رضا قاسمیان خبر داد؛
برگزاری جشنواره آش نیر در برنامه رویداد اردبیل ۲۰۲۳
معاون سیاسی، امنیتی استاندار اردبیل از پیشبینی برگزاری جشنواره آش در برنامه رویداد اردبیل ۲۰۲۳ در منطقه بولاغلار شهرستان نیر با حمایت استانداری در سال آینده خبر داد.
![برگزاری جشنواره آش نیر در برنامه رویداد اردبیل ۲۰۲۳](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/oFbk1bM837eK/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh-tK7l3iyT9D/%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87+%D8%A2%D8%B4+%D9%86%DB%8C%D8%B1.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج اردبیل، رضا قاسمیان ، معاون سیاسی، امنیتی استاندار اردبیل در آئین اختتامیه جشنواره آش شهرستان نیر گفت: در شرایطی که این استان برای میزبانی رویداد ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو آماده میشود ، این رویداد با حضور تمامی میزبانان بینالمللی متفاوتتر و آراستهتر برگزار خواهد شد.
وی آش را یک غذای کامل و ضامن سلامتی با انواع ویتامینها دانست و گفت: در طول مدتی که مردم ایران انواع روشهای تغذیه را تمرین کردند به این نکته رسیدند که آش یک غذای کامل بدلیل محتوا و ترکیبات آن برای سلامتی است.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار اردبیل از به راه افتادن فرهنگ برگزاری جشنواره آش در کل کشور خبرداد و گفت: برگزاری جشنواره آش در منطقه بولاغلار نیر نمادی است که میتوان در کل کشور از آن فرهنگسازی و الگوسازی کرد.
فرماندار نیر هم در این جشنواره با بیان این که شهرستان نیر دارای قابلیتهای منحصر بفرد گردشگری است، گفت: استفاده بهتر از این قابلیتها میتواند رونق بخش گردشگری منطقه را به دنبال داشته و برای خیل بیکاران اشتغالزایی کند.
شهرام محمدی گفت: امسال این جشنواره به صورت ملی برگزار شد و قرار است به یک ظرفیت عظیم معرفی توانمندیهای صنعت گردشگری استان اردبیل برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
وی با تاکید بر این که برگزاری این جشنواره میتواند بیش از پیش قابلیتهای گردشگری شهرستان نیر را معرفی کند، گفت: مردمی بودن این جشنواره مهمترین اعتبار آن است.
فرماندار نیر از شهرستان نیر به عنوان منظرگاه طبیعتگردی و زیباییهای منحصر بفرد توریست درمانی یاد کرد و گفت: چشمههای متعدد آبگرم معدنی در این شهرستان نظیر بوشلو، قینرجه، سقزچی، ایستی سو، حمام دره سی و چشمه قره شیران همه ساله به ویژه در نیمه نخست سال پذیرای هزاران گردشگری است که از مناطق مختلف کشور به این منطقه سفر میکنند تا از جذابیتها و زیباییهای آن استفاده کنند.
محمدی از ساماندهی منطقه نمونه گردشگری بولاغلار و چشمههای جوشان آن خبرداد و افزود: این منطقه که قرار است با حضور سرمایهگذاران به یک قطب گردشگری در منطقه تبدیل شود زمینه خوبی را فراهم کرده تا به صورت داخلی و خارج از کشور به این تفرجگاه گردشگرانی ورود پیدا کنند و زمینه برای بهرهبرداری آنها از زیباییها و جاذبههای متعدد فراهم آید.
وی همچنین با اشاره به ثبت بیش از ۱۱ اثر تاریخی گران سنگ در این منطقه نظیر کاروانسرای شاه عباسی، غار نظامی، روستای گلستان و قلعه بوینی یوغون بیان کرد: شهرستان نیز به دلیل واقع شدن در مسیر گردشگری و توریست درمانی به سمت آذربایجان شرقی در یک موقعیت خوب و ممتازی است و تلاش بر این است تا زمینهای فراهم شود تا این شهرستان به معبری با ظرفیت خوب گردشگری تبدیل شده و سالانه از این محل رونق اقتصادی و اشتغالزایی را شاهد باشیم.
محمدی رویکرد دولت و مسئولان استانی را در زمینه جذب سرمایهگذاران بویژه در مناطق گردشگری مثبت ارزیابی کرد و گفت: با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سعی کردیم تا توان خوبی را برای حضور سرمایهگذاران در این منطقه فراهم کنیم.
در پانزدهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی منطقه نمونه گردشگری بولاغلار شهرستان نیر دهها بانوی آشپز در رقابتی تنگاتنگ به هنرنمایی پرداختنه و هیات داوران این جشنواره نیز بهترین آش را از نظر کیفیت، طعم و نیز مقبولیت عموم هموطنان انتخاب کردند.
بر اساس رای هیات داوران در این جشنواره آش ترش زهرا حیدری از زنجان و آش الیان خانم سلیمی از خراسان رضوی اول و دوم شد و آش گیلدیگ خانم موسویان از اردبیل و آش شله خانم صالح از مشهد مقدس مشترکا سوم شد.
همچنین غذای سنتی خوراک شیش انداز رباب محمدی از زنجان و خوراک کته فرانک محمدی از اردبیل اول و دوم شد و در بخش نان نیز نان خانم خیراندیش از اردبیل سوم شد.
در این جشنواره در غرفههای مختلف آشهای محلی از جمله آش دوغ ، گیلدیک آشی ، ترشی آشی ، آش کشک و آش گوجه عرضه شد.
برگزاری بازیهای محلی و بومی ، برپایی غرفههای نقاشی و هنر و اجرای موسیقی آذری از دیگر بخشهای این جشنواره بود.
شهرستان نیر در ۳۰ کیلومتری جنوب اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی قرار دارد.
ارسال نظر