مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی:
ارزش اکولوژیک تالاب ها، ۱۰ برابر جنگل و ۲۰۰ برابر زمین های زراعی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : تالابها از غنیترین اکوسیستمهای کره زمین هستند و ارزش اکولوژیک آنها ۱۰ برابر جنگلها و ۲۰۰ برابر زمینهای زراعی است و برای حفظ تالابها باید خردمندانه تلاش و مسئولانه عمل کرد.
به گزارش خبرگزاری موج مرکزی، یوسف یوسفی در آستانه گرامیداشت روز جهانی تالاب ها گفت : روز جهانی تالاب از سال ۱۹۹۷ میلادی, هر ساله روز دوم فوریه, همزمان با کنوانسیون رامسر (پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها) که در سال ۱۹۷۱ به امضا رسید, برگزار میشود. در کشور ما ۱۵۴ تالاب وجود دارد که ۸۴ تالاب بینالمللی و ۳۴ تالاب هم عضو کنوانسیون رامسر هستند.
وی با اشاره به شعار امسال " وقت احیا تالاب ها ست " تصریح کرد : این اکوسیستمها به اندازه هر عضو دیگر طبیعت در سلامت و حفظ تعادل کره زمین نقش حیاتی دارند و ۵۰ درصد از تنوع زیستی جهان در تالابها قرار دارد.
یوسفی با اشاره به این موضوع که در ۵۰ سال گذشته بیش از ۳۵ درصد تالاب های طبیعی در دنیا از بین رفته اند تصریح کرد: عواملی از جمله, آلودگی تالابها, عدم تأمین حقآبه, کاهش بارشها و ..., این اکوسیستمهای باارزش را تهدید میکنندو هرگونه تلاش در راستای شناساندن اهمیت تالابها می تواند گام تاثیرگذاری برای تحقق ارائه خدمات زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی تالابها و کارکرد تالاب در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی باشد.
وی در ادامه افزود : در استان مرکزی تالاب کویری میقان با وسعت ۲۵ هزار هکتار زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر کشور است که از ۱۴۰ گونه پرنده در فصول مختلف سال میزبانی می کند و علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانون های تولید شن و نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: در سال های اخیر برای حفظ اکوسیستم و احیا تالاب میقان ، برنامه مدیریت جامع تالاب میقان تدوین و اجرایی شده است که امیدواریم با اجرای دقیق برنامه مدیریت جامع تالاب میقان به زودی شاهد جلب مشارکت مردم ، بسط فرصت های بهره برداری پایدار از تالاب مانند گردشگری ، رونق معیشت جوامع محلی و احیای کامل این زیست بوم ارزشمند باشیم.
ارسال نظر