عملیات نجات موفقیت آمیز یک کفتار راه راه در میناب
دامپزشکان اداره کل حفاظت محیط زیست پس از تأیید سلامت کفتار به زیستگاه مناسب منتقل و پس از ریکاوری و به دست آوردن هوشیاری کامل رهاسازی شد.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، به دنبال دریافت گزارشی از حبس شدن یک کفتار راه راه در فنس پمپاژ آب اراضی کشاورزی در محدوده شهرستان میناب، ابتدا پرسنل اداره حفاظت محیط زیست میناب در محل حضور یافتند که پس از بررسی وضعیت کفتار تائید سلامت عمومی و قابلیت رهاسازی آن تیمی متشکل از کارشناسان و دامپزشکان اداره کل حفاظت محیط زیست استان از بندرعباس به سوی محل مذکور که خارج از مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست است اعزام شدند.
از آنجا که به دلیل هوشیاری کامل حیوان امکان مقیدسازی با ادوات زنده گیری و بدون انجام بیهوشی میسر نشد در نهایت کفتار با استفاده از دارت و سلاح بیهوشی بیهوش شد.
دامپزشکان اداره کل حفاظت محیط زیست ضمن معاینه فیزیکی و چک کردن علائم حیاتی اقدامات درمانی لازم را انجام داده و پس از تأیید سلامت کفتار به زیستگاه مناسب منتقل، پس از ریکاوری و به دست آوردن هوشیاری کامل رهاسازی شد.
این عملیات امداد و نجات کفتار راه راه که گونه جانوری در معرض تهدیدی است در یک هم زمانی با روز جهانی گونه های در معرض تهدید در ۳۰ اردیبهشت و روز جهانی تنوع زیستی در یک خرداد اتفاق افتاد.
کفتار راه راه با نام علمی Hyaena hyaena گونهای از خانواده کفتارها است که در شمال و شرق آفریقا، قفقاز، آسیای میانه، غرب آسیا و جنوب آسیا زندگی میکند و کفتار راه راه تنها کفتاری است که در خارج از آفریقا هم زندگی میکند.
کفتار در زیستگاههای مختلفی از جمله بیابان، استپ و کوهستان یافت میشود و در اکثر مناطق کشور به جز شمال و شمال غرب ایران با فراوانی اندکی یافت میشود.
افراد خانواده خانواده کفتارسانان عمدتا لاشه خوار هستند و بدین وسیله نقش مهمی را در پاکسازی طبیعت و جلوگیری از انتشار بیماری ها و آلودگی ها برعهده دارند.
این گونه علاوه بر لاشه حیوانات اهلی و وحشی از تخم پرندگان، پستانداران کوچک، خزندگان و حشرات تغذیه می کند.
گونه کفتار راه راه تنها عضو خانواده کفتارسانان در ایران می باشد که متاسفانه در اکثر مناطق کشور و جهان با کاهش جمعیت روبرو است به طوری که تخمین زده می شود که در سراسر دنیا تنها حدود ۱۰ هزار کفتار راه راه بالغ وجود داشته باشد در نتیجه این گونه در لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت نزدیک به تهدید و با روند کاهش جمعیت طبقه بندی شده است.
تخریب زیستگاه، کاهش جمعیت طعمه، کشتار تلافی جویانه از طریق طعمه مسموم، شکار غیرقانونی و تصادفات جاده ای از عمده دلایل کاهش جمعیت این گونه و سایر گوشتخواران بزرگ جثه است.
ارسال نظر