حجتالاسلاموالمسلمین مؤمن:
سخنان امام جواد(ع) مسیری راهگشا برای تمام جوانان است
سخنران حرم کریمه اهلبیت(س) گفت: سخنان اهلبیت(ع) بهویژه جوادالائمه(ع) بهعنوان جوانترین امامان مسیری راهگشا برای تمام جوانان است.
به گزارش خبرگزاری موج قم، حجتالاسلاموالمسلمین سید حسین مؤمن ، در شب شهادت جوادالائمه علیهالسلام در سخنانی در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر با بیان این که ذات اقدس اله ما را برای قرارگرفتن در مسیر بندگی خلق نموده است، اظهار داشت: بر اساس آیه شریفه «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ»(آیه ۵۶ سوره ذاریات)؛ پرستش و بندگی خداوند غایتی است که انسان در این دنیا باید بدان برسد.
سخنران حرم کریمه اهلبیت سلاماللهعلیها با بیان این که برای دستیابی به هر امری نیازمند سرمایه هستیم، خاطرنشان کرد: رسیدن به مقام عبودیت و بندگی نیازمند سرمایه است و کسی که آشنا به علوم اسلامی نباشد، قطعاً نمیتواند در استنباط احکام از آیات و روایات موفق عمل نماید. فقهای معظم بر اساس سرمایهای که از علوم مختلف کسب نمودهاند میتوانند از آیات و روایات استنباط احکام کنند،
وی به فرازهایی از سیره امام علی علیهالسلام و نگاه ایشان به دنیا را موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: شخصی نزد امیرالمؤمنین علی علیهالسلام از بدی دنیا میگوید که امام (ع) در پاسخ برای دنیا ویژگیها و خصائص مثبتی را بیان میفرمایند که یکی از آنها «مَتْجَرُ أَوْلِیَاءِ اللَّهِ» است. دنیا تجارتخانه و محل کسبوکار برای رسیدن به بندگی خداوند متعال ذکر میکنند.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمن به سرمایههای رسیدن بهغایت بندگی در دنیا اشاره کرد و یادآور شد: سرمایه رسیدن به مقام عبد؛ «ع» علم انسان به خداوند تبارکوتعالی، «ب» بینونت و جدایی بین ما و غیر خدا و «د» دنو و نزدیک شدن ما به خداوند متعال است. هنرمند واقعی کسی است که در دوران جوانی به این سرمایه دست یابد.
وی با تأکید بر این که سخنان اهلبیت علیهمالسلام بهویژه جوادالائمه علیهالسلام بهعنوان جوانترین امامان مسیری راهگشا برای تمام جوانان است، خاطرنشان ساخت: مسیر بندگی و عبودیت واقعی باید از سنین نوجوانی آغاز شود؛ بر اساس روایات اسلامی پانزده تا ۲۹ سالگی دوران جوانی و ۳۰ تا ۴۰ دوران میانسالی و ۴۰ سال سرآغاز دوران پیری است که قوا و سرمایههای انسان روبهزوال است؛ در ظرف زمانی جوانی انسان باید برای کسب رأس المتجر تلاش و یکعمر از این تلاش خود ارتزاق کند تا بتواند به بندگی واقعی خدا نائل آید.
این استاد حوزه در ادامه به حدیث «الثِّقَةُ بِاللّه ِ ثَمَنٌ لِکُلِّ غالٍ وَسـُلَّمٌ اِلى کُلِّ عـالٍ» از جواد الائمه علیه السلام اشاره و با بیان این که اطمینان و توکل بر خداوند بهاى هر چیز گرانقیمت و نـردبان هر مقام بـالا و رفیعى است، اظهار داشت: آیات الهی اضطراب و استرس را از زندگی دور می سازند؛ خداوند متعال در آیات پایانی سوره توبه میفرمایند؛ « فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ»(آیه ۱۲۹ سوره توبه) پس اگر روى برتافتند بگو خدا مرا بس است هیچ معبودى جز او نیست بر او توکل کردم و او پروردگار عرش بزرگ است.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمن قدرت لایزال هستی را تنها معطوف کننده قلبها به سمت انسان توصیف کرد و ضمن اشاره به فرازهایی از آیات ابتدایی سوره طلاق، ابراز داشت: اگر انسان تقوا پیشه کند، خداوند متعال راه خلاصی از ابتلائات و گرفتاریهای دنیا را مقدر و پیش رویش قرار خواهد داد.
وی کثرت استغفار را نسخه رهایی آدمی از گرفتاریها و ابتلائات دنیا برشمرد و با تأکید بر این که در همه حال باید خود را در مدار بندگی خداوند متعال حفظ نماییم و از خداوند متعال استعانت نماییم، خاطرنشان ساخت: توفیق از آن خداوند است و انسان باید کسب توفیق را از ذات ربوبیت الهی تمنا نماید.
سخنران حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها جد و جهد دوران جوانی برای کسب معارف ناب الهی را توفیقی بزرگ دانست و یادآور شد: همواره باید توفیق خدمت، اثرگذاری و دستگیری را از خداوند طلب کنیم؛ انسان در اثر اخلاص و توفیقی که خداوند متعال اهدا می کند، به مقامهای والای دنیا و آخرت دست می باید.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمن با اشاره به این که انسان اگر به حضور و شهود خالق هستی باور داشته باشد، هیچگاه به خود اجازه گناه نمیدهد، خاطرنشان کرد: خداوند متعال حاضروناظر تمام اعمال خوب و بد آدمی است؛ امام حسین علیهالسلام در پاسخ به گناهکاری که قدرت ترک گناه نداشت میفرمایند؛ رزقوروزی خدا را نخور، از ولایت و قلمرو حکومت خدا بیرون برو و جایی را پیدا کن که خدا تو را نبیند سپس هر چه میخواهی گناه کن.
ارسال نظر