محمود شبان:
عدم استقبال باغداران خلیل آباد به جمع آوری برگ انگور
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد بیان کرد: این در حالی است که به علت ارزش دارویی و غذایی برگ مو، تقاضای بسیاری برای آن در بازارهای داخلی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، محمود شبان مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد در خبری اعلام کرد: شهرستان خلیل آباد از قطب های تولید انگور در خراسان رضوی است که ۶ هزار هکتار تاکستان دارد و سالانه ۱۵۰ هزار تن انگور از این سطح برداشت میشود و هر ساله با فرارسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستانهای شهرستان آغاز میشود.
شبان در ادامه این خبر اضافه کرد: اما امسال بارش تگرگ و خسارت باغهای انگور ، رغبتی در باغداران برای جمعآوری برگ نگذاشت و نتیجه آن کاهش چشمگیر برداشت برگ از باغ های شهرستان نسبت به پارسال بود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد افزود: این در حالی است که به علت ارزش دارویی و غذایی برگ مو ، تقاضای بسیاری برای آن در بازارهای داخلی وجود دارد و همچنین به دلیل فقدان صنایع تبدیلی و بستهبندی در شهرستان خلیلآباد بخشی از تولیدات باغی این منطقه به ضایعات تبدیل می شود.
وی در ادامه متذکر شد: با این حال چندین مرکز جمع آوری برگ در شهرستان دایر شده است و همه روزه ۲۰ تن برگ مو در قالب ۲۰ کامیون از شهرستان بارگیری میشود؛ که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد اظهار کرد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای بوته مو شده و موجب تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت آفاتی چون سفیدک و پوسیدگی خوشه میشود، برگ درخت انگور سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای سلامت قلب و کاهش وزن است.
وی یادآور شد: ۸۰ درصد از انگور تولید شده در شهرستان خلیل آباد به کشمش تبدیل شده و مابقی برای تازه خوری به دیگر شهرستان ها و استانها و نیز کشورهای همسایه حمل می شود.
شبان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برگ مو به صورت فلهای در بازار به فروش میرسد و مدت ماندگاری آن کم است، ایجاد واحدهای تبدیلی و بستهبندی مناسب برگ مو با ماندگاری طولانی، در این منطقه ضروری است.
ارسال نظر