English

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی:

ایجاد شهرک گلخانه‌ای پایاب سهند و شهریار / آذربایجان‌شرقی ۲۷۸ هکتار گلخانه دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی، گفت: منابع اعتباری شهرک گلخانه‌ای پایاب سهند و شهریار مورد تأیید کارشناسان نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته است.

 ایجاد شهرک گلخانه‌ای پایاب سهند و شهریار / آذربایجان‌شرقی 278 هکتار گلخانه دارد

به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه ستاد گلخانه‌ای استان آذربایجان‌شرقی ضمن اشاره به این موضوع که طبق آمار مدیریت باغبانی سازمان تعداد ۵۱۰ واحد گلخانه‌ای به وسعت ۲۷۸ هکتار در استان وجود دارد که با حذف گلخانه‌های مستقر در جلفا مشخص می‌گردد، حدود ۱۳۰ هکتار از این میزان متعلق به ۵۰۰ واحد است یعنی در واقع مقیاس هر واحد ۳۰۰ متر می‌باشد، اظهار داشت: این آمار حاکی از وزن بالای گلخانه‌های کوچک است.

وی با تأکید بر لزوم کنترل و نظارت بر احداث گلخانه‌ها افزود: احداث گلخانه‌هایی در مقیاس ۳۰۰ متر مربع با توجه به اینکه میزان برداشت محصول آن با میزان محصول یک هکتار در فضای باز برابری می‌کند، امری قابل قبول و قابل توجیه است به شرط آنکه کنترل و نظارت لازم  صورت گیرد که در این راستا تشکیل گروه‌های پایش را برای رصد و پایش گلخانه‌ها ضروری دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۱۲۱ هکتار از گلخانه‌های استان به تولید محصول گوجه فرنگی، ۶۶ هکتار به تولید محصول خیار، ۶۰ هکتار به تولید فلفل دلمه‌ای، ۵ هکتار سایر سبزیجات، ۲۰ هکتار به رز شاخه بریده، ۴ هکتار به تولید توت فرنگی و ۲ هکتار نیز به تولید گل‌های زینتی گلدانی اختصاص یافته است، گفت: تعداد ۱۴ واحد گلخانه به وسعت ۲۴۴.۵ هکتار در استان آذربایجان‌شرقی در حال احداث بوده و تعداد ۳۳ واحد گلخانه‌ای به وسعت ۱۹۲۶ هکتار نیز در حال مطالعه و احداث زیرساخت است.

وی با تأکید بر ضرورت تسهیل فرآیند احداث گلخانه‌ها تصریح کرد: اگر چه سختگیری‌های مرتبط با وجود پیمانکاران، مشاوران، مسوولان فنی واجد شرایط و ذی‌صلاح ضروریست اما تفکیک گلخانه‌ها به گلخانه‌های بالای یک هکتار و پایین‌تر می‌تواند راهگشا باشد، به این صورت که ضرورت‌های لازم در مورد گلخانه‌های بالای یک هکتار به اجرا گذاشته شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اذعان داشت: سرمایه‌گذاران می‌توانند از بین لیست پیمانکاران واجد شرایط (موجود در مدیریت‌های جهاد کشاورزی و بانک) را انتخاب کنند و در این راستا برای ایجاد وحدت رویه باید معرفی آنان برای دریافت تسهیلات به بانک به همراه نام پیمانکار انتخابی باشد.

فتحی در ارتباط با تولید بذرهای هیبریدی ابراز کرد: اگر نیاز به بذرهای هیبریدی وجود دارد، باید به دنبال یافتن سرمایه‌گذاری در این زمینه باشیم.

وی با اشاره به اینکه گلخانه امین تارلا تولید بذور هیبریدی را به صرفه تشخیص داده و اقدام به این کار می‌نماید، ادامه داد: گره‌گشایی در این‌گونه زمینه‌ها به دست بخش خصوصی اتفاق خواهد افتاد زیرا پرداختن به آنها از توان و حوصله بخش دولتی خارج است.

فتحی در ارتباط با مباحث محصولات کشاورزی صادراتی تاکید کرد: این موضوع تلنگری است تا امور مرتبط با سلامت جدی‌تر نگریسته شود، سلامت محصول علاوه بر به‌کارگیری و استفاده از سموم و نهاده‌های شیمیایی به همان ضوابط فنی اجرایی در فرآیند احداث گلخانه نیز مرتبط است به عنوان مثال اگر ارتفاع طرح کمتر از میزان استاندارد تعریف شده باشد به معنای رطوبت زیاد خواهد بود که نتیجه آن ابتلای بیشتر و نیاز به استفاده از نهاده‌های شیمیایی بیشتر می‌باشد، بنابراین اجرای درست ضوابط مربوط به احداث گلخانه در مدیریت مصرف انواع نهاده‌های شیمیایی موثر خواهد بود در این راستا نقش مسوول فنی در ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی پررنگ خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات عملی گلخانه داران پذیرش آنان به عنوان مسوول فنی با دارا بودن ضابطه‌ها و شرایط خاصی که در این زمینه تعریف می‌شود، امکان‌پذیر خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: مهندسین ناظر(مسوولان فنی) گلخانه می‌توانند به فناوری و علوم مرتبط مجهز شده و با هماهنگی گروه محیط زیست و سلامت غذا به عنوان مسوول کنترل کیفی نیز عمل کنند.

وی، اقدامات انجام گرفته در سامانه سانکا را مطلوب ارزیابی کرده و یادآور شد: شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی به ویژه محصولات گلخانه‌ای تحت عنوان بارکد QR وارد سامانه می‌گردد که تمام مشخصات مرتبط با محصول اعم از محل تولید، نام تولیدکننده، نهاده‌های مصرفی و ... را در بر می‌گیرد.

رئیس  سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با مرحله بعد از فرآیند معرفی برای دریافت تسهیلات بیان داشت: اگر پرداخت تسهیلات نیازمند تأیید کارشناس بانک به همراه مهندس ناظر باشد  دیگر مشکلی از بابت ارتباط پیمانکاران با مهندسین ناظر وجود نخواهد داشت زیرا پیمانکاران مجبور خواهند بود مهندسین ناظر را در جریان پیشرفت فیزیکی پروژه قرار دهند و آنان نیز با تأیید صلاحیت فنی پروژه، قبول مسوولیت خواهند کرد.

 فتحی در ارتباط با شهرک‌های گلخانه‌ای، متذکر شد: منابع اعتباری شهرک گلخانه‌ای پایاب سهند و شهریار نیز مورد تأیید کارشناسان نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته و در سفر ریاست جمهوری به استان هم تسهیلات و هم منابع دولتی برای ایجاد زیرساخت شهرک‌ها در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن اشاره به شکل‌گیری ستاد عالی سرمایه‌گذاری در استان گفت: تمام موارد و ابهامات مرتبط با شهرک‌ها و دیگر زمینه‌های سرمایه‌گذاری شناسایی شده و با طرح در این ستاد که تمام دستگاه‌های اجرایی در آن حضور دارند، قابل حل خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه