نباتینژاد مطرح کرد؛
بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵ با رویکرد انتقادی
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به فرایند بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵ گفت: در این دوره مدیریت شهری، بر اساس دیدگاه و تجربیات مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر، این برنامه بازنگری شده است که امیدواریم رویکرد بیشتری در حوزه تدقیق و تکمیل برنامه اصفهان ۱۴۰۵ باشد.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، مصطفینباتینژاد با اشاره به فرایند بازنگری برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵، اظهار کرد: وقتی برنامهای تدوین میشود، این امکان وجود دارد که در سالهای نخست بر اساس دیدگاه و تجربیات مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر مورد بازنگری قرار گیرد.
وی افزود: در این دوره مدیریت شهری نیز، این اتفاق افتاده است و امیدواریم رویکرد بیشتری در حوزه تدقیق و تکمیل برنامه اصفهان ۱۴۰۵ باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: یکی از دیدگاههای مطرح شده توسط مدیریت شهری این بود که اهداف این برنامه راهبردی با مأموریتهای اصلی سازمان ما تناظر ندارد یا بخش قابل توجهی از اقدامات و وظایفی که در شهرداری به طور روال در فضای مستمر یا ماموریتهایی که طبق وظایف محوری دارد، در برنامه راهبرد، هدف و اقدامات مشابه با آن نداریم.
وی در حوزه پایش شاخصهای برنامه ۱۴۰۵، افزود: بیش از ۸۰ شاخص برنامه حتی در سال نخست پایش نشده بود که نگاه تکنیکی بود و بعضی از اولویتها نیز از نگاه بعضی از اعضای شورا لحاظ نشده بود که باید مورد بازنگری قرار گیرد.
نباتینژاد خاطر نشان کرد: به همین جهت قرار شد بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵ با یک متدولوژی انتقادی صورت گیرد و روش CLA برای این حوزه انتخاب و تا کنون انجام شده است .
وی گفت: بازنگری اولین بخش این برنامه که ارزشهای آن به شمار میرود به اتمام رسیده است و مابقی حوزهها نیز به کمیتههای پیشران و پشتیبان مرتبط به حوزههای شهرداری تقسیم شده است که هر کدام از آنها سلسله نشستهای تخصصی خود را برگزار میکنند تا ابتدا به تجزیه و تحلیل مسائل بپردازند و علتها به صورت لایهای مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا در نهایت به گفتمان، اسطوره و استعاره برسد و به ترتیب راهکارها استخراج شود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان خاطر نشان کرد: بخشی از راهکارها اقدام، بخشی پروژه و بخش دیگر نیز منابعی است که برای این موضوعات باید اختصاص داده شود و بعضی از آنها که میتواند تحولات ساختاری یا فرایندی از جنس اقدام باشد که راهبردها و سیاستهای ما از دل آنها بیرون خواهد آمد.
وی با بیان اینکه بهطور کلی در کشور ما برنامههای توسعهای مصوب مجلس که وجود داشته است، همچون برنامه ششم تنها حدود ۲۰ درصد آن محقق شده است، ادامه داد: بخشی از اهداف برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ حتی فراتر یا متفاوت از مأموریتهای شهرداری اصفهان است و سهم اثر اقدامات شهرداری روی آن هدف و مؤلفه مطرح شده است که باید در مورد آن بحث و بررسی شود.
نباتینژاد ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده در تدوین برنامه ۱۴۰۵، افزود: تیمهای کارشناسی و افرادی که در این پروژه حضور داشتهاند با تجربیات خود مسیر و مسئلهها را برای سیستم آسیبشناسی میکنند که امیدواریم برونداد این اقدام نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به شعار "اصفهان من شهر زندگی"، گفت: لازم است برای تحقق این شعار مکث بیشتری داشته باشیم، در این راستا باید کمیته ارزشها درباره آن کار کند و این موضوع خروجی کمیته ارزشها باشد.
نباتی نژاد ادامه داد: شعار باید به نوعی الهامبخش باشد و بتواند مورد استفاده تمام اقشار قرار بگیرد و ادعای ما این است که شعار "اصفهان من، شهر زندگی" قابلیت فراگیری بر چتر گفتمانهای رایج شهروندان اصفهان را دارد.
عضو شورای شهر اصفهان گفت: در بحث ارزشها نیز مجموعه هفت ارزش مشخص شده و مسیری مبتنی بر مطالعات و ارزیابی گروه کارشناسی پیش رفته است و ارزیابی گروه کارشناسی، تصمیمگیریهای ترکیبی مدیران شهرداری، نخبگان و اعضای شورای اسلامی شهر در کنار یکدیگر برونداد هفتگانه را به ارمغان آورد.
ارسال نظر