سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران:
ارزش تجارت خارجی گمرکات مازندران در ۷ ماهه ساری جاری ۱۰ درصد رشد داشت
سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران گفت: مبادلات تجاری کشور در ۷ ماهه سال جاری یک میلیون و ۹۲۶ هزار تن و به ارزش ۹۵۷ میلیون و ۷۴۲ هزار دلار بود.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، عسگر نیک نفس سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران با اعلام این خبر اظهار داشت: این میزان تجارت خارجی، در ۷ ماهه امسال به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۰ درصد افزایش و از حیث وزن ۱۶ درصد کاهش داشته است.
وی به میزان صادرات غیرنفتی کشور در ۷ ماهه امسال اشاره کرد و ادامه داد: در این مدت ۶۳۶ هزار و ۷۴۰ تن کالا به ارزش ۱۶۱ میلیون و ۲۶۰ هزار دلار صادر شده است که به لحاظ ارزش ۲ درصد افزایش و از حیث وزن ۲۴ درصد رشد را نشان می دهد.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران گفت: در این مدت یک میلیون و ۲۸۹ هزار تن کالا به ارزش ۷۹۶ میلیون و ۴۸۲ هزار دلار وارد شده که از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۲۸ درصد کاهش و ۱۲ درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص اقلام عمده صادراتی به لحاظ ارزشی تصریح کرد: فرآورده های لبنی، موادپلاستیکی، سیمان، فرآورده های خوراکی گوناگون، فلزات معمولی و مصنوعات آن، مصنوعات و محصولات از مواد معدنی، چوب و اشیاء چوبی، کاغذ، موادنساجی و مصنوعات از این مواد و محصولات صنایع شیمیایی ۱۰ قلم اول کالاهای صادراتی بودند که ۹.۸۱ درصد از وزن و ۸.۴۸ درصد از ارزش کل صادرات گمرکات مازندران در این مدت را به خود اختصاص دادند.
نیک نفس بیان داشت: پنج کشور عمده مقصد صادرات کالاهای مازندران کشورهای عراق، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و امارات متحده عربی بوده است که به ترتیب ۸۱ میلیون و ۹۰۷ هزار دلار، ۱۵ میلیون و ۱۷۲ هزار دلار، ۱۴ میلیون و ۹۵۴ هزار دلار، ۱۰ میلیون و ۲۹۷ هزار دلار و ۵ میلیون و ۹۹۸ هزار دلار به ۵ کشور عراق، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و امارات متحده عربی اختصاص داشت.
وی افزود: ۳.۹۴ درصد از وزن و ۹.۷۸ درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی به ۵ کشور عراق، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و امارات متحده عربی صادر شده است.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران در خصوص اقلام عمده وارداتی در ۷ ماهه امسال ابراز داشت: اقلام عمده کالاهای وارداتی در این مدت شامل چربی ها و روغن های حیوانی و نباتی، ذرت دامی، جو دامی، گندم، کک نفتی و متالوژی، ماشین آلات و اجزاء آن، کاغذ، شناور یدک کش، چوب و محصولات شیمیایی بوده است.
به گفته وی، پنج کشور عمده مبدأ کالاهای وارداتی به مازندران شامل کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه، قزاقستان و سوئیس بوده است.
نیک نفس اظهار داشت: در این مدت ۳۱۶ میلیون و ۷۳ هزار دلار از ترکیه، ۲۳۳ میلیون و ۴۶۳ هزار دلار کالا از امارات متحده عربی، ۹۸ میلیون و ۸۵۴ هزار دلار از روسیه، ۴۳ میلیون و ۴۴۱ هزار دلار از قزاقستان و ۲۵ میلیون و ۷۷۵ هزار دلار از سوئیس وارد کشور شد که ۸.۸۹ درصد از وزن و ۹۰ درصد از ارزش کل واردات از ۵ کشور عراق، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و امارات متحده عربی وارد گمرکات مازندران شد.
ارسال نظر