استاندار اردبیل:
در صورتیکه عملیات اجرایی نقاط گلوگاهی راهآهن شبانهروزی انجام شود ۲ سال زمان میبرد
سید حامد عاملی اظهار کرد: بازدید از پروژه راهآهن اردبیل - میانه در سال ۱۴۰۰ حاکی از این بود که بخشهایی از مسیرها و قطعات، زیرسازی و ریلگذاری شده اما عملیات اجرایی قطعات و تونلهای اصلی و بحرانی پیشرفتی نداشته و مشخص شد که اگر عملیات اجرایی این نقاط بحرانی و گلوگاهی بهصورت شبانهروزی انجام شود، تکمیل آن ۲ سال زمان نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری موج اردبیل، سید حامد عاملی در جمع بازاریان، اصناف و فرهیختگان شهرستان اردبیل با اشاره به عقب ماندگیهای تاریخی استان اظهار کرد: واقعیتهای موجود در همه بخشها به مردم صراحتا اعلام میشود تا این اقدام آغازگر مطالبهگری عمومی در میان مردم و جامعه نخبگانی استان باشد.
عاملی با تشریح اقدامات انجام شده برای تکمیل راه آهن اردبیل در ماههای گذشته اظهار کرد: بازدید از پروژه راهآهن اردبیل - میانه در سال ۱۴۰۰ حاکی از این بود که بخشهایی از مسیرها و قطعات، زیرسازی و ریلگذاری شده اما عملیات اجرایی قطعات و تونلهای اصلی و بحرانی پیشرفتی نداشته و مشخص شد که اگر عملیات اجرایی این نقاط بحرانی و گلوگاهی بهصورت شبانهروزی انجام شود، تکمیل آن ۲ سال زمان نیاز دارد.
وی تصریح کرد: تلاشهای جدی برای تکمیل زیرسازی و ریلگذاری نقاط بحرانی و گلوگاهی پروژه راهآهن اردبیل - میانه ادامه دارد که پس از اتمام کامل آن در سال ۱۴۰۲، پروژه جهت عملیات ایمنسازی، علایمگذاری و تستهای لازم در اختیار شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت و این اقدامات در کوتاهمدت انجام شده و نهایتا پس از ۱۸ سال، راهآهن اردبیل - میانه به بهرهبرداری خواهد رسید.
لزوم تبیین اهمیت اتصال کشور به خط ریلی قفقاز
استاندار اردبیل با تاکید بر اهمیت اتصال ریلی راه آهن اردبیل به منطقه قفقاز و لزوم تبیین آن برای مسئولان ارشد کشور گفت: اردبیل یکی از معدود استانهای کشور است که از طریق بزرگراه به مرکز کشور متصل نیست که برای حل این مسئله بزرگراه اردبیل - سرچم به طول ۱۷۶ کیلومتر بدون وقفه در حال انجام عملیات اجرایی بوده و تنها ۴۵ کیلومتر مربوط به تونلها هم در دست مطالعه قرار دارد.
وی افزود: محورهای مواصلاتی پارسآباد - سربند و سربند - بران در مرحله عملیات اجرایی است. علاوه براین برای محور کنگرلو هم مجوز ماده ۲۳ ردیف بودجه ملی اخذ شده است. ضمن اینکه پروژه مهم بزرگراه مشگینشهر - اردبیل هم بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
سید حامد عاملی با اشاره به این موضوع که هر گونه حاشیه سازی مانع پیشرفت استان است افزود: طی ۱۶ ماه گذشته اقدامات قابل توجهی در زمینه زیرساختی و دیگر بخشهای استان اردبیل اجرا و یا آغاز شده است که در راستای پیشرفت استان باید به دور از نگاههای سیاسی برای پیشبرد اهداف کلان و عالی قدم برداشته شود.
استاندار اردبیل ادامه داد: با اهتمام و توجه ویژه دولت سیزدهم، در ۱۶ ماه گذشته ۴۵ هزار میلیارد ریال شامل ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبارات جذبشده و ۱۰ هزار میلیارد ریال هم اعتبار تهاتر نفتی به پروژههای زیرساختی و اساسی استان اختصاص یافته است.
وی افزود: محورهای مواصلاتی پارسآباد - سربند و سربند - بران در مرحله عملیات اجرایی است. علاوه براین برای محور کنگرلو هم مجوز ماده ۲۳ ردیف بودجه ملی اخذ شده است. ضمن اینکه پروژه مهم بزرگراه مشگینشهر - اردبیل هم بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در ۹ ماهه اول سال گذشته ۱۱۰ پرواز فرودگاه اردبیل لغو شده بود که با تأمین و نصب تجهیزات ترابری cat۲، لغو پروازها در مدت مشابه سال جاری به ۱۲ پرواز کاهش یافته است و البته اصلیترین اقدام جهت رفع مشکلات فرودگاه اردبیل، تأسیس یک شرکت هواپیمایی مختص استان اردبیل بوده که پیگیریهای لازم در جریان است.
عاملی اظهار کرد: مصرف روزانه گاز استان اردبیل از ۱۱میلیون مترمکعب عبور کرده و با توجه به وسعت مصارف خانگی، صنعتی و گلخانهای استان اردبیل، در سالهای اخیر شاهد مشکلات گازی در سطح استان بودیم که پروژه خط دوم انتقال گاز اردبیل به شمال استان با اعتباری بالغ بر ۲۰میلیون دلار برنامهریزی شده و عملیات اجرایی بخشهای اولیه آن آغاز شده است.
وی بیان کرد: طی یک سال اخیر، برای رفع مشکلات حوزه برق استان اردبیل، ۲ پست فشار قوی ۲۳۰ کیلوولت و ۳ پست فشار قوی ۶۳ کیلوولت در سطح استان فعال شده است.
دولت محلی در خصوص منطقه آزاد فقط اجراکننده قانون است
استاندار اردبیل با اشاره به ابلاغ اساسنامه منطقه آزاد تجاری استان اردبیل اظهار کرد: متأسفانه منطقه آزاد استان با باورسازیهای نادرست و غیرواقعی، از یک موضوع فنی و تخصصی به مسئله سیاسی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه دولت محلی فقط اجراکننده قانون است، اضافه کرد: قانون صراحتا اعلام میکند که فقط یک نقطه باید مشخص شود، البته در صورت عملیاتی کردن یک نقطه، باقی نقاط به نقطه اول پیوست میشود که مکانیابیهای لازم در دستور کار است.
عاملی تصریح کرد: در رابطه با صنعت پتروشیمی در استان اردبیل، مباحثی در خصوص آلایندگی مطرح شده بود که با توجه به اهمیت افکار عمومی، موضوع توسط مجموعه تخصصی دانشگاهی بررسی و ادعای آلایندگی این بخش صنعتی رد شد.
تلاش برای جبران عقبماندگیها در خصوص تعداد تخت بیمارستانی
استاندار اردبیل افزود: در حال حاضر ۲۰۰۰ تختخواب بیمارستانی در استان اردبیل فعال بوده که بخشی از این تختها وضعیت مناسبی ندارد و در حال حاضر نیاز واقعی استان اردبیل ۳۷۰۰ تختخواب است که شاهد کمبود قابل توجهی هستیم.
عاملی گفت: قدمت ۳ بیمارستان فاطمی، علوی و بوعلی شهرستان اردبیل بیش از نیمقرن بوده و طی دهههای اخیر فقط ۲ مجموعه بیمارستانی امام خمینی(ره) و امام رضا(ع) ساخته شده است. برای جبران این عقبماندگی، پروژه بیمارستان نجفزاده در حال اجرا بوده و علاوه بر آن ساخت یک بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در مرکز استان اردبیل هم در دستور کار است.
وی یادآورشد: طی یک سال اخیر ۳ دستگاه MRI وارد استان شده که در مرحله عملیاتی کامل و یا جانمایی هستند و تا پایان سال جاری هم یک دستگاه MRI دیگر در استان مستقر خواهد شد. ضمن اینکه استقرار طب هستهای در بخش دولتی و ورود تجهیزات ناباروری به مرکز استان و شهرستان پارسآباد، از دیگر اقدامات مهم درمانی یک سال گذشته است.
پیگیر اخذ مجوز ماده ۲۳ برای تأمین اعتبار رفع تنش آبی ۸ شهرستان هستیم
استاندار اردبیل با بیان اینکه هشت شهرستان اردبیل دچار تنش آبی است، گفت: اجرای این برنامه به اعتبار ۶هزار میلیارد تومانی نیاز دارد که اخذ مجوز ماده ۲۳ ردیف بودجه ملی برای این موضوع در حال پیگیری است.
عاملی با اشاره به گلایه های مردم اردبیل به علت افت فشار آب اردبیل گفت: برای رفع این مشکل خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیهخانه اردبیل در حال اجرا بوده و تا پایان اردیبهشت سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
پیشبینی احداث دهکدههای گردشگری در استان اردبیل
وی ادامه داد: برای تامین زیرساختهای گردشگری استان در شهرستان نمین ۱۳۰ هکتار بهعنوان دهکده گردشگری تعریف شده است که امکانات و خدمات رفاهی و گردشگری هتلهای ۵ ستاره را ارائه خواهد کرد. علاوه بر این احداث چندین دهکده گردشگری در شهرستانهای سرعین و نیر و منطقه سوها پیش بینی شده است.
عاملی افزود: برای ساماندهی ۴ ورودی شهر اردبیل طراحیهای مناسبی توسط کارشناسان انجام شده است و طرحهای ۳ ورودی تصویب شده و بخشی از کمبود ۲۸۰ هکتار فضای سبز شهرستان در طرح ساماندهی ۴ ورودی اردبیل، جبران خواهد شد.
وی گفت: انتقال بازار آهنفروشان بهزودی آغاز خواهد شد و تشکیل بازارها و شهرکهای صنفی در منطقه مناسب شهرستان اردبیل در دستور کار است و در ماههای اخیر شاهد ترافیک شدید و قابل توجهی در برخی از نقاط اردبیل بودیم که اقدامات لازم جهت رفع معضل ترافیک در حال پیگیری است.
استاندار اردبیل اظهار کرد: وضعیت بازار تاریخی اردبیل مناسب نبوده و شرایط خاصی داشته که از آغاز سال آینده بازسازی این بازار تاریخی انجام خواهد شد.
ارسال نظر