مسئولان چاره اندیشی کنند؛
کشتارهای غیرمجاز در سایه بیتوجهیها ادامه دارد
کشتار غیرمجاز دام امکان انتقال بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت، سل، تب کریمه کنگو، سیاه زخم و... را افزایش میدهد اما با این وجود تا کنون اقدامی جهت رفع این مشکل انجام نشده و کماکان بر تعداد مراکز عرضه غیرمجاز دام افزوده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج ایلام، کشتار غیرمجاز دام در مبادی ورودی و همچنین حاشیه شهرهای ایلام طی سالهای گذشته به یک معضل بهداشتی تبدیلشده اما متأسفانه با وجود وعدههای مسئولان در این خصوص تاکنون شاهد اقدام مؤثر جهت رفع این مشکل نبودهایم.
بر اساس نظر کارشناسان کشتار غیرمجاز دام علاوهبر شیوع انواع بیماریها، آلودگی محیط، تجمع حیوانات ولگرد، حشرات، جوندگان و... همچنین آسیبهای روانی را برای کودکان بهدنبال دارد.
با توجه به اینکه یکی از دلایل اصلی استقبال مردم از مراکز غیرمجاز کشتار دام، پایین بودن قیمت گوشت در این مراکز است، بیشک مسئولان میتوانند با برنامهریزیهای صحیح و کنترل قیمت گوشت در مراکز عرضه بهداشتی دام این مشکل چندساله در استان ایلام را مرتفع سازند.
لزوم پیگیری مشکل
یکی از قصابان شهر ایلام به خبرنگار موج گفت: سالهاست در استان ایلام شاهد کشتارهای غیرمجاز هستیم اما متاسفانه تا کنون مسئولان به دادن وعده اکتفا کردهاند و هیچ اقدامی موثری در این خصوص انجام نشده است.
محمد شیری با بیان اینکه افزایش روزافزون مراکز غیر مجاز دام سبب کسادی بازار مراکز بهداشتی و قانونی شده افزود: باید جهت رفع این مشکل چاره اساسی اندیشیده شود و مسئولان به صورت جدی پیگیر رفع مشکل باشند.
پایین بودن قیمت گوشت در مراکز غیرمجاز
یکی از شهروندان ایلامی نیز در این باره با بیان اینکه کشتار غیر مجاز در اطراف شهر و آویزان کردن لاشه دام علاوه بر اینکه چهره نازیبایی به شهرها داده، سبب وحشت کودکان نیز میشود گفت: مسئولان باید با کنترل قیمت در قصابیهای مجاز، سبب ترغیب مردم به خرید از ابن مراکز شوند.
علی پورمند افزود: برخی از این دامها بیمار بوده و به علت عدم کشتار در کشتارگاه به صورت غیر مجاز کشتار میشوند و مردم به دلیل وضعیت بد اقتصادی با قیمت پایینتر گوشت این دامها را خریداری میکنند و باید مسئولان در این باره چاره اندیشی کنند.
کشتار غیرمجاز مشمول قانون ۶۸۸ ق.م.ا
رامین پور نجف در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری موج با بیان اینکه کشتار غیرمجاز دام یکی از مشکلات چندینساله این استان محسوب میشود افزود: باید هشدارهای لازم از سوی رسانهها در خصوص خطرات جدی کشتار غیرمجاز دام داده شود و فرهنگسازی های لازم بهمنظور خرید از مراکز بهداشتی و مجاز دام انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام خاطرنشان کرد: کشتار غیرمجاز مشمول ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسمومکننده در رودخانهها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام، استفاده غیرمجاز فاضلاب خام یا پس آب تصفیهخانههای فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازشدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
این مسئول به بیماریهای مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و گفت: تب کریمه کنگو، تب مالت، سیاه زخم و... جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و بدونشک امکان انتقال این بیماریها از طریق کشتار غیرمجاز وجود دارد که سلامت افراد را با مخاطرات جدی روبهرو میکند.
نبود قوانین بازدارنده
محمد علی رحمی نیز در این باره به خبرنگار موج گفت: کشتارهای غیرمجاز میتواند باعث انتشار حدود ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام شود و علاوهبر آلودگی محیط زیست سلامت مردم را به خطر بیندازد.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان ایلام اضافه کرد: به دلیل نبود احکام بازدارنده واحدهای غیرمجاز کشتار دام پساز تعطیلی و پلمپ با پرداخت جریمه فعالیت خود را مجدد ادامه میدهند.
علی رحمی در پایان گفت: برای جلوگیری از فعالیت قصابیهای غیر مجاز در سطح شهرها شهروندان نیز باید از مکانهایی که به صورت بهداشتی و با حضور نماینده دامپزشکی اقدام به ذبح دام میکنند گوشت مورد نیاز خود را تهیه نمایند و با این اقدام علاوه بر جلوگیری از فعالیت قصابیهای غیر مجاز سلامت شهروندان نیز به خطر نخواهد افتاد.
ارسال نظر