English

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

۹۵ درصد تولیدات غذا به خاک بستگی دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سرشت و حیات همگان به خاک بستگی دارد به گونه ای که ۹۵ درصد تولیدات غذا به خاک بستگی دارد و منشأ اصلی غذا به این عنصر ارزشمند بر می گردد.

95 درصد تولیدات غذا به خاک بستگی دارد

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک و پنجمین همایش تخصصی خاک که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، اظهار داشت: سرشت و حیات همگان به خاک بستگی دارد به گونه ای که ۹۵ درصد تولیدات غذا به خاک بستگی دارد و منشأ اصلی غذا به این عنصر ارزشمند بر می گردد.

وی ادامه داد: خاک جایگاه مهمی در کره زمین دارد و تقاضای غذا در حال افزایش است درحالیکه شاهد کاهش سرانه زمین هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان داشت: خاک در موجودیت حیات بشری نقش بسزایی دارد و امنیت غذایی، فراوانی و دسترسی پایدار و سالم به غذا به حوزه خاک بر می گردد و اگر خاک باکیفیت داشته باشیم غذای با کیفیت تولید می شود و به دنبال آن سلامت جامعه ارتقاء یافته و هزینه سرانه جامعه کاهش پیدا می کند.

وی ابراز داشت: در مازندران ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار اراضی به وسعت ۱۹ درصد تحت کشت است که ۴۷۰ هزار هکتار هر ساله تحت کشت قرار می گیرد‌.

عنایتی گفت: میانگین بارندگی کشور ۲۲۸ میلی متر است و در مازندران ۶۰۰ میلیمتر است و از شرایط بهتری در بارندگی برخوردار هستیم اما در حوزه خاک نتوانستیم خاک را در مقیاس بهره وری ارتقاء دهیم.

وی بیان داشتک چند عامل محدود کننده در خاک از جمله فرسایش بادی، آبی، تغییر کاربری، آلودگی خاک، حاصلخیزی خاک، ‌آبخیزداری و آبخوانداری در کاهش حاصلخیزی این عنصر ارزشمند تأثیرگذار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه باید از روش ها و مدل های جدید و تکنولوژی روز دنیا بهره گیری کنیم و نفوذ فناوری را در حوزه خاک ارتقا دهیم، ادامه داد: مازندران جزء استان هایی است که غذای کشور را تأمین می کند و بر این اساس باید اراضی و حاصلخیزی خاک مازندران جزءء اولویت‌ها قرار گیرد.

در ادامه تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز با بیان اینکه امسال شعار روز جهانی خاک، با «خاک، سرآغاز غذا» نامگذاری شد که بسیار پرمعناست، گفت: در فرهنگ ما خاک فرهنگ زندگی است و ضامن تداوم زندگی ما، حفظ خاک است.

وی افزود: وضعیت خاک در دنیا و کشور مطلوب نیست و در بسیاری از شاخص ها نسبت به دنیا بالاتر است و سریع تر در حال رسیدن به بحران هستیم.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تصریح کرد: امروزه کشاورزی حفاظتی باید با دقت بیشتری در استان انجام شود تا امنیت غذایی و زیست دچار مشکل نشود.

وی با بیان اینکه سند توسعه آب و خاک در مازندران تدوین شد و به حفاظت خاک در این سند پرداخته شد، ابراز داشت: در این سند به تغییرات کیفیت خاک هم اشاره شد.

تیموری عنوان داشت: مازندران نگین کشاورزی ایران است و به تبع آن باید به بستر خاک هم توجه شود تا دچار ضرر تاریخی نشویم و به کشاورزی پایدار دست پیدا کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه