار بیایند.

فرهنگ کار در کرمانشاه باید بازسازی شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، دوره جوانی مقطع زمانی بسیار حساس و سرنوشت سازی در زندگی هر فردی به شمار می‌رود و افق‌های جدیدی به‌واسطه این دوران بر روی جوان گشاده می‌شود.

واقع امر این است که اگر نسل جوان بتواند به‌خوبی از هویت فردی و اجتماعی خویش و ضرورت‌های دوره‌ای که در آن زیست می‌کند آگاه شود و همچنین خانواده و دیگر نهادهای اجتماعی مانند مدرسه و دانشگاه زمینه مشارکت فعال جوان در عرصه‌های اجتماعی را فراهم کنند، می‌توان امیدوار بود که نسل جوان بتواند آینده روشنی را برای خود و درنتیجه کشور رقم بزند.

مقارن با دوره جوانی برخی مشکلات و چالش‌هایی در عرصه‌های مختلف ظهور و بروز می‌کنند که در صورت شناخت عمیق این چالش‌ها و مواجهه درست و علمی با کمترین هزینه می‌توان از این بزنگاه‌ها عبور کرد اما آنچه در کوچه و خیابان‌های کرمانشاه و در بین نسل جوان کرمانشاهی می‌گذرد بروز آسیب‌هایی ورای یک چالش معمول است که اگر ریشه هرکدام را از ناامیدی، بی‌میلی به ایجاد زندگی مشترک، اعتیاد، خشم، بزه و ... جستجو کنیم همگی به یک شاهراه سیاه به نام " بیکاری"می رسیم.

دردی کاری که هرسال و با روی کار آمدن هر مدیری از ارشد تا زیردستان به‌زور رقم و عدد می‌خواهند نوک پیکانش را سربه‌زیر کنند اما در عمل همچنان در رتبه‌های تک کشور قرار داریم به همین جهت به سراغ یکی از بزرگ‌ترین متولیان دولتی در امر جوانان کرمانشاه در حوزه معاون اداره ورزش و جوانان استان کرمانشاه رفتیم و محمد حسین زاده در گفتگویی صمیمانه به این دغدغه‌ها چنین پاسخ داد...

چرا وضعیت اشتغال جوانان کرمانشاهی که روی آمار رو به رشد را نشان می‌دهد در واقعیت ملموس نیست؟

در حوزه اشتغال ما فرصت‌های شغلی که طبق سند اشتغال استان در سال ۹۹ برنامه‌ریزی‌شده بود و آن‌هم ایجاد ۴۷ هزار عددی شغل را ترسیم کرده بود و ۲۲ دستگاه موظف به تحقق این مهم بودند به‌طور کامل محقق شد، برای سال ۱۴۰۰ تنها ۵۱ هزار شغل در سند چشم‌انداز سه‌ساله اشتغال استان تعریف‌شده که به نظر بنده نیاز استان عددی خیلی بیش از این موضوع است و به همین دلیل ادارات ۲۲ گانه موظف به ایجاد فرصت‌های شغلی، حتی با محقق کردن صددرصدی این پیش‌بینی، بازهم مشکل اشتغال استان مرتفع نمی‌گردد و دقیقاً به همین دلیل است که جهش‌های اشتغالی کرمانشاه در عینیت قابل‌لمس نیست.

طبعاً استان کرمانشاهی که به لحاظ وضعیت بیکاری در نرخ‌های بالای کشور قرار دارد، بهبود وضعیتش تنها منوط به ۲۲ دستگاه شاخص نیست و قطعاً برای جهش در این امر می‌بایست تمامی ارگان‌های خصوصی و دولتی استان در بخش‌های مختلف پای‌کار بیایند و با ایجاد ظرفیت‌های بیشتر، کسب بودجه‌های بالاتر و تخصیص اعتبارات ویژه‌تر وضعیت را بتوانیم بهبود واقعی ببخشیم.

واقع امر این است که فرهنگ کار در کرمانشاه نیازمند بازسازی دارد چراکه جوانان کرمانشاهی ما در عمل حاضر به دست زدن به خیلی از کارها در سطح استان نیستند و ما مجبور به واردکردن نیروی کار از استان‌های هم‌جوار هستیم، به همین دلیل این موضوع هم باید در ذهن جوانان استان و هم‌خانواده‌هایشان باید بازسازی شود تا بتوانیم از همه ظرفیت‌ها در بخش کشاورزی، خدمات و سایر مشاغل استان استفاده بومی بکنیم.

فرهنگ اشتغال در کرمانشاه را چگونه تعریف می‌کنید؟

فرهنگ اشتغال به دلیل اینکه ظرفیت‌های تحصیلات آکادمیک در سطح استان به مدارج بالایی رسیده عملاً این توقع در خود جوان و همین‌طور خانواده وی ایجادشده است که من باید استخدام بشوم و به همین علت جوان کرمانشاهی که چندین سال مشغول به تحصیل صرف بوده عملاً تن به شغل‌هایی که نیازمند کار فیزیکی است نمی‌دهند و به همین خاطر منتظر کارهای اداری و پشت‌میزنشینی هستند و این‌یک آسیب بسیار جدی شده درصورتی‌که اگر جوان کرمانشاهی راغب به پذیرفتن خیلی از مشاغل باشد نه‌تنها مشکل بیکاری استان حل می‌شود بلکه حتی قابلیت رفع معضل بیکاری در استان‌های هم‌جوار نیز هستیم.

حوزه ورزش و جوانان کرمانشاه تاکنون چه اقداماتی را برای جوانان کرمانشاهی انجام داده است؟

جوانان کرمانشاهی حدود ۶۵۰ هزار نفر از جمعیت دومیلیون‌نفری استان را تشکیل داده‌اند و در حال حاضر ۹۲ سازمان مردم‌نهاد نیز در این راستا با مجوز وزارت ورزش و جوانان در استان مشغول به فعالیت است؛ اما همه ما به نیکی می‌دانیم که حوزه جوانان یکی از حوزه‌های پررمز و راز هست و هم درگرفتن خدمات از آن‌ها یک ظرفیت بی‌مانند هستند و دردادن خدمات به این عزیزان یک چالش و خلأهای بسیار وجود دارد و طبعاً پر کردن این خلأ نیازمند همکاری مسئولین و صدالبته پای‌کار آمدن خود جوانان است.

بزرگ‌ترین مشکلاتی که فرا روی جوانان در سراسر کشور و به‌صورت ویژه در استان کرمانشاه وجود دارد بحث اشتغال، ازدواج و مسکن است.

در حوزه اشتغال در چند بخش فعال بودیم که شامل طرح منش که مرکز نوآوری و شتاب‌دهی اشتغال جوانان استان کرمانشاه و با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۹ ماه است که آغاز به کارکردیم و تقریباً ۱۲۰ نفر از جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال که دارای طرح‌ها و ایده‌های نو اشتغال‌زا هستند شرکت کرده و از ۱۷ کارگاه توانمندسازی آموزشی و مشاوره‌ای استفاده کردند و در دو مرحله از شورای داوری شرکت کرده‌اند، درنهایت ۸ طرح ویژه و قابل‌قبول اساتید جهاد دانشگاهی پذیرفته‌شده‌اند و منتظر تسهیلاتی هستند تا بتوانند این طرح‌ها را به درآمدزایی و اشتغال برسانند.

در جای دیگر طی یک تفاهم‌نامه‌ای با بانک‌های رسالت و کارآفرینی امید به جوانان کرمانشاهی که به دنبال دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت برای مشاغل کوچک هستند ۲۳ فقره وام در بانک رسالت و ۹ فقره در بانک کارآفرینی امید پرداخت کرده‌ایم.

آموزش مهارت‌های اشتغال آفرینی و مهارت‌های زندگی در پادگان‌های آموزشی برای سربازان پادگان‌های سطح استان است که در ۶ ماه گذشته ما موفق شدیم که بیش از ۱۲ هزار سرباز نظام‌وظیفه این آموزش‌ها را بدهیم و آن‌ها را به‌نوعی محیای ورود به جامعه بکنیم تا با علم آگاهی بیشتر هم نسبت به مهارت‌های زندگی و هم به شغلی که قرار است انتخاب بکنند، بامعلومات بیشتری وارد عرصه جامعه بشوند.

قدم مهمی که باز در این زمینه برداشته‌شده با همکاری دفتر یونیسف در ایران از طرف سازمان ملل یک مرکز حرفه‌آموزی جوانان کرمانشاهی را داشتیم با شعار از محل تحصیل به محل کار که قرار است در این طرح ۱۸ ماهه،۱۰۰ نفر از جوانان کرمانشاهی مهارت‌آموزی داشته باشند و مهارت‌های لازم را برای اشتغال بیاموزند و وقفه‌ای از محل تحصیل به محل اشتغالشان به وجود نیاید و مستقیماً وارد بازار کار بشوند.

هرچند این‌ها پاسخگوی مشکلات، معضلات، نواقص و کم و کاستی‌های استان کرمانشاه در زمینه اشتغال نمی‌شود ولی به سهم سازمان نوپای وزارت ورزش و جوانان در این راستا، حرکات مثبت و قابل‌قبولی بوده که توانستیم گام برداریم؛ اما کماکان تعداد متقاضیان کار بسیار بالا است و باید فکر اساسی‌تر و بزرگ‌تری برای پیگیری این موضوع بشود.

در حوزه ازدواج در چندین شاخه متفاوت اقدام کردیم و شاخه اول پرداخت تسهیلات ازدواج توسط بانک‌های عامل در استان در سال ۹۸ و هم‌سال ۹۹ با تحقق بیش از ۹۲ درصدی پرداخت تسهیلات به جوانان جزء استان‌های برتر کشور بودیم و کماکان به فکر همان درصد محقق نشده هستیم و انشالله در سال ۱۴۰۰ با مساعدت بانک‌های عامل به این رشد آماری برسیم که صد درصد متقاضیان دستشان به وام‌ها برسد، وام‌های ۷۰ میلیونی برای افراد بالا ۲۳ سال و ۱۰۰ میلیون برای افراد زیر ۲۳ سال که ۲۰ ماهه و با سود ۴ درصدی رسیده که رقم قابل‌قبولی هست که برای فرزندان شهدا و ایثارگران این مبلغ با توافق بانک‌ها به دو برابر هم قابل‌افزایش است.

افزایش تعداد مراکز مشاوره تخصصی ازدواج در سطح استان به‌طوری‌که ما در سال ۹۷ تنها ۲ مرکز مشاوره داشتیم؛ اما در حال حاضر ۱۱ مرکز مجوز رسمی گرفتند، ۷ مرکز در دوران مصاحبه و به‌نوعی آخرین مراحل دریافت مجوز هستند؛ پنج مرکز در سطح شهر کرمانشاه، یک مرکز در شهرستان گیلان غرب و یک مرکز در کنگاور می‌باشد امید داریم که با سیاست‌های برنامه‌ریزی‌شده این تمرکززدایی مراکز مشاوره‌ای انجام بدهیم و خدمات مشاوره‌ای به شهرستان‌های تابعه و مناطق محروم برسانیم.

کارگاه‌های پیش از ازدواج که به وزارت ورزش جوانان محول شده و سال ۹۸، ۷۰ کارگاه پیش ازدواج برگزار کردیم و سال ۹۹ به ۱۰۰ کارگاه ارتقا دادیم و مجوز ۴۰۰ کارگاه برای سال ۱۴۰۰ گرفتیم که ان‌شاءالله با کمک ان‌جی‌اوها، سازمان‌های مردم‌نهاد فعال استان و سایر اداراتی که به‌نوعی در امر تسهیل امر ازدواج دخیل هستند، این کارگاه‌ها را به نحو شایسته و مطلوبی در سراسر استان برگزار بکنیم و اینجا هم باز تأکید می‌کنم که این عدد پاسخگوی نیاز موجود در جامعه نیست و جوانان واردشده در فرآیند ازواج خیلی رقمش از این حرف‌ها است و در تلاشیم تا زیرساخت‌های مبحث را ارتقا بدهیم و با قرار دادن مسیرهای درست جلو پای جوان کرمانشاهی مسیرهای مستحکمی را در بعد ایجاد خانواده پایدار پدیدآوریم.

در حوزه مسکن این‌یک معضل کشوری است و اخیراً همه عزیزان شاهد هستند که دولت جدید، جناب آقای رئیسی قول دادند که ۴ میلیون مسکن را در ۴ سال آماده تحویل به نیازمندان به مسکن بدهند که بخش اعظم نیازمند به مسکن، خود جوانان هستند که مشکل اسکانشان حل بشود و ما در این راستا تمام تلاشمان را بکار خواهیم بست که حداکثر استفاده را از این سهمیه ۴ میلیونی برای بهره‌مندی جوانان کرمانشاهی از مسکن مطمئن عملیاتی بشود.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه