عباس مویدی اعلام کرد؛
تولید ۳۰ درصد گوشت و تولیدات لبنی هرمزگان توسط عشایر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: عشایر استان ۳۰ درصد کل گوشت و تولیدات لبنی هرمزگان را تولید میکنند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، عباس مویدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در حاشیه بزرگداشت روز ملی عشایر و روستا، اظهارداشت: روستا و عشایر جزو جدانشدنی از جامعه ما هستند که نقش بسزایی در توسعه انسانی و تولیدات دامی و کشاورزی ایفا میکنند و خوشبختانه عشایر استان هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
ویافزود: جامعه عشایری، یک قشر مومن، متدین، متعهد و انقلابی هستند که در هر دورهای پای کار انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودهاند که با تقدیم یازده هزار و ۲۷۶ شهید والامقام دین خود را به میهن اسلامی به خوبی ادا کردهاست.
مویدی با بیان اینکه افتخار جامعه عشایری کشور این است که سیدالشهدای محور مقاومت و مبارزه با استکبار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از این قشر است، گفت: در استان هرمزگان بالغ بر سه هزار ۵۰۰ خانوار در جامعه عشایری زیست و فعالیت دارند که غالبا به صورت درون کوچ در استان هستند.
وی تاکیدکرد: تعداد عشایری که به صورت درون کوچ در استان زندگی میکنند دو هزار خانوار است و هزار خانوار نیز به صورت برونکوچ هستند که تاثیر و نقش بسزایی در تولید استان هرمزگان ایفا میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه میزان کل تولید گوشت در استان هفت هزار و ۳۰۳ تن است، افزود: عشایر استان ۳۰ درصد کل گوشت هرمزگان را به میزان ۲هزار و ۲۰۰ تن تولید میکنند و این در حالی است که مشارکت عشایر سایر استانها در تولید گوشت ۲۵درصد است.
وی همچنین با بیان اینکه میزان تولید شیر در استان را ۲۰ هزار و ۳۰۰ تن در سال است گفت: میزان شیر تولیدی توسط عشایر استان شش هزار و ۹۰ تن در سال است که ۳۰ درصد کل تولیدات لبنی و نیاز استان را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
جهاد کشاورزی هرمزگان، دستگاه برتر در گروه تولیدی و خدماتی
مویدی با اشاره به خشکسالیهای مکرر در هرمزگان، عنوانکرد: در جهت به حداقل رساندن مشکلات آب عشایر استان، آبرسانی سیار به این جامعه را انجام میشود و با اهدای تانکرهای آب پنج هزار لیتری و ۱۰هزار لیتری از سوی امور عشایری و سازمان جهاد کشاورزی، مشکل خاصی در خصوص تامین آب عشایر وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خشکسالیهای پیدرپی در استان را عاملی برای مطلوب نبودن پوشش گیاهی مراتع استان معرفیکرد و خاطرنشانکرد: کمبود خوراک دام یکی مسائل جامعه عشایری استان است که در حال حاضر به اندازه متقاضیان خوراک دام در استان ذخیر شده و وجود دارد، اما در صورت کوچ عشایر به استان ممکن است با مشکلاتی در این حوزه روبرو شویم.
ارسال نظر