استاندار خوزستان:
آمار درستی از نرخ بیکاری وجود ندارد/ باید به نسل جدید اعتماد کرد
استاندار خوزستان می گوید آمار درستی از نرخ بیکاری در برخی شهرستانها وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، علی اکبر حسینی محراب امروز ۱۹ دیماه در نشست با مدیران رسانه استان خوزستان، اظهار کرد: از موارد مطرح شده در این جلسه استفاده کردم اما اگر با ظرفیتهایی که برخی دوستان اشاره داشتند بخواهیم کار انجام دهیم به نظر من کار خیلی مهمی اتفاق نمیافتد، مگر اینکه ما، نخبگان استان و مردم بتوانیم روی ظرفیتهای خالی و جدید حرکتی را انجام دهیم.
وی افزود: آنچه ما در این جلسه و جلسات آینده و در کنار اصحاب رسانه قصد انجام آن را داریم این است که با کمک همدیگر موضوعات را شناسایی کنیم، بشکافیم و اطلاعاتمان را در خصوص سامانههای اطلاعاتی استان در مباحث مختلف کامل کنیم. معلوم است که نرخ بیکاری را در برخی شهرستانها نداریم که به نظام آماریمان در این زمینه برمیگردد و باید درست شود. ما به وظیفه نقد، نظارت و تبادل آرا هم اعتقاد داریم و هم عمل می کنیم.
استاندار خوزستان گفت: سختی کار اصحاب رسانه و اثرگذار بودن آن را میدانم و از طرفی به آنچه مربوط به وضعیت معیشتی و اقتصادی خبرنگاران است آشنا هستم. قولهایی که در طول دولتهای مختلف را به خبرنگاران داده شده است را شنیده ام و در حد وسع استان و استانداری خوزستان به آنها عمل میکنیم. تأکید ما رفع این مشکلات است.
وی در ادامه بیان کرد: آنچه توقع داریم انتقاد منطقی و واقعبینانه است نه انتقاد تخریبی. زیرا دعوا و تخریب را همیشه میتوان انجام داد اما جمعکردن دلها، وحدت و همفکری باید صورت بگیرد. ما در این استان با انواع سلیقههای فکری، سیاسی و اجتماعی روبهرو هستیم و ذات مردم خوزستان این است که صاحب فرهنگ هستند و در طول تاریخ و به ویژه بعد از اسلام، خوزستان مرکز تمدن اسلامی بوده است. در اینجا مردم صاحب اندیشه هستند، پس آنچه وجود دارد عمق فرهنگی است که باید بر این موضوع ببالیم و فرصتی برای همگرایی بیشتر قرار داده شود. در مقایسه فرهنگی خوزستان با هشت استان شیعهنشین عراق اگر یک تطبیق فکری و فرهنگی داشته باشیم، طبیعتاً این فرهنگ و ادبیات در خوزستان قویتر است.
وی با بیان اینکه باید به نسل جدید اعتماد کرد، افزود: باید کادرسازی شود و تجربه و جوانی در کنار هم قرار بگیرد و تجربه باید به نسل جوان انتقال داده شود. توقع ما از اصحاب رسانه این است که راهنمایی کنند و پیشنهاد دهند تا در خوزستان کارهای مدنظر را جلو ببریم. خود من آنچه به عنوان برنامه مدنظر قرار دادم، به صورتی است که تمام موارد در آن مطرح شد و در مطالعه و سؤالات تخصصی وزرا مورد قبول واقع شد و به من به عنوان استاندار خوزستان رأی دادند.
وی در ادامه عنوان کرد: اما آنچه به نظر من در کوتاه مدت باید با هم دنبال کنیم، بحث مقصدهای صادراتی استان است و باید بنای اقتصاد را در کشورهایی چون عراق، روسیه، قطر و کویت داشته باشیم و باید در این زمینه پیوند برقرار کنیم و در جاهایی که لازم است اتاق و دفاتر بازرگانی فعال شود. آقای رئیسی با ذوق مسائل خوزستان را دنبال میکند و تاکنون پنج سفر به استان خوزستان داشته است و طبیعتاً باید از وی بخواهیم برخی رؤسای بازرگانی در کشورهایی که به آنها اشاره داشتم، از خوزستان باشند. به نظر من این اقدام حتی در کشورهای آفریقایی که بازار بسیار مناسب دارند، انجام شدنی است.
وی خاطرنشان کرد: بحث قطعه سازی در استان متناسب با صنایع بزرگ نیز مدنظر است، صنعت نفت، پتروشیمی و نیشکر را در استان داریم ولی صنایع مرتبط با آنها را نداریم. در بالادست پتروشیمی نیز پالایشگاه و کارخانههایی که ایجاد شده است، کفایت میکند و باید منوط به زنجیره ارزش در پایین دست پتروشیمی شود تا اشتغالزایی انجام شود و اگر میخواهیم فرزندانمان در این صنعت به کار گرفته شوند باید رشتههای دانشگاهی متناسب با این صنعت را داشته باشیم و باید فعالیت این رشتهها را شما خبرنگاران از مسئولان آموزشی استان بخواهید. ما یک ید واحد هستیم و طبیعتاً همه از بزرگان دولت اذعان دارند که اول باید این کمکها در خود استان داشته باشیم و اینها باید به عنوان یک برنامه در نظر گرفته شوند.
استاندار خوزستان با اشاره به اقتصاد روستاپایه، ادامه داد: باید این اقتصاد را مدنظر قرار دهیم تا خوشههای صنعتی ایجاد شوند. واردات برای صادرات را باید از مناطق آزاد ایجاد کنیم تا هزینهای برای تولیدکنندگان نداشته باشد. در جلسهای که با فرمانداران استان داشتم، عنوان کردم باید در ۱۰ روستای هر شهرستان، این روستاها کارگاه شوند. همان کاری که در استانهای دیگر نیز انجام شده است. پس باید این برنامه انجام شود. همچنین یکی از برنامههای موضوع شیلات است؛ مواردی چون پرورش ماهی در قفس باید در استان شکل بگیرد تا صادرات ماهی و میگو را به کشورهای مختلف داشته باشیم.
ارسال نظر