English

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی:

تنوع زیستی، ارزشمندترین گنجینه ی بشری

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی ، گفت: تنوع زیستی به عنوان ارزشمندترین گنجینه حیات بشری و سرمایه های طبیعی هر منطقه است که حراست و ارتقاء آن در کیفیت چرخه زیستی و حیات نفش مهم و کلیدی دارد.

تنوع زیستی، ارزشمندترین گنجینه ی بشری

به گزارش خبرگزاری موج مرکزی، یوسف یوسفی اظهار داشت : روز ۲۲ می مصادف با اول خرداد از طرف سازمان ملل متحد با هدف ارتقاء آگاهی مردم و افزایش سطح بینش مردم نسبت به تنوع زیستی به عنوان روز جهانی "  تنوع زیستی "  نامگذاری شده است.

وی افزود: تنوع زیستی به طور کلی شکل های گوناگون حیات در روی کره زمین را شامل می شود.و به طور تخصصی تر تنوع زیستی را  می توان  مجموعه ای از ذخایر ژنی موجود در یک گونه و یا یک اکوسیستم اطلاق کرد که حاصل صد ها ملیون سال تکامل است، که زمینه‌ساز رفاه انسان حال و آینده است و کاهش سریع آن، طبیعت و بشر را تهدید می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : منشا تنوع زیستی تکامل است، زمانی که ما یک گونه را از بین می بریم، در واقع محصول میلیون ها سال زمان و صرف انرژی که منجر به تکامل آن گونه شده است را از بین برده ایم. انقراض یک گونه سفری بی بازگشت است و همه تلاش ها و ثروت های جهان برای بازگرداندنش بی ثمر خواهد بود.

یوسفی اظهار داشت : آنچه که حفظ تنوع زیستی را برای ما انسان ها دارای اهمیت ویژه ای می کند نقش و کارکرد تنوع زیستی در تامین غذا، تامین معاش، کاربرد های پزشکی، تجارت و صنعت، کاربرد کشاورزی و بسیاری کاربرد های دیگر آن  است.

وی با اشاره به اینکه تنوع زیستی به‌عنوان دارایی جهانی، ارزش فوق‌العاده‌ای برای نسل‌های آینده دارد و برخی از فعالیت‌های انسانی عامل کاهش تعداد گونه‌ها شده است، بیان داشت : بر اساس گزارش ارزیابی جهانی در مورد تنوع زیستی و خدمات اکوسیستم در سال ۲۰۱۹، مهم‌ترین عامل اصلی ازبین‌رفتن تنوع زیستی تغییرات اقلیمی، گونه‌های مهاجم، بهره‌برداری بیش از حد از منابع طبیعی، آلودگی و شهرنشینی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خاطر نشان کرد: این استان دارای ۱۳ منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور است که سیصد و شش هزار و و نهصد و نود هشت هکتار وسعت دارد؛ودر خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است که  نماد تنوع زیستی استان کل (پازن ) می باشد  و تاکنون ۳۳۵ گونه جانوری شامل ۵۳گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست، ۱۹ گونه ماهی بومی  و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.

یوسفی ادامه داد : بر اساس اطلاعات اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست  (IUCN) پانزده گونه جانوری ایران در معرض انقراض شدید قرار دارد که دو گونه آن شامل کرکس و خروس کولی در زیستگاه های استان مرکزی زیست میکنند . وبراساس آخرین مطالعات انجام شده در استان مرکزی ۱۷ گونه پستاندار ، ۲۲ گونه پرنده و ۲ گونه خزنده در معرض تهدید هستند .

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی  در پایان حفظ محیط زیست و تنوع زیستی را امری همگانی و مستلزم هم‌افزایی بیشتر مردم و مسئولان اعلام کرد و تاکید کرد: برای حفظ تنوع زیستی در کشور مشارکت و همدلی مردم ضروری است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه