English

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران:

۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مازندران نوسازی و مجهز به آبیاری نوین شد

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران گفت: تاکنون ۵۸ هزار هکتار اراضی استان تحت پوشش طرح ملی تجهیز و نوسازی اراضی قرار گرفت و همچنین طرح سامانه نوین آبیاری در ۴۶ هزار هکتار باغات و اراضی زراعی استان اجرا شد.

100 هزار هکتار زمین کشاورزی مازندران نوسازی و مجهز به آبیاری نوین شد

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، فرزین فرهادی با اشاره به بزرگداشت هفته خاک، اظهار داشت: این رویداد فرهنگی نهادینه کردن فرهنگ توجه به خاک و تبیین جایگاه ارزشمند آن به عنوان ثروت تجدیدناپذیر ملی به ویژه در بین نسل های آینده است.

وی با بیان اینکه این امر پیش‌نیاز تحقق توسعه پایدار سرزمین و افزایش کمی و کیفی غذا در کشور است، ادامه داد: پس از اعلام موضوعات فرسایش خاک، تنوع زیستی خاک و آلودگی خاک به عنوان شعار روز جهانی خاک در سال های گذشته، امسال نیز این شعار تحت عنوان «کاهش شور شدن خاک و تقویت باردهی خاک» انتخاب شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران درباره مشکلات اراضی قابل کشت در کشور گفت: وسعت اراضی قابل کشت کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار است که ۸.۷ میلیون هکتار آن در آبخور سدها قرار دارد و به صورت سنتی آبیاری می شود و تنها ۹.۳ میلیون هکتار از این اراضی فاقد مواد آلی است و مابقی اراضی مرغوبیت و کیفیت لازم را ندارد.

وی تصریح کرد: از این میزان اراضی کشاورزی، حدود ۴.۵ میلیون هکتار با خطر فرسایش و حدود ۴.۳ میلیون هکتار اراضی با مشکل شوری و قلیایی بودن روبرو است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون هکتار از اراضی هم مشکل زهکشی دارند که یکی از مشکلات بخش تولید است.

وی بیان کرد: مشکل زهدار بودن اراضی کشاورزی به خصوص در ۱۵۰ هزار هکتار اراضی مناطق جلگه ای مازندران یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی خاک غنی و حاصلخیز کشاورزی استان است که باید برای توسعه بخش کشاورزی به این موضوع پرداخته شود.

فرهادی ادامه داد: رفع محدودیت‌های ناشی از ماندابی اراضی کشاورزی نقش عمده ای در حفظ ساختار فیزیکوشیمیایی خاک زراعی و بارور تر کردن این خاک حاصلخیز استان دارد.

این مسئول بیان داشت: تاکنون در استان ۵۸ هزار هکتار اراضی تحت پوشش طرح ملی تجهیز و نوسازی اراضی که یکی از اصلی ترین راهکارهای گذر از کشاورزی سنتی به مدرن است قرار گرفته و همچنین طرح سامانه نوین آبیاری در ۴۶ هزار هکتار باغات و اراضی زراعی استان اجرا شد.

وی خاطرنشان ساخت: اجرای پروژه‌های زیربنایی و آب و خاک نقش بسزایی در حفظ بستر تولید و اقتصادی شدن کشاورزی استان دارد.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: محدودیت‌هایی در زمینه خاک کشاورزی استان وجود دارد که البته به دلایل مختلف با تهدیدات فزاینده‌ای در زمینه کشت روبرو هستیم که یکی از عمده ترین این تهدیدات زهدار بودن اراضی است.

وی افزود: در جهاد کشاورزی اجرای طرح‌های آب و خاکی را با توجه به خاک هر منطقه در نظر داریم، مدیریت بهره‌وری خاک همواره مورد توجه است و به دقت در حال پیگیری است.

فرهادی عنوان داشت: بحث حریم و محدوده شهر و روستاها شرایط را کمی محدود می‌کند و گاهی حریم شهر و روستاها باعث ایجاد مشکلاتی برای اراضی کشاورزی و خاک‌های حاصلخیز می‌شود.

وی اظهار داشت: استفاده از خاک برای مصارفی به جز کشاورزی همچون تولید آجر یکی از مشکلاتی است که امنیت خاک را به خطر انداخته است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای محافظت از خاک نیاز به کمک بخش‌های مختلف است، مراکز علمی و دانشگاهی نیز در این زمینه می‌توانند کمک زیادی داشته باشند و به نگهداری خاک کمک کنند.

وی تأکید کرد: موضوع تناسب اراضی و آنالیز خاک پیگیری شد تا در مصرف کود و سموم نیز به طور دقیق تری برنامه‌ریزی شود، امروز در حوضه پایاب سدهای مخزنی استان در جلگه مازندران اراضی خوبی وجود دارد و هر کدام از مناطق استان دارای خاکی خاص هستند و نیاز است بنا به نوع خاک برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم.

فرهادی ابراز داشت: دانشگاه‌ها می‌توانند با تمام توان به کمک بیایند، همکاری و تعاملات سازمان جهاد کشاورزی با مراکز دانشگاهی باید گسترش یابد و تلاش داریم از تجربیات و علم دانشگاهیان و مراکز تحقیقاتی استفاده حداکثری شود تا مشکلات بخش کشاورزی کاهش یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه