English

آیت الله کعبی:

هدف جهاد تبیین بصیرت افزایی برای بازتولید عزت و اقتدار ایمانی است

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که پیروی از هوای نفس و طمع‌ورزی، چشم انسان را کور و بصیرت را از انسان می‌گیرد، گفت: هدف جهاد تبیین بصیرت آفرینی، حفظ ایمان و تقوا و حضور فعال در میدان است.

هدف جهاد تبیین بصیرت افزایی برای بازتولید عزت و اقتدار ایمانی است
به گزارش خبرگزاری موج قم، آیت‌الله عباس کعبی شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت که در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر برگزار شد، ضمن اشاره به ابعاد ایمان، ابراز داشت: بصیرت در دین یکی از ابعاد ایمان اجتماعی است که در آیات و روایات بسیاری بدان تأکید شده است؛ اگر بصیرت نباشد ایمان و تقوا بر باد خواهد رفت.

وی در ادامه قرآن کریم را کتاب هدایت، زندگی، ایمان، تقوا، عمل صالح و دربردارنده نگاه ژرف و عمیق و شناخت آگاهانه و بصیرت افزا دانست و اظهار داشت: بصیرت همان توجه به زوایای آشکار و پنهان یک حادثه و تصمیم بر پایه آگاهی، دقت، تفکر، تعقل و معرفت است. اگر بصیرت نباشد غفلت و جهل روی داده،  ایمان انسان به بیراهه خواهد رفت.

این استاد حوزه ضمن اشاره به تجربه‌های تاریخی صدر اسلام، خاطرنشان ساخت: چه‌بسا افراد مؤمن و دلسوز که از سر صدق و صفای توأم با جهل، ساده‌لوحی و سطحی‌نگری، ایمانشان را بر باد دادند؛ متأسفانه بسیاری از افرادی که قدرت تشخیص نداشتند، بین جبهه حق و باطل بی‌طرفی را انتخاب کردند و با ایجاد زاویه انحرافی در ایمان، کج‌راهه نابودی ایمان را ترسیم کردند.

کعبی در ادامه به فرازهایی از آیات الهی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: بعد از رحلت رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله نسل اول و قهرمانان اسلام که در کنار پیامبر اعظم(ص) جنگیدند، دودسته شدند؛ دسته‌ای با امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و دسته‌ای بر علیه ایشان شدند و علی‌رغم اسلام‌شناسی و خیرخواهی، با تشخیص اشتباه، زمینه‌ساز سقوط خود شدند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که در مواجهه با حوادث ضمن توجه به عمق، باید از تحلیل‌های اشتباه دوری جست، یادآور شد: مبتنی بر تجربیات تاریخی، منافاتی ندارد که فردی ایمان و تقوا داشته و از شخصیت‌های بزرگ اسلامی باشد؛ اما از سر بی‌بصیرتی ایمان خود را بر باد دهد.

وی در اشاره به فرازهایی از حدیث امام صادق علیه‌السلام دررابطه‌با حضرت ابوالفضل‌العباس(ع)، برخورداری از بصیرت دقیق و عمیق و ایمان مستحکم را برجسته‌ترین ویژگی سقای کربلا توصیف کرد و اذعان داشت: جمع بصیرت و ایمان مجاهد پرور بوده و انسان را در آزمایش الهی سربلند می‌گرداند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت اسلام را دین بصیرت دانست و با تأکید بر این که اسلام طرف‌دار ایمان آگاهانه و تشیع، مکتب عقلانیت و آگاهی است، خاطرنشان ساخت: عقلانیت پایه ایمان درست است و ایمان بر پایه عقلانیت، ملاک دین‌داری واقعی است؛ اگر بصیرت نباشد ایمان و تقوا بر باد خواهد رفت و هیچ‌کدام از اهداف اسلام محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به این که بصیرت باعث تحقق اهداف اسلام در همه زمینه‌ها و پیشرفت خواهد شد، یادآور شد: بصیرت مسلمانان صدر اسلام پیروزی‌های پیامبر اعظم صلی‌الله را در پی داشته، بی‌بصیرتی نیز نظام ولایت رسول‌الله(ص) را به‌نظام پادشاهی معاویه تبدیل کرد.

کعبی با تأکید بر این که در سایه‌سار بصیرت اقتدار و عزت بازتولید می‌شود، تصریح کرد: در سایه بصیرت دشمن‌شناسی حاصل شده، توطئه‌های دشمنان آشکار می‌گردد؛ ملتی که سطحی‌نگر شده، تحت‌تأثیر تبلیغات دشمنان فریب دسیسه را بخورد، از پیشرفت باز خواهد ماند.

وی یادآور شد: بصیرت در عین حفظ ایمان، تحقق اهداف، پیشرفت همه‌جانبه و رفع موانع و بن‌بست شکنی را به همراه داشته، ضمن تولید اقتدار و عزت، با مقاومت و پایداری در وظیفه‌شناسی و پیش‌گامی، پیشروی همه‌جانبه را به دنبال خواهد داشت.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به هفته بسیج، با بیان این که بصیرت لطف و امداد الهی و نیز گسترش اخلاق و معنویت در جامعه را به همراه دارد، یادآور شد: تفکر بسیجی با الگوگیری از مولی الموحدین علی علیه اسلام پیش‌گام در ایمان، اخلاص، معنویت، حضور به هنگام در صحنه، وظیفه‌شناسی، بصیرت و ولایت‌مداری است.

کعبی استماع سخنان و دریافت نورانیت از واعظ اهل بصیرت را از مهم‌ترین عوامل بصیرت‌افزایی توصیف کرد و اذعان داشت: خردورزی، تأمل و تفکر در امور، برخورداری از قدرت تجزیه، تحلیل و تشخیص وقایع و اهل استنباط خبر بودن، از جمله پایه‌های بصیرت‌افزایی است.

وی ولایت‌مداری و پرهیز از هوای نفس و گذشت از منافع و خواسته‌های شخصی را از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری بصیرت در وجود آدمی توصیف کرد و اذعان داشت: پیروی از هوای نفس و طمع‌ورزی، چشم انسان را کور و بصیرت را از انسان می‌گیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در بخش پایانی سخنان خود به تأثیرات تکلیف‌گرایی و عمل به وظیفه در بصیرت‌افزایی اشاره کرد و با بیان این که صبر و پایداری بر حق، آدمی را از افتادن در دام فریب دور می‌سازد، تصریح کرد: هدف جهاد تبیین؛ بصیرت آفرینی، حفظ ایمان و تقوا و حضور فعال در میدان است. آیت‌الله کعبی احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را مهم‌ترین پایه مقابله با فساد و بی‌بندوباری‌های اخلاقی و هتاکی نسبت به مقدسات دانست و ابراز داشت: حضور فعال در میدان با محوریت مساجد محله، برای عمل به فریضه واجب امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، دفاع از دین خدا را به همراه خواهد داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه