عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان:
خشکسالی از موانع اصلی آمایش سرزمین و اشتغال پایدار است
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان گفت: خشکسالی یکی از موانع اصلی آمایش سرزمین و اشتغال پایدار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، مسعود نصری در نشست تخصصی پیرامون احیای زاینده رود در دانشگاه پیام منور استان اصفهان بیان کرد: راهکارهای حل این بحران، ایجاد شهرک های کشاورزی، تصفیه پساب، استحصال آب باران، بومی سازی قوانین و ... است.
وی با بیان اینکه ما یک چرخه معیوبی بین رشد جمعیت فقر و بی آبی داریم، بیان کرد:روزگاری آب موجب پدیدار شدن فرهنگ و تمدن بود اما امروز برای مصرف آب نیاز به فرهنگ مصرف داریم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: آمایش سرزمین یک اصطلاح گنگ است و عملیات اجرایی آن در همه مناطق موجود نیست چراکه برخی مناطق بر اساس صنعت و کشاورزی پیشرفت کرده اند.
نصری گفت: قوانین دایمی و مرتبط با محیط زیست در مجلس زیاد بوده اما یکی از آنها قابلیت اجرا ندارد و هیچ سند اجرایی برای آن تدوین نشده است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان افزود: بخشی از منابع آب ما درخود حوضه زاینده رود وجود ندارد.
وی گفت: استخراج آب از عمق ۲۲۵۰ متری در سیستان و بلوچستان استفاده از آب شیرین کن ها مواردی است که در سالهای اخیر مطرح شده اما ما همیشه دنبال منابع جدید بودیم ولی دنبال مصرف بهینه نبوده ایم و همه این منابع جدید مستلزم مصرف انرژی بیشتر است و ما باید فرهنگ و الگوی زندگی را تغییر دهیم.
نصری ادامه داد: اصلاح صنایع آب بر صرفا یک شعار بوده و اکثر صنایع در مناطق کویری کشور قرار گرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان گفت: تصفیه پساب و استفاده مجدد از آن نیز هزینه بر است بنابراین بهتر است از همین پساب در جاهای مخصوص خودش استفاده شود.
وی بیان داشت: گذشتگان ما با دانش بومی از منابع آب باران استفاده میکردند اما ما در مسائلی که در زمینه استحصال آب باران و استفاده از آبهای سطحی است مستاصلیم.
مسعود نصری اظهار کرد: باید با استفاده از سلول های خورشیدی و انرژی تجدید پذیر معیشت مردم را تامین کنیم و راه های کسب درآمد باید تغییر و به روز شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان گفت: طرح مدیریت منابع آب اقدامات خیلی خوبی را برای اداره کل محیط زیست انجام داد بر این اساس کارآفرینی و افزایش اشتغال مولد و جلوگیری از مهاجرت روستاییان باید اساس برنامه ریزی شود.
ارسال نظر