English

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان:

وزارت نیرو تلاشی جهت رفع بحران آب نمی‌کند

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: از سال ۸۰ و قبل از آن مشکل کم‌آبی مصارف شرب خانگی، صنعت، کشاورزی و تهدیدهای زیست‌محیطی در بستر رودخانه و تالاب گاوخونی مطرح بوده است و به‌رغم آگاهی نسبت به بحران آب، تاکنون اقدامی برای رفع آن انجام نشده است.

وزارت نیرو تلاشی جهت رفع بحران آب نمی‌کند

به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، محمد نورصالحی در خصوص راهکارهای رفع مشکل بحران آب در اصفهان، اظهار کرد: به دلیل کاهش نزولات آسمانی در سطح کشور و روند صعودی جمعیت، مصرف در حوزه‌های خانگی، صنعت و کشاورزی در اصفهان و استان‌های مجاور نسبت به ۳۰ سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: باید یک مدیریت کلان در زمینه اصلاح الگوی کشت، کنترل مصارف آب شرب و بهداشتی نظارت کند و شهروندان نیز در مصرف این مایه حیاتی صرفه‌جویی و مسئولانه برخورد کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطر کرد: در مناطقی که با کمبود آب مواجه است، مدیران باید در زمینه مدیریت مهاجرت اقداماتی انجام دهند، این در حالی است که در این راستا هنوز قانون و نظارت مشخصی وجود ندارد و از آنجا که استان اصفهان در سال‌های گذشته در زمره استان‌های مهاجرپذیر قرار گرفته است، مهاجرت‌ها با تصمیم‌گیری‌های شخصی انجام می‌شود که از نتایج بارز آن افزایش الگوی مصرف است.

وی با اشاره به مصوبات و مستندات سفر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال ۱۳۸۰ به استان اصفهان، ادامه داد: در آن زمان تمام مشکلات آب استان به سمع و نظر ایشان رسید و طی جلسه‌ای که با وزیر وقت برگزار شد، تونل بهشت‌آباد به عنوان پروژه اولویت‌دار مطرح و عملیات اجرایی آن به طول ۶۰۰ متر توسط مدیران استان اجرا شد، همچنین بهره‌برداری از تونل کوهرنگ ۳ نیز به تصویب رسید که به دستور برخی از مقامات دولت‌های بعدی متوقف شد.

نورصالحی تصریح کرد: از سال ۸۰ و قبل از آن مشکل کم‌آبی مصارف شرب خانگی، صنعت، کشاورزی و تهدیدهای زیست‌محیطی در بستر رودخانه و تالاب گاوخونی مطرح بوده است و به‌رغم آگاهی نسبت به بحران آب، تاکنون اقدامی برای رفع آن انجام نشده است که نتایج این بی‌تدبیری در حال حاضر به وضوح قابل مشاهده است، چراکه زاینده‌رود از یک رودخانه دائمی به رودخانه فصلی و سپس به یک خشک‌رود تبدیل شد و این مسئله باعث ایجاد مسائل زیست‌محیطی و فرونشست زمین شده است.

وی در خصوص عوارض ناشی از فرونشست زمین، افزود: در طول سال‌هایی که رودخانه زاینده‌رود به‌تدریج در معرض خشکسالی قرار گرفته است، ۱۲ میلیارد متر مکعب آب‌های زیرزمینی جهت مصارف خانگی و به‌ویژه مصرف کشاورزی و صنعتی پمپاژ و این فرایند موجب تخلیه لایه‌های زیرزمینی از آب و سپس فرونشست شده است که همچنان این بحران استانی توسط مدیران ملی جدی گرفته نمی‌شود و ممکن است در سال‌های آینده با مشکلات بیشتری مواجه شویم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با مردم اصفهان در خصوص مشکل آب مردم این استان که فرمودند: «مسئله آب اصفهان جدی است و قبول دارم، پیگیری کرده و می‌کنم و این دولت در حال برنامه‌ریزی و اقداماتی است که ولو بلند مدت، اما به نتیجه می‌رسد»، می‌گوید: دولت سیزدهم اهتمام بیشتری نسبت به این مسئله ورزیده است و رئیس جمهور تاکنون دستورات خوبی در این زمینه صادر کرده است، اما به‌رغم این دستورات، وزارت نیرو اهتمام جدی ندارد.

وی با بیان اینکه گرچه تونل سوم کوهرنگ برای بهره‌برداری آماده است، اما انتقال آب آن به صورت پمپاژ متوقف شده است، تاکید کرد: وزارت نیرو قول داده است که ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از طریق این تونل به پشت سد زاینده‌رود منتقل شود؛ همچنین در خصوص موضوع انتقال آب از جنوب استان اصفهان که حدود دو میلیارد متر مکعب آب به استان‌های همجوار انتقال داده می‌شود، هنوز تخصیص کتبی در این خصوص انجام نشده است، اما اعضای شورای اسلامی شهر، شهرداری و استانداری که قرارگاه آب را ایجاد کردند، پیگیر این پروژه هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: پروژه انتقال آب از دریا برای استفاده در بخش صنعت نیز مورد بررسی قرار گرفته است تا صنایع از منابع آب زاینده‌رود مصرف نداشته باشند.

نورصالحی با بیان اینکه شورای ششم به عنوان مطالبه‌گر جهت رفع بحران آب در استان جلساتی برگزار کرده است تا به مقامات استانی برای اجرایی شدن طرح‌ها کمک کند و شهروندان شاهد جاری شدن آب در بستر رودخانه زاینده‌رود باشند، تصریح کرد: به‌تازگی بحث انتقال حجمی آب مطرح شده است که ضد جریان پایدار آب در زاینده‌رود است و به نظر می‌رسد راهکاری مسکن باشد، لذا مقامات استان با اجرای این طرح موافق نیستند و معتقدند آب باید در رودخانه زاینده‌رود حداقل از سد چم‌آسمان تا باتلاق گاوخونی جریان یابد تا فارغ از مباحث شرب و کشاورزی، معضلات زیست‌محیطی و فرونشستی نیز در این فرایند مورد توجه قرار گیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه