English

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر:

قوانین کنونی حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی جوابگوی جلوگیری از قاچاقچیان چوب نیست

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر با اشاره به اینکه قوانین کنونی حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی جوابگوی جلوگیری از قاچاقچیان چوب نیست، گفت: تبلیغات متناسب و هوشمندانه و همه جانبه، برخورد قضایی و انتظامی قاطع و افزایش نیروهای حفاظتی و اجرای مقررات بازدارنده از عوامل مهم و بازدارنده در قاچاق چوب می باشد.

قوانین کنونی حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی جوابگوی جلوگیری از قاچاقچیان چوب نیست

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، مهرداد خزایی پول سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر با اشاره به اننتشار خبری مبنی بر قطع درختان حوالی یال مشرف به مرداب هسل در رسانه ها اظهار داشت: قاچاق چوب به ویژه در مناطق شمالی کشور باعث دل نگرانی متولیان و فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی شده است.

وی ادامه داد: پیرو انتشار اخباری در خصوص قطع درختان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نوشهر با تائید کلی تخلف صورت گرفته، آمار اعلام شده قطع درختان را  ۴ اصله اعلام می دارد و بنابراین قتل و عامی در قطع درختان صورت نگرفته است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر با تقدیر و تشکر از کوهنوردان، رسانه های شهرستان و همه کسانی که دغدغه جنگل ها و مراتع را دارند، گفت: جهت روشن شدن موضوع، از تخلف صورت گرفته این تخلف بخشودنی نیست و تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: موضوع حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست مقوله‌ای همگانی است، وظیفه همگان است و دستگاه خاصی هم نمی‌تواند به‌تنهایی از عهده این کار بر آید.

خزایی پول افزود: بر طبق بیانات رهبر معظم انقلاب «گسترش پدیده قاچاق چوب و تأثیر مخرب آن در امر تولید و تجارت قانونی و سرمایه گذاری و اشتغال خطر جدی و بزرگی است که باید با جدیت تمام با آن مبارزه کرد و بر همه دستگاه هایی که به نحوی می توانند در این امر دخیل باشند واجب است سهم خود را در این مبارزه ایفا کنند».

وی بیان داشت: قاچاق چوب معضلی ریشه‌دار و پیچیده است و پراکندگی سطح منابع طبیعی، کم بودن تعداد نیروهای حفاظتی در مقابل سطح منابع طبیعی، فقر مالی و فرهنگی برخی از اقشار جامعه، مجهز بودن قاچاقچیان چوب به تجهیزات مخابراتی پیشرفته و امکان برقراری ارتباط بهتر به صورت باندهای وابسته به هم، نیاز چوب کارخانجات، گرانی قیمت چوب و عدم بازدارندگی قوانین کنونی در برخورد جدی با قاچاق چوب باعث شده تا برخی از افراد سودجو به امر قاچاق چوب از جنگل‌های بپردازند که متأسفانه از سال ۹۳ قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جرایم مربوط به قاچاق چوب و زغال جنگلی از صلاحیت رسیدگی قضایی خارج و به دستگاه اداری تعزیرات حکومتی محول شده است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر عنوان داشت: علاوه  بر کم‌ اهمیت تلقی شدن منابع طبیعی در این قانون؛ با حذف مجازات‌های کیفری، آثار بازدارندگی مجازات‌های منابع طبیعی به شدت کاهش یافته و باعث ترغیب مرتکبین به اینکونه اعمال خلاف قانون در مناطق جنگلی شد.

 وی تصریح کرد: دلایل دیگری که برای پدیده قاچاق چوب در کشور وجود دارد که از جمله آن «کاهش واردات چوب به کشور از یکسو و افزایش قیمت چوب از سوی دیگر، گرایش مردم به محصولات چوبی و ساخت ابزار آلات مختلف چوبی» است که باید برای مقابله با آن چاره جویی شود.

خزایی پول اظهار داشت: علاوه بر این در زمانی که طرح بهره‌برداری از جنگل‌ها فعال بود تعداد زیادی از مراکز دپو و حمل چوب و کارگاه‌های چوب‌بری راه اندازی شد که با اجرای طرح تنفس جنگل فکری برای آینده آنها صورت نگرفت در نتیجه تقاضا برای خرید چوب در بازار زیاد اما عرضه کم است.

وی ابراز داشت: امروزه قاچاق چوب فقط با وانت و نیسان صورت نمی گیرد و برخی از محموله های چوبی قاچاق از خودروهای سواری همچون پیکان و پراید و حتی آمبولانس کشف شده که کار یگان حفاظت را دشوار می کند.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر ادامه داد: سود قاچاق چوب در برابر جریمه‌های ناچیزی که در صورت کشف محموله های قاچاق انتظارشان را می کشد، بسیار کلان تر است و همین باعث شده هر روز صدای تیشه به ریشه جنگل ها بلند و بلندتر شود.

وی با اشاره به اینکه قوانین کنونی حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی جوابگوی جلوگیری از قاچاقچیان چوب نیست، گفت: تبلیغات متناسب و هوشمندانه و همه جانبه، برخورد قضایی و انتظامی قاطع و افزایش نیروهای حفاظتی و اجرای مقررات بازدارنده از عوامل مهم و بازدارنده در قاچاق چوب می باشد ولی با این حال در ۳ ماهه اخیر سال جاری ۱۲۲ مورد دستگیری، ۵۷ مورد توقیف خودرو سبک و سنگین و بیش از  ۵۸ متر مکعب چوب قاچاق از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.

خزایی پول در پایان ضمن قدردانی و احترام به شأن و کرامت تمامی مردم عزیز ایران اسلامی، افزود: به اطلاع می رساند کد امداد جنگل ومرتع با شماره تماس ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش سوزی جنگل ها و مراتع، قاچاق گیاهان دارویی، چوب، زغال، حفر چاه غیرمجاز در اراضی ملی و… بوده لذا از عموم مردم طبیعت دوست در خواست می شود با ارسال گزارشات خود در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی یاریگر حافظان انفال باشند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه