احمد آخوندی بیان کرد؛
برگزاری جشنوارههای گردشگری هفتگی در سال ۱۴۰۱
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گردشگری خوراک را ازظرفیتهای غنی اما مغفول در استان خواند و با تاکید بر اهتمام این اداره کل به برگزاری جشنوارههای گردشگی، اعلام کرد: استان یزد در سال آینده هر هفته شاهد برگزاری یک جشنواره گردشگری خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری موج یزد به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد احمد آخوندی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مراسم افتتاح دومین جشنواره ملی فراورده های کنجدی که همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) در محل حسینیه کوشک نو اردکان برگزار شد، ضمن تبریک عید مبعث، اظهار کرد: جشنواره های گردشگری از اولویتهای استان یزد است و در همین راستا برای سال آینده در هر هفته، یک جشنواره در سطح استان با موضوعات مختلف برگزار خواهد شد.
وی هدف از برگزاری جشنواره ملی محصولات کنجدی در اردکان را عرضه توانمندیهای صنعت فراوردههای کنجدی در کنار نحوه تهیه این فرآوردهها و خوراکیهای مرتبط با این حوزه ذکر کرد و گفت: این جشنواره به همت خوشه محصولات کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان د حال برگزاری است.
آخوندی افزود: مقدمات ثبت این جشنواره ملی در حال انجام است تا هر ساله شاهد برگزاری آن باشیم ولی در عین حال تلاش خواهیم کرد تا در صورت امکان برگزاری آن رد سطح بین المللی را در سالهای آتی نیز دنبال کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد بیان کرد: اصولا گردشگری را مجموعه فعالیتهایی میدانند که فرد به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود سفر کند و حداقل یک شب تا حداکثر یک سال در آنجا اقامت داشته باشد.
وی افزود: در این تعریف هدف از مسافرت، گذراندن اوقات فراغت است و اگر این گردشگری به قصد تجربه غذاها و نوشیدنیهای مقصد باشد، آن را گردشگری خوراک مینامند.
وی در این باره خاطرنشان کرد: اهمیت گردشگری خوراک یا شکمگردی تا آنجاست که غذا نقش مهمی در انتخاب مقصدهای گردشگری داشته باشد. شرایط اقلیمی، محیطی، فرهنگی و تاریخی یک منطقه در اهمیت ایجاد یک مقصد گردشگری خوراک نقش به سزایی دارد.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان، همچنین این نوع از گردشگری در کنار مباحث مربوط به گردشگری فرهنگی قرار میگیرد تا جایی که حتی برخی خوراکیهای محلی نیز تبدیل به میراث انسانی و فرهنگی یک منطقه میشود.
وی با تاکید بر این که مصرف غذا و خوراکی در سفر هر گردشگر، یک سوم هزینه کل سفر او را در بر میگیرد و از این رو باید به آن به عنوان بخش درآمدزای گردشگری نگاه ویژهای داشته باشیم، تصریح کرد: گردشگری خوراک میتواند ظرفیت بالایی در توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی یک منطقه داشته باشد که استان یزد به خصوص شهر اردکان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اخوندی عنوان کرد: در گذشته اینگونه متصور میشدند که یزد شهری به تنوع بالای غذایی نیست و نمیتواند گردشگری تخصصی خوراک را داشته باشد اما سوغاتیها، شیرینیها، انواع آشها، دسرها و خوراکهای بومی یزد با تنوع بسیار زیاد و مختص هر منطقه و شهرستان نشان داد که یزد میتواند در این حوزه جایگاه بسیار بالایی داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از جالب ترین مسائلی که در مورد خوراک یزد وجود دارد فرهنگ و سنت طبخ برخی از این خوراک یا روایات و داستانهای مربوط به آنهاست که منجر شده جایگاه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان این که بسیاری از خوراکیهای یزد تحت عنوان میراث ناملموس به ثبت رسیدهاند که همین مسئله منجر شده تا امروز این ظرفیتها نیز به کمک توسعه گردشگری بیایند، گفت: هر چند غذاهای بومی جزو فرهنگ ما هستند اما میبینیم که کمتر در منوی رستوران ها و کافه های بافتهای تاریخی وجود دارند و بیشتر از آن که شاهد پخت غذاهای بومی و توسعه و ترویج آنها و مغرفیشان باشیم، شاهد غذاهای فست فودی هستیم که میطلبد به طور ویژه به این مهم پرداخته شود.
ارسال نظر