مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر اعلام کرد؛
نشانه گذاری و قطع ۷۰۰ متر مکعب درختان حاشیه و بستر رودخانه چالوس
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: در سال گذشته ۷۰۰ متر مکعب درختان سر پا در حاشیه و بستر رودخانه چالوس نشانه گذاری شد و این درختان پس از عملیات نشانه گذاری قطع و از بستر رودخانه تخلیه شد.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، مسعود ملکی با اشاره به اقدامات این اداره کل برای مهار سیل در غرب استان، اظهار داشت: بیش از ۷۰۰ سازه مکانیکی سنگی ملاتی، گابیونی و بندهای مشبک سرشاخه گیر نقش مهمی در کنترل سیل داشته است.
وی با بیان اینکه این میزان با ۳۰ سال فعالیت آبخیزداری در غرب مازندران برابری میکند، ادامه داد: عوامل بروز سیلاب در چند دهه اخیر در شمال کشور اقدامات توسعهای و عمرانی نامناسب، تغییر کاربریهای غیرمجاز و استفاده غیر اصولی از عرصهها بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: تجاوز به حریم رودخانهها، تراکم زیاد جمعیت و رعایت نشدن طراحی آبشناسی مناسب پلها و نیز رعایت نشدن آبشناسی شهری منجر به بروز یا تشدید سیلهای ویرانگری در شمال کشور شده است.
وی با اشاره به این که از زمان وقوع سیل اخیر در منطقه کوهستان مرزن آباد اکیپهای جداگانه از معاونتهای آبخیزداری و امور جنگل برای بررسی و امدادرسانی به منطقه اعزام شدند، تصریح کرد: شخصاً با همراهی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در محدوده وقوع سیل بازدید و دستورات لازم و ضروری جهت هرگونه همکاری با ستاد بحران شهرستان صادر شد.
ملکی اقدامات آبخیزداری در منطقه آسیاب رود چالوس و بخشهایی از منطقه روستای دلیر را در فروکش کردن سرعت سیلاب مهم ارزیابی کرد و عنوان داشت: در سال گذشته ۷۰۰ متر مکعب درختان سر پا در حاشیه و بستر رودخانه چالوس نشانه گذاری شد و این درختان پس از عملیات نشانه گذاری قطع و از بستر رودخانه تخلیه شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: در حال حاضر اکیپهای دیگری جهت شناسایی و آماربرداری درختان در بستر و مسیر رودخانهها در منطقه کوهستان مشغول فعالیت هستند که در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به جمع آوری این درختان اقدام خواهد شد.
وی در پایان گفت: برای حفاظت پایدار و اجرای اقدامات زیر ساختی در حوزه ارتفاعات کوهستان نیاز به انجام مطالعات جامع آبخیزداری، فنی و مطالعات میدانی است تا بهترین عملیات ممکن برای حفاظت از منابع آبی، خاکی، گیاهی و جانوری صورت گیرد.
ارسال نظر