رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کبودرآهنگ
احیا و غنی سازی ۴۰۰ هکتار از مراتع کبودرآهنگ در سالجاری هدفگذاری شده است
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کبودرآهنگ عنوان کرد: عملیات احیا و غنی سازی ۴۰۰ هکتار از مراتع کبودراهنگ در سالجاری هدفگذاری شده که ۲۰۰ هکتار توسط اداره منابع طبیعی کبودراهنگ و ۲۰۰ هکتار با مشارکت مردمی اجرایی می شود و تاکنون از این میزان در مجموع ۱۸۰ هکتار به پایان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، ابوالقاسم علی ویردی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کبودرآهنگ روز دوشنبه در گفت و گو افزود: عملیات احیا و غنی سازی ۴۰۰ هکتار از مراتع کبودراهنگ در سالجاری هدفگذاری شده که ۲۰۰ هکتار توسط اداره منابع طبیعی کبودراهنگ و ۲۰۰ هکتار با مشارکت مردمی اجرایی می شود و تاکنون از این میزان در مجموع ۱۸۰ هکتار به پایان رسیده است.
وی عنوان کرد: از این میزان ۱۰۰ هکتار در مراتع روستای «باباخنجر»، ۶۰ هکتار در مراتع «قطار آغاج» و ۲۰ هکتار در روستای «آبمشکین» اجرا شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کبودرآهنگ(توابع استان همدان) از اجرای عملیات اصلاح، احیا و کپه کاری در ۱۸۰ هکتار از مراتع این شهرستان با مشارکت بهره برداران محلی و پیمانکاران بخش خصوصی خبر داد.
وی اظهار داشت: عملیات احیا و غنی سازی ۴۰۰ هکتار از مراتع کبودراهنگ در سالجاری هدفگذاری شده که ۲۰۰ هکتار توسط اداره منابع طبیعی کبودراهنگ و ۲۰۰ هکتار با مشارکت مردمی اجرایی می شود و تاکنون از این میزان در مجموع ۱۸۰ هکتار به پایان رسیده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کبودرآهنگ گفت: این طرح ها با کندن چاله های کوچک هلال شکل با تراکم سطحی مناسب و در فاصله چهار در چهار متر یا ۶ در ۶ متر از یکدیگر، کاشت بذور گیاهان مرتعی در آن و پوشاندن آنها با خاک صورت می گیرد.
علی ویردی تصریح کرد: عملیات احیا و اصلاح مراتع در زمین های شیب دار که امکان حضور ادوات کشاورزی نیست اجرایی شده و این طرح شامل کپه کاری، بذرپاشی، بذرکاری، کودپاشی و مرمت چشمه ها بوده که هم اینک عملیات کپه کاری و بذرکاری در حال انجام است.
به گفته وی، تثبیت و کاهش فرسایش خاک، افزایش تولید علوفه خوش خوراک مورد نیاز دام، افزایش ذخیره آبی و نفوذ آن در خاک به کاهش روان آب ها از نتایج مثبت کپه کاری است.
وی خاطرنشان کرد: از بین روش های تجدید حیات پوشش گیاهی مراتع، کپه کاری از روش هایی است که با استفاده از نیروی کار انسانی انجام می شود، بنابراین اشتغالزایی و بومی گرایی مزیت های مهم اصلاح و غنی سازی مراتع است.
شهرستان کبودرآهنگ از توابع استان همدان دارای حدود ۱۰۰ هزار هکتار مرتع و اراضی منابع طبیعی است.
ارسال نظر