مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی:
استان مرکزی جز پنج استان برتر کشور درضریب پوشش بیمه ای است
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی گفت: ضریب پوشش بیمه ای در استان مرکزی به ۷۱ ممیز ۲۴ صدم رسیده و استان جز ۵ استان برتر کشور در ضریب پوشش بیمه ای است.
به گزارش خبرگزاری موج مرکزی، علیرضا حسینی، مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی ۱۳ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: سازمان تامین اجتماعی مهمترین حلقه در بخش بیمه های اجتماعی نظام جامع رفاه کشور، بیش از نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش خود دارد.
وی ادامه داد: پایبندی به حقوق و رعایت تعهدات بین نسلی و عدم تحمیل طرح های فاقد تضمین مالی بین نسلی، تامین منابع پایدار، رعایت محاسبات بیمه ای و تعادل بین منابع و مصارف و توسعه و فراگیرسازی پوشش بیمه اجتماعی در کشور از دیگر موارد مشخص شده در این نقشه راه است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی جمعیت تحت پوشش کشور در ابتدای انقلاب را ۲۰ درصد عنوان و گفت: در حال حاضر ۷۲ درصد جمعیت کشور تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار دارند، تامین اجتماعی در حال حاضر در سطح کشور بیش از ۳۸ میلیون بیمه شده اصلی و تبعی تحت پوشش دارد و ۷و نیم میلیون نیز جمعیت بازنشستگان و خانواده و مستمری بگیران است.
حسینی افزود: سازمان تامین اجتماعی در سطح کشور ماهانه بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان در هر ماه برای اجرای تعهدات بیمه ای و درمانی خود هزینه می کند.
وی با اشاره به چالش های سازمان بیان کرد: ناترازی منابع و مصارف صندوق و کسری نقدینگی ناشی از آن و کاهش ضریب پشتیبانی؛ استقرار بی رویه و انباشته از نظام بانکی برای جبران کسری نقدینگی در گذشته و... از جمله چالش های این حوزه محسوب میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی امسال ۲۰ هزار قرارداد بیمه زنان خانه دار و دانشجویان منعقد شده و استان جز ۶ استان اول با بالاترین آمار در این حوزه است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی بااشاره به اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم تاکید کرد: تسویه بدهی بانکی بالغ بر ۸۸ هزار میلیارد تومان در سطح کشور به عنوان بزرگترین تسویه نظام بانکی سازمان در این دولت انجام شده؛ همچنین طی دو سال اخیر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان از دولت در قالب سهام وصول شده که این نیز بی سابقه بوده است.
حسینی اضافه کرد: تکمیل، توسعه و طراحی ۱۳۳ پروژه درمانی از سوی سازمان در حوزه بیمه ، درمان و رفاهی با ۹ هزار و ۶۸۲ میلیارد تومان عمدتا در مناطق محروم کشور از دیگر اقدامات بوده که در حوزه بیمه ای دو پروژه مربوط به استان مرکزی است که امیدواریم در همین ماه پروژه بزرگ ملی فرهنگی-ورزشی تامین اجتماعی با ظرفیت ۱۵۰۰ صندلی جنب بیمارستان امام خمینی(ره) به بهره برداری برسد، کلنگ زنی شعبه تامین اجتماعی در شهرستان تفرش نیز پروژه دیگر استان است.
وی ادامه داد: توسعه خدمات غیرحضوری نیز ازدیگر خدمات سازمان در چندسال اخیر است که به بیش از ۴۰ خدمت رسیده است، با این خدمت شاهد هیچگونه صف در شعبات نیستیم. طرح اعزام بازنشسته ها به سفرهای زیارتی نیز خدمتی دیگر بوده که در استان مرکزی نیز دو گروه اعزام شده اند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تاکید کرد: جمعیت تحت پوشش استان مرکزی بر اساس آذرماه سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۱۸ هزار و ۳۹۱ نفر است که سال گذشته آذرماه این آمار ۹۸۸ هزار و ۷۷۷ نفر بوده که نشان از افزایش ۳ درصدی دارد، ضریب پوشش به ۷۱ ممیز ۲۴ صدم رسیده و جز ۵ استان برتر کشور در ضریب پوشش هستیم.
حسینی افزود: بیمه شدگان اصلی استان ۳۳۶ هزار و ۳۵۰ نفر است که نسبت به سال گذشته ۲ ممیز و ۸۷ درصد افزایش داشته است، بیمه شدگان اجباری نیز سال گذشته ۲۲۲ هزار و ۷۲۵ نفر بوده و اکنون به ۲۳۰هزار و ۴۶۱ نفر رسیده که ۷۷۳۶ نفر افزایش داشته که البته ۵ هزار نفر نیز بازنشسته شده اند که این افراد نیز جایگزین شده اند و در مجموع ۱۲ هزار نفر اشتغال جدید در استان طی یکسال اخیر ایجاد شده است.
وی آمار بیمه فراگیر استان را در سال گذشته ۳۰ هزار و ۷۵۵ عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این آمار با ۲۰ درصد افزایش به ۳۷ هزار نفر رسیده است. سال گذشته ۹۵ هزار و ۷۰۵ نفر مستمری بگیر در استان بوده که اکنون به ۱۰۲ هزار و ۷۸۸ نفر رسیده که ۷ ممیز ۴۰ صدم افزایش داشته است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: درآمد استان در طی ۱۰ماه اخیر ۶ هزار و ۴۳۲ میلیارد تومان بوده که صدرصد آن حق بیمه است و هزینه ها (صرفا مستمری-بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت)۶ هزار و ۹۹۲ میلیارد تومان بوده که ۶۰۰ میلیارد تومان کسری داشته و عمدتا به صورت تسهیلات تامین می شود.به طور میانگین ۶۷۰ میلیارد تومان حقوق و مستمری ماهانه در سطح استان از سوی سازمان پرداخت می شود.
وی درادامه بیان کرد: جمعیت تحت پوشش استان در سال ۷۴ بالغ بر ۴۵۱ هزار نفر بوده که اکنون به بیش از ۲ برابر رسیده، همچنین مستمری بگیران از ۱۶ هزار نفر به بیش از ۱۰۰ هزار نفر و کارگاه های فعال از ۱۱ هزار و ۲۰۰ کارگاه به ۲۳ هزار کارگاه و بیمه شدگان اجباری از ۸۴ هزار و ۶۹۹ نفر با رشد ۴ برابری به ۲۳۰ هزار نفر رسیده است.
روحالله سهرابی مدیردرمان تامین اجتماعی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی بعد از وزارت کشور دومین تولید کننده خدمات درمانی است و نخستین و بزرگترین خریدار خدمات درمانی است.
وی با اشاره به تعداد مراکز ملکی در سطح استان مرکزی افزود: ۱۲ مرکز ملکی در استان وجود دارد که ارائه دهنده خدمات رایگان به مردم هستند، سه بیمارستان با ۳۳۲ تخت، یک پلی کلینیک و ۸ درمانگاه سطح یک ودو در استان مرکزی وجود دارد.
سهرابی تصریح کرد: به طور کلی در استان مرکزی ۹۸۵ تشخیصی و درمانی طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی است، ۳۵۸ نفر از پزشکان و دندانپزشکان طرف قرارداد با سازمان و ۳۰۷ پزشک در مراکز ملکی مشغول خدمترسانی هستند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزب بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی ۱۱ درصد از سهم بستری کل کشور را در اختیار دارد و بیش از ۳۰ درصد خدمات سرپایی در استان از کل کشور بیشتر است و به عبارتی نزدیک به ۱۷ درصد خدمات بستری را در اختیار داریم که بیشترین میزان بستری با حدود ۳۷ درصد مربوط به شهرستان ساوه و زرندیه است.
سهرابی بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی سالانه برای توسعه هتلینگ مراکز درمانی، توسعه فضای فیزیکی و توسعه نیروی انسانی خود برنامههای مختلفی را در نظر داشته است که این موضوع با شروع دولت جدید به صورت ویژهتر به وقوع پیوسته است، دراین راستا بلوک زایمان شازند، توسعه بخش تصویربرداری، توسعه آشپزخانه بیمارستان شهیدچمران، توسعه رختشورخانه بیمارستان امام خمینی(ره) و غیره از جمله اقدامات توسعهای سازمان است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه سازمان با ایجاد انبار دارویی موافق نبود اما دو مجوز انبارداری برای شازند و بیمارستان شهید چمران ساوه اخذ شده است و تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، همچنین امسال نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه برای کلنگزنی درمانگاه محلات، درمانگاه بیمارستان شازند و درمانگاه بیمارستان شهید چمران به استان اختصاص پیدا کرده است.
مدیردرمان تامین اجتماعی استان مرکزی با اشاره به طرح دارویارگفت: یکی از اهداف دولت سیزدهم تحقق طرح دارویار بود، در این پروژه سازمان تامین اجتماعی علیرغم عدم اجرای تعهدات سازمان برنامه و بودجه مبنی بر حق سازمان در پرداخت، سازمان در این زمینه ورود داشت و ۲۳۴ قلم دارو را تحت پوشش قرار داد و داروهای تحت پوشش را به یک هزار و۳۷۰ مورد رساند، با اجرای طرح دارویار نزدیک به ۸۷ درصد بودجه دارو نیز افزایش پیدا کرده است
سهرابی بیان کرد: در راستای پوشش بیمهای داروها و درمان ناباروری در استان تا به امروز یک هزار و ۱۸۶ پرونده نازایی تشکیل و هزینههای ناباروری آن پوشش داده شده است همچنین صفر شدن خدمات بستری از دیگر اقدامات سازمان درمان است که بر اساس قانون در بخش بستری هر کجا مراکز ملکی وجود نداشته باشیم هر کدام از بیماران که به مراکز دانشگاهی مراجعه داشته باشند بدون پرداخت فرانشیت خدمات دریافت میکنند و اگر غیر از این انجام شود باید به عنوان تخلف گزارش شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته برای بهبود شرایط نگهداشت نیروی انسانی، با افزیش ۵۰ درصد حقوق کادر درمان موافق شد، همچنین بسته خدمتی به عنوان جبران عملکرد که یکی از پروژههای سنگین معاونت درمان است چراکه شرایط را برای نگهداشت پزشکان در استان بیشتر میکند.
مدیردرمان تامین اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: درراستای خدمات رسانی به مردم بهویژه بیمه شدگان بخش درمان، راه اندازی اداره پاسخگویی ۱۴۲۰ بدون نیاز به حضور فیزیکی و به صورت غیر حضوری بود همچنین راه اندازی بودجه خارج از شمول( یعنی جایی که امکان پرداخت به صورت قانونی وجود ندارد) که اخیرا وزارت بهداشت با کمک سازمانهای دیگر از جمله تامین اجتماعی انجام شده است و هم اکنون پروندههایی که در این زمینه وجود دارد تا سقف ۵۰ میلیون تومان دریافت میکنند.
ارسال نظر