English

گزارش خبرگزاری موج از کلاف سردرگم مسکن ملی نشان داد؛

دلایل انتقاد به نحوه محاسبات مسکن ملی

مسکن ملی که اولین پروژه آن بنا بود در خرداد ماه تحویل داده شود با مشکلات و بدقولی‌های مختلف مواجه شد و متقاضیان این واحدها از شرایط آن، تاخیر زمان تحویل، افزایش قیمت و متراژ گلایه دارند و به گفته آن‌ها در این پروژه دولت با ظاهرسازی به دنبال رزومه سازی برای خود است و در نهایت متقاضیان هستند که متضرر می‌شوند.

دلایل انتقاد به نحوه محاسبات مسکن ملی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج قم، اقدام ملی مسکن یکی از مواردی بود که برای خانه دار شدن افراد در دولت قبل کلید خورد و در این دولت هم با تغییراتی پیگیری شد و در نهضت ملی مسکن تجمیع شد.

قرار شد مسکن با قیمت مناسب ساخته شود تا مستاجرها با شرایط خاص و تسهیلات مناسب خانه دار شوند، این طرح امیدی در دل مستاجرها روشن کرد و ثبت نام‌ها صورت گرفت؛ اما امروز پس از دو سال افراد متقاضی با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند که خانه دار شدنشان را با چالش مواجه کرده است.

از تسهیلات و اقساط بالایی که مبنای تعیین آن مشخص نیست گرفته تا تاخیر در تحویل و قیمت تمام شده مشکلاتی است که متقاضیان با آن مواجه شده‌اند.

پس از چند بار تاخیر، طبق آخرین وعده مسئولین قرار است اولین پروژه در شهریور ماه تحت عنوان مجتمع ۱۸۰ واحدی زیتون شش در استان قم به بهره برداری برسد، اما چشم متقاضیان از عملی شدن این قول آب نمی‌خورد.

برای اطلاعات بیشتر این پروژه به سراغ تعدادی از متقاضیان رفتیم و پای درددل آن‌ها نشستیم.

افزایش ۵۰۰ هزارتومانی قیمت تمام شده در کمتر از یک ماه

رحیمی به عنوان یکی از متقاضیان مسکن ملی درباره زمان تحویل واحدها گفت: مسئولین به دفعات وعده می‌دهند و عملی نمی‌شود، در قرارداد اولیه قرار بود خرداد ماه واحدها را تحویل بگیریم و به بهانه اینکه خرید و فروش نشود، هیچ نسخه‌ای از قرارداد را در اختیار ما قرار ندادند، طبق آخرین وعده قرار است پایان شهریور واحدها تحویل داده شود که باتوجه به وضعیت پیشرفت دو تا از بلوک‌ها احتمال دارد باز هم این وعده محقق نشود.

او ادامه داد: تاخیر در زمان تحویل برای مستاجرها که به امید وعده مسئولین قرارداد خود را تمدید نکرده‌اند و بچه‌های خود را در مدارس این ناحیه ثبت نام کرده‌اند مشکل آفرین شده است.

 این متقاضی مسکن عنوان کرد: همچنین تاخیر در پروژه قیمت تمام شده را هم افزایش داده، ابتدا بنا بود قیمت تمام شده متری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد اما تاکنون به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده که البته این میزان قیمت ناخالص است و قیمت خالص برای هر متر حدود ۶ میلیون و نیم خواهد بود.

او ادامه داد: نحوه محاسبه مشاعات هم یکی دیگر از مشکلات این پروژه است که افزایش پیدا کرده، به نظر می‌رسد که چون ما پروژه اول هستیم با ناهماهنگی‌های زیادی در سطح ملی و استانی برخورد کرده‌ایم و دولت هم حمایت نکرده، انتظار ما از دولتی که با رویکرد مردمی آغاز به کار کرد بیشتر از این بود.

 بنیاد مسکن هیچ شفافیتی ندارد

یکی دیگر از متقاضیان هم با گلایه از تاخیر در زمان تحویل و وعده‌های چندین باره گفت: باتوجه به اینکه واحدها خام است تاخیر در تحویل هزینه‌های تجهیز را برای ما افزایش داده است، همچنین در مدرسه فرزندانمان هم با مشکل مواجه خواهیم شد؛ چرا که در مدت کوتاه امکان تجهیز و جابه جایی نیست، در کنار این‌ها هنوز از واحدها بازدید نکرده‌ایم.

او ادامه داد: قیمت تمام شده هم چندین مرحله اضافه شده و حتی بعد از اعلام نهایی از طرف مسئولین باز هم در کمتر از یک ماه ۵۰۰ هزار تومان اضافه شد، به دلیل افزایش میزان وام بنا بود مقداری از آورده به متقاضیان پس داده شود و متقاضیان روی آن مبلغ برای تجهیز حساب کرده بودند و این افزایش قیمت این امکان را از آن‌ها گرفت.

این متقاضی عنوان کرد: در متراژ هم با افزایش چند متری مواجه شدیم، از طرف دیگر نحوه محاسبه مشاعات هم مشخص نیست و طبق قرارداد پیش نرفته و برای اینکه قیمت تمام شده کمتر شود مشاعات را بیشتر درنظر گرفته‌اند، در قرارداد اولیه مشاعات شامل پارکینک، انباری و راه پله بود اما طبق آخرین محاسبه پارکینگ مجزا حساب شده است.

او اظهار کرد: هیچگونه شفافیتی از سوی بنیاد مسکن وجود نداشت و فقط خبر بد دادند که شامل شرایط بد تسهیلات، قیمت تمام شده و متراژ بود، مشکل اساسی ما هم عدم حمایت دولت است، ضمن اینکه بانک اعلام کرده برای روند دریافت تسهیلات باید دو میلیون تومان پرداخت کنیم.

نمی‌توان روی حرف بنیاد مسکن حساب باز کرد

غالبی هم درباره تاخیر در تحویل پروژه گفت: هیچ کدام از وعده‌ها صحت پیدا نکرده و براساس آنچه از پروژه مشخص است شاید در مهر ماه به پایان برسد، قیمت تمام شده هم به طرز عجیبی تفاوت کرده و مشاعات هم بیشتر شده و پارکینگ جدا محاسبه می‌شود، نیاز است بازرسی به این موضوع ورود پیدا کند؛ چرا که به نظر ما تخلف صورت گرفته است.

او ادامه داد: باتوجه به افزایش قیمت‌ها تاخیر در تحویل هم تجهیز واحدها را برای ما مشکل کرده، باتوجه به آنچه دیدیم نمی‌توان روی حرف بنیاد مسکن قم حساب کرد، به چشمان ما نگاه کردند و دروغ گفتند.

این متقاضی عنوان کرد: به هر سازنده مسکن بگوییم مشاعات چهل و دو متر محاسبه شده به ما می‌خندند، ضمن اینکه در نحوه محاسبه هیچ تفاوتی بین مشاعات و ساختمان قایل نشده‌اند، درصورتی که طبق عرف باید نوع محاسبه این دو متفاوت باشد.

او ادامه داد: چیزی که ابتدای قرارداد بود تا امروز زمین تا آسمان فرق دارد، ضمن اینکه درحالی که کمتر از یک ماه به تحویل پروژه باقی مانده هنوز واحدم را ندیده‌ام و اجازه بازدید نداریم، باتوجه به پیشرفت پروژه به نظر می‌رسد در شهریور ماه که اعلام شده، فقط افتتاح ظاهری داشته باشند.

قیمت سازی ظاهری برای رزومه سازی

یکی دیگر از متقاضیان هم با بیان اینکه باتوجه به پیشرفت پروژه بعید است واحدها شهریور ماه تحویل داده شود، گفت: این تاخیر در تحویل مشکلاتی را ایجاد کرده و قیمت تمام شده هم افزایش پیدا کرده و باعث شده باقی مانده آورده اولیه به جای اینکه به متقاضیان پس داده شود برای واحدها صرف شود؛ باتوجه به اینکه متقاضیان روی این پول حساب کرده و تعدادی از آن‌ها برای تجهیز واحدها چکی خرید کرده‌اند به مشکل برخورد می‌کنند و حتی تعدادی از افراد هم به بنیاد بدهکار شدند.

او ادامه داد: وقتی قیمت تمام شده از طرف مسئول ذی ربط ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام می‌شود باید برای آن اطمینان وجود داشته باشد اما در کمتر از یک ماه مجدد ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر افزایش قیمت را شاهد بودیم و بنیاد شفاف اعلام نمی‌کند.

این متقاضی عنوان کرد: در نحوه محاسبه مشاعات هم مشکلاتی وجود دارد، به نظر می‌رسد طوری محاسبه کرده‌اند که در ظاهر امر بگویند ما با متری ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان مسکن ساختیم و برای خود رزومه سازی کنند درصورتی که واقع امر این نیست و قیمت تمام شده در اصل ۶ میلیون و نیم خواهد بود و این قیمت سازی‌ها برای متقاضیان اذیت کننده است.

تاخیر در تحویل پروژه متقاضیان را متضرر کرد

یکی دیگر از متقاضیان هم با گلایه از تاخیر تحویل واحدها و افزایش هزینه‌های ناشی از آن گفت: به این تاخیرها از هر منظر نگاه کنیم متقاضیان را متضرر کرده است و حتی تعدادی از ما به جای اینکه مابه التفاوت را از بنیاد دریافت کنیم بدهکار هم شده‌ایم.

او ادامه داد: علاوه بر قیمت‌ها متراژ واحدها هم تا چند متر افزایش پیدا کرده و مشاعات هم به نحوی محاسبه شده که برای یک واحد ۱۰۰ متری ۴۵ درصد متراژ واحد مشاعات است، این نحوه محاسبه تعجب برانگیز است و جواب دقیقی هم به ما ارائه نمی‌شود.

پروژه در هیچ موردی طبق قرارداد پیش نرفت

بیگی یکی دیگر از متقاضیان است، او هم با بیان اینکه شهریور ماه هم قول قطعی تحویل پروژه نیست، گفت: قیمت تمام شده برای ما تغییر کرده، ما روی مابه التفاوت آورده که بنا بود به خاطر افزایش مبلغ وام به ما پس داده شود حساب کرده بودیم اما چند روز پیش اعلام کردند که قیمت جدید داریم و با این حال تعدادی از ما بدهکار هم شده‌ایم.

او ادامه داد: میزان حق پارکینگ هم قیمت ۵ میلیون افزایش پیده کرده و از ۵۰ میلیون به ۵۵ میلیون رسیده است، در محاسبه مشاعات هم نقض قرارداد اولیه صورت گرفته و میزان آن افزایش پیدا کرده ضمن اینکه قیمت آن هم با قیمت اصل واحدها به یک اندازه محاسبه شده، درواقع واحدها برای ما متری ۶ میلیون و نیم تمام شده و شرایط به نحوی است که اگر آزاد خانه تهیه می‌کردیم بهتر بود.

این متقاضی عنوان کرد: متراژ مفید هم طبق چیزی که اعلام شده چند متر افزایش داشته، وقتی هم درباره محاسبه آن مطالبه می‌کنیم هیچ کس توضیح واضح نمی‌دهد، هیچ چیز این پروژه طبق قرارداد نیست و هیچ کس هم پاسخگو نیست و ما متقاضیان از بازرسی خواستار رسیدگی به موضوع هستیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه