جلسهای در خصوص واگذاری ساختمان هلالاحمر خرمشهر به اداره میراث فرهنگی
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خرمشهر از برگزاری جلسه تعیین تکلیف ساختمان هلالاحمر خرمشهر (کنسولگری) در خصوص تغییر کاربری این ساختمان به موزه صنایعدستی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، سجاد پاکگهر با اشاره به حضور نادر عمیدزاده، معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر، حمید شادبخش نماینده حقوقی معاون وزیر نفت و عضو هیات مدیره پالایشگاه آبادان، و حیدر شمسی، رییس هیات مدیره پالایشگاه نفت آبادان، در این نشست گفت: باتوجه به نگرانیهایی که پیرامون این ساختمان از مدتها پیش به این سو وجود داشت و بنای پیشگفته نیازمند مرمت، احیا و در صورت موافقت تغییر کاربری است، پس از گفتگوهای انجامشده، مقرر شد که موضوع واگذاری بنا به اداره میراثفرهنگی خرمشهر در هیات مدیره پالایشگاه آبادان مطرح شود و پس از تصویب نتیجه نهایی به فرمانداری اعلام شود.
وی با اشاره به بازدید وزیر میراثفرهنگی از این ساختمان در سفر به شهرستان افزود: این بنای ارزشمند در تملک پالایشگاه آبادان قرار دارد و بارها موضوع ساماندهی و تعیین تکلیف آن به جد پیگیری شد و همچنان این موضوع تا دریافت نتیجه نهایی یکی از اولویتهای ما خواهد بود.
ساختمان هلالاحمر (کنسولگری سابق انگلیس) یکی از بناهای ارزشمند مربوط به دوره قاجار است که در دهههای گذشته با کاربری کنسولگری از آن استفاده میشد. از این بنا در دوران جنگ تحمیلی به عنوان ساختمان هلال احمر استفاده میشد و باتوجه به حملات رژیم بعث عراق به مناطق مسکونی، آثار و شواهد جنگ بر پیکر این اثر فرهنگی تا پیش از مرمتهای انجامشده باقی مانده بود؛ از همینروی، جدای از بحث تاریخی آن، این مکان فرهنگی دارای ارزشهای معنوی نیز است؛ بنایی که پس از پایان جنگ با اعتبارات میراثفرهنگی در سه مرحله (سالهای ۸۵، ۹۵ و ۹۷) مرمت شد.
در این ارتباط:
پالایشگاه آبادان درمورد ساختمان «هلال احمر خرمشهر» پاسخگو باشد
این بنای تاریخی در سال ۱۳۷۹ و با شماره ۲۸۴۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و هماکنون یکی از جاذبههای گردشگری خرمشهر نیز محسوب میشود.
ساختمان هلالاحمر خرمشهر که دارای چهار فضای بزرگ در طبقه همکف و اول است، باتوجه به خصوصیات اقلیمی و درنظر گرفتن آب و هوای گرم منطقه، طراحی و ساخته شده است؛ بهگونهای که در گرمای شدید تابستان، به خاطر وجود ایوانهای جلوی اتاقها، از فشار آفتاب کاسته میشود. همچنین، وجود پنجرههای متعدد و مقابل هم و اتاقکهای راهپله در پشت بام که نقش بادگیر را در بنا دارند، به ایجاد تهویه هوا کمک میکند. پوشش هر دو طبقه این ساختمان از نوع تخت با تیرهای چوبی است. وجود همزمان سهگونه فضای باز مانند حیاط، ایوان و اتاقکها، وجود تقارن در طراحی فضاها همچنین در نمای ساختمان و فضای دلنشین، این بنا را به یکی از زیباترین ساختمانهای تاریخی استان خوزستان تبدیل کرده است.
ساختمان تاریخی هلالاحمر بین خیابان فردوسی و جاده ساحلی خرمشهر قرار دارد.
ارسال نظر