ارسلان ازهاری:
تعیین تکلیف و تکمیل پروژه های نیمه تمام کردستان در اولویت است
رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کردستان گفت: اولویت دولت سیزدهم در کردستان، اتمام و یا تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، ارسلان ازهاری صبح امروز در نشست با خبرنگاران رسانهها در سنندج اظهار کرد: یک سال از عمر دولت سیزدهم میگذرد دولتی که با شعار عدالت سرکار آمد و امیدهایی را برای مردم ایجاد کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان افزود: وعدههای دولت داشتن نگاه یکسان به مردم به عنوان ولینعمتان نظام و پررنگ کردن نقش مردم و استفاده از همه ظرفیتهای کشور و اجماعسازی همه نیروها در مسیر خدمت با برداشتن ضابطههای دست و پاگیر و مبارزه جدی با فساد، جهش در تولید و تقویت کسب و کار و توجه جدی به دیپلماسی اقتصادی در کنار دیپلماسی سیاسی در آینده از اهداف و شعارهای دولت است.
وی به مشکلات دولت در آغاز فعالیت آن هم گریزی زد و گفت: وجود تورم در اقتصاد، کسری بودجه، تلفات کرونا، کمبود اعتبار لازم برای کالاهای اساسی، کاهش رشد اقتصادی و شکاف طبقاتی از چالشهای دولت در شروع فعالیت بود.
ازهاری در ادامه اضافه کرد: اقدامات مثبت و سازندهای از جمله سفرهای استانی، حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و هدفمندی کامل یارانهها، توسعه ارتباط تجاری با همسایگان، توسعه ارتباطات تجاری، افزایش ۶۸ درصدی ترانزیت، افزایش ۳۶ درصدی صادرات غیرنفتی، تدوین سند تحول مردمی و انجام اصلاحات در بودجه ۱۴۰۱ از اقدامات دولت سیزدهم در این یکسال بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان محور توسعه استان و دستگاههای پیشران توسعه رسالتهایی مهمی را بر عهده دارد.
وی خاطرنشان کرد: پروژههای راکد و چرایی راکد شدن آنها را از دستگاههای اجرایی خواستهایم که برخی از دستگاهها خوب عمل کرده و پاسخ دادهاند و برخی از دستگاهها هم در حال پاسخگویی هستند.
ازهاری گفت: امسال با عنوان سال تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین نامگذاری شده که دستگاههای مختلف باید در راستای تحقق این شعار تلاش کنند.
وی با بیان اینکه در همین راستا رشد اقتصادی ۸ درصدی به عنوان اولویت مورد توجه قرار گرفته و در هین راستا سهم مشخصی با توجه به ظرفیتهای مختلف مشخص شده است اذعان کرد: در بخش کشاورزی ۱۳.۲ دهم درصد، صنعت ۹.۸ دهم درصد، معدن ۲۱ درصد و خدمات ۶.۹ دهم درصد در راستای تحقق این مهم تکلیف تعیین شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اذعان کرد: ۶۲ درصد واحدهای صنعتی در استان با ظرفیت اشتغالزایی ۱۳ هزار نفر در سطح استان فعال هستند.
وی با بیان اینکه ۱۹۸ واحد تولیدی و صنعتی نیمه فعال در سطح استان وجود دارد عنوان کرد: ۶۵ واحد غیرفعال هم در سطح استان داریم که ۶۱ واحد آن قابلیت برگشت به چرخه تولید دارند.
به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، در سال گذشته با اقداماتی که انجام شده ۹ واحد راکد به چرخه تولید بازگشتند.
وی در ادامه صحبتهایش گفت: ارزش شرکتهای دانش بنیان در سطح استان ۳۲ میلیارد تومان است که تقویت و توسعه این شرکتها از اولویتهای استان است که در این راستا دستورات لازم به دستگاههای اجرایی داده شده است.
ازهاری ادامه داد: براساس قانون معادن باید حسابهای بانکی خود را در استان محل فعالیت افتتاح کنند اما واحدهای تولیدی و معادنی در کردستان فعالیت میکنند که حساب بانکی در استان باز نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: رسانهها این موضوع را به عنوان یک مطالبه جدی دنبال کنند چرا که تحقق این مهم میتواند در توسعه استان نقشآفرین باشد و اگر لازم باشد اسامی آنها را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
ازهاری اضافه کرد: فروش اموال مازاد دستگاههای اجرایی براساس دستورالعمل صادر شده باید عمل شود واحدهای مازاد به اختیار کمیته مشخص به ریاست استاندار کردستان تصمیمگیری میشود.
وی عنوان کرد: سال گذشته 149 مجوز فروش صادر شده که 31 مورد با 60 میلیارد تومان به فروش رسید و در حوزه سرمایهگذاری هزینه شد و مابقی هم در دست اقدام است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در ادامه به میزان تسهیلات پرداخت شده از طریق بانکها هم گریزی زد و گفت: 994 میلیارد تومان تسهیلات با اشتغال 14 هزار و 890 نفر در دو حوزه مشاغل خانگی و تبصره ماده 18 در استان پرداخت شده است.
به گفته وی، 624 میلیارد تومان با اشتغال بیش از 4 هزار نفر از این میزان مربوط به تسهیلات تبصره 18 بوده است.
ازهاری در ادامه به مشکلات و چالشهای حوزه آب و اقداماتی که در این حوزه انجام شده گریزی زد و گفت: 90 میلیون مترمکعب آب پشت سد گاران وجود دارد اما مردم مریوان به شدت با مشکل آب مواجه هستند.
وی عدم مدیریت واحد و جامع را از مشکلات مهم در دریاچه زریبار عنوان کرد و گفت: ورود فاضلاب به داخل زریوار از مشکلات اساسی است که از شرکت آب خواستهایم هرچه زودتر در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: جلوی برداشتهای بیرویه از دریاچه زریوار باید گرفته شود تا این سرمایه عظیم ملی بتواند نفس بکشد و خود را احیا کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان توجه به توسعه روستایی را از اولویتهای مهم این سازمان عنوان کرد و گفت: زمانی ما میتوانیم به توسعه پایدار در روستاها دست پیدا کنیم که بتوانیم جمعیت روستایی را در روستاها حفظ کنیم.
وی اضافه کرد: اقتصاد روستاها در کنار انجام پروزههای عمرانی و خدماتی از نکات مهمی است که مورد توجه قرار گرفته و براساس ظرفیتهای مختلف در روستاها برای توسعه آنها برنامهریزیهای لازم باید صورت بگیرد چرا که نمیتوانیم یک نسخه واحد را برای تمام روستاها بپیچیم.
ازهاری افزود: با توجه به ظرفیتی که هر روستا دارد باید در حوزه توسعه و اشتغالزایی و رونق اقتصادی آنها گامهای اساسی برداشته شود تا شاهد خروجی مثبت در برنامه ریزها باشیم.
ارسال نظر