علی خیرالدین:
رویدادی عظیم در روز اول هفته دولت در شرق کشور به وقوع پیوست
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم بیان کرد: در سطح کشور پیشنهاد ۱۰ دهکده فناوری داده بودیم که جای خرسندی است پارک خراسان پیشرو در ایجاد پردیس های علم و فناوری و پردیس بزرگ صنایع معدنی شرق کشور است.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، روز چهارشنبه ۲ ام شهریور ۱۴۰۱، دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در مراسم رویداد نخستین نشست تانا در صنایع معدنی که در پارک علم و فناوری خراسان رضوی برگزار شد ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله و ابراز خرسندی از حضور در پارک علم و فناوری گفت: برنامه تانا ۵ امین برنامه استانی در کشور است.
خیرالدین تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایف ما و مسئولین استانی به خصوص پارک ها این است که بتوانیم از بخش های خصوصی استفاده لازم را ببریم و دولت با این همه تنگنا و مشکلات اقتصادی توانایی ایجاد زیر ساخت لازم را ندارد بنابر این باید سعی کنیم بحث نفوذ فناوری و نوآوری را در شرکت های بزرگ به خصوص شرکت های صنعتی جلو ببریم که خوشبتانه امروز شاهد این موضوع به صراحت هستیم.
وی همچنین ادامه داد: در قانون تولید و جهش دانش بنیان در بند ت ماده ۶ اشاره میکند وزارت علوم و وزارت بهداشت میتوانند پردیس ایجاد بکنند این پردیس در واقع به این صورت است که بخش خصوصی فضا و آزمایشگاه را در اختیار می گذارد و پارک علم و فناوری نقش حاکمیتی دارد و یک نوع مشارکت بین این دو بخش به وجود میآید بنابر این پارک میتواند شرکت های دانش بنیان را معرفی کنند تا شرکت ها بتوانند از امتیاز ها و معافیت های مالیاتی استفاده بکنند.
خیرالدین همچنین با اشاره به تاسیس اولین دهکده فناوری در خراسان گفت: ما در سطح کشور پیشنهاد ۱۰ دهکده فناوری داده بودیم که جای خرسندی است پارک خراسان پیشرو در ایجاد پردیس های علم و فناوری است که پشتوانه قانونی هم دارد و ما امیدواریم بتوانیم پردیس علم و فناوری ساختمان را هم ایجاد کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تاکید کرد: پارک خراسان رضوی الگوی بسیار خوبی در کشور است و ما می توانیم این پردیس ها را در دانشگاه ها هم ایجاد کنیم و همچنین بحث ماده ۱۲ استانداران را مکلف کرده است به همراه پارک های علم و فناوری به ایجاد ستاد اقتصاد دانش بنیان همت گمارند که شاهد هستیم این مورد در مشهد بسیار خوب پیش رغت داشته است .
وی خاطرنشان کرد: هدف "تانا" این است که ما بتوانیم کسانی که صاحب ایده هستند و همینطور کسانی که محصول دانش بنیان تولید کرده اند را به سرمایه داران و افرادی که می توانند بازار را در دست بگیرند متصل کنیم.
خیرالدین در خاتمه اذعان کرد: همچنین با ایجاد سامانه نان، نظام ایده ها و نیاز ها توسط پارک ها به دنبال مسئله محور کردن و نیاز محور کردن تحقیقات کشور هستیم.
مسعود میرزائی شهرابی رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز در این همایش متذکر شد: احداث بزرگترین پردیس صنایع معدنی در شرق کشور پیروی شعار سال مقام معظم رهبری و با حضور معاونین وزارتی عطف و صمت و علمی ریاست جمهوری به همراه جمعی از مدیران استانی و در هفته دولت، نوید بخش شکوفایی در تولید دانش بنیاد و اشتغال زایی حداکثری در این منطقه محروم خواهد بود.
میرزائی شهرابی این سخنان را در برنامه مردم و مسئولان شبکه صدا و سیما اظهار کرد و در ادامه افزود: به این دلیل نخستین و بزرگترین پردیس صنایع معدنی شرق کشور در شهرستان خواف راه اندازی میشود و با وجود ظرفیتهای بالقوه موجود در شهرستان خواف، لزوم راه اندازی پردیس فناوری بیش از پیش احساس میشود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: با راه اندازی ایده ایجاد بزرگترین پردیس معدنی در استان، بستر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان به صورت نظاممند، بکارگیری استعدادهای برتر منطقه و همچنین جوانان نخبه فراهم میشود.
میرزائی شهرابی در خاتمه خاطرنشان کرد: ما می خواهیم با همت بلند سرمایه های انسانی و نخبگانی استان خراسان رضوی، برای پاسخ به شبکه مسائل، نیازهای اشتراکی و اولویت دار، مشکلات ضروری استانمان راهکارهای فناورانه و هوشمندانه را اتخاذ کنیم.
ارسال نظر