مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران:
مهاجرت درناهای امید و رویا از تالاب فریدونکنار به سیبری آغاز شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از پایان زمستانگذرانی امید و رویا در تالاب بینالمللی فریدونکنار خبرداد و گفت: درنای امید پس از ۱۳۰ روز و درنای رویا پس از ۳۴ روز زمستانگذرانی، تالاب فریدونکنار را به مقصد سیبری ترک کردند.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، عطااله کاویان با اعلام این خبر اظهار داشت: صبح امروز یکشنبه چهاردهم اسفندماه، درناهای امید و رویا به اتفاق هم و به صورت مشترک تالاب بینالمللی فریدونکنار را به قصد مهاجرت به سمت سیبری ترک کردند.
وی با یادآوری اینکه درنای امید در ۵ آبان ماه امسال وارد تالاب فریدونکنار شده بود، ادامه داد: این پرنده، امروز ۱۴ اسفند یعنی پس از ۱۳۰ روز زمستانگذرانی تالاب را ترک کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: درنای امید سال گذشته در ۷ آبانماه وارد تالاب فریدونکنار شد و ۱۷ اسفندماه معادل ۱۳۱ روز در تالاب فریدونکنار زمستانگذرانی کرده بود.
وی خاطرنشان ساخت: درنای رویا در ۶ بهمنماه ۱۴۰۱ به تالاب فریدونکنار انتقال یافت و پس از ۵ روز اقامت در سازه موقت، در ۱۱ بهمنماه رهاسازی شد.
کاویان بیان داشت: "رویا" در این مدت کاملاً به صورت هماهنگ و مشترک با درنای امید بود و هدف سازمان حفاظت محیط زیست و تمام تلاشهای همکارانمان در اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران نیز این بوده که پروژه انتقال رویا را به گونهای مدیریت کنیم که از ورود تا نگهداری و ایجاد شرایط مناسب برای زمستانگذرانی برای او مهیا شود.
وی عنوان داشت: هدف نهایی این بود که مهاجرت آنها به صورت مشترک اتفاق بیافتد، لذا از این بابت شکرگزار خدای متعال هستیم و امیدواریم بازگشت مجدد آنها را نیز شاهد باشیم تا این رویداد مهم محیط زیستی موفقیت مضاعفی داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: پایشهای انجامشده توسط محیطبانان نشان میدهد که مسیرهای پروازی رویا در مجموعه تالاب فریدونکنار، ازباران، سرخرود و شهر محمودآباد بوده است.
وی با اعلام اینکه گشت و پایشها در طول مسیر پروازی این دو پرنده ادامه دارد، ابراز داشت: از هماهنگی با محیط زیست در استانهای گیلان و اردبیل و سپس با کشورهای آذربایجان، قزاقستان و روسیه از طریق ارتباطات بینالمللی برای رصد این دو همسفر خبرداد.
کاویان با قدردانی از مردم مازندران در میزبانی شایسته از "رویا و امید"، اظهار داشت: به این جهت که رویا یک گونه پرورشی بوده و ممکن است در طول مسیر پروازی به اتفاق امید در مناطق تالابی توقف داشته باشد لذا از نزدیک شدن به این پرندهها به قصد عکسبرداری، شکار و یا تیراندازی خودداری شود.
وی تصریح کرد: هرگونه حرکتی که برخلاف قواعد محیط زیستی در رابطه با درناهای سیبری در توقفگاههای احتمالی دیده شد، مردم عزیز بلافاصله به نزدیکترین اداره یا واحد محیطبانی شهرستان اطلاعرسانی کنند تا در تکمیل پرونده با توجه به اینکه برنامه مدونی داریم، اقدامات لازم صورت بگیرد.
گفتنی است؛ "رویا" درنای ماده که در راستای حفظ مسیر پروازی در گله غربی درناهای سیبری از ۶ بهمن امسال توسط مرکز تکثیر و نگهداری درنا در بلژیک از طریق قطر وارد ایران و سپس تالاب بینالمللی فریدونکنار شده بود، امروز پس از ۳۴ روز زمستانگذارنی، به اتفاق "امید" برای بازگشت در فصلی دیگر، با تالاب فریدونکنار خداحافظی کرد.
ارسال نظر