مدیرکل محیط زیست هرمزگان اظهاداشت؛
تصفیه خانه بندرعباس به استانداردهای زیست محیطی لازم نرسیده است
مدیرکل محیط زیست هرمزگان گفت: تصفیه خانه بندرعباس هنوز به استانداردهای زیست محیطی لازم نرسیده و برخی از پارامترها آلاینده و غیراستاندارد است، اما نسبت به سالهای گذشته استانداردها تقویت شده است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل محیط زیست هرمزگان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته محیط زیست، با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۰۰ خانه محیط زیست با اهداف و برنامههای محیط زیست در هرمزگان افتتاح شد اظهارداشت: طی سال گذشته بنابر رصدها و پایشهای انجام شده حدود ۲۹۸ روز در هرمزگان هوای پاک و همچنین ۵۷روز جزو روزهای ناسالم برای گروههای حساس به ثبت رسید، ضمن اینکه چهار روز ناسالم برای تمام گروهها و دو روز آلوده و خطرناک قلمداد شده که مدارس تعطیل شد.
وی با اشاره به پایش ۴۲۲صنعت و واحد تولیدی در سال گذشته، گفت: در همین زمینه ۱۵۱مورد اخطار زیست محیطی برای رفع آلودگی صادر شد و ۲۵واحد صنعتی نیز پس از اخطارها به عنوان واحد آلاینده به سازمان محیطزیست کشور معرفی شد تا با بررسیهای کارشناسی در سطح ملی در صورت صلاحدید به سازمان امور مالیاتی جهت اخذ عوارض آلایندگی معرفی شوند.
مسیحی تازیانی عنوان کرد: تصفیهخانههای شهری و صنعتی به صورت مداوم رصد و پایش میشوند اما تصفیه خانه بندرعباس هنوز به استانداردهای زیست محیطی لازم نرسیده و برخی از پارامترها آلاینده و غیراستاندارد است، اما نسبت به سالهای گذشته استانداردها تقویت شده است.
وی با اشاره به انتشار بوی تنفرآمیز در منطقه بوستانو و گچین بندرعباس اذعان داشت: پایشهای لازم انجام شده است و اخطارهایی به واحدهای صنعتی که مواد نفتی در آنها سوزانده میشود داده شده تا مشکل را در فلرها رفع کنند، در صورتی که مشکل مرتفع نشد با تکمیل مستندات به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
مدیرکل محیط زیست هرمزگان در ادامه با بیان اینکه در حوزه محیط بانی با چالش های اصلی مواجه هستیم گفت: در مناطق تحت مدیریت محیط زیست به ازای هر محیط بان ۱۸هزار هکتار زمین داریم که اگر فضاهای خارج از مناطق حفاظت شده را هم اضافه کنیم به ۵۰هزار هکتار خواهیم رسید.
وی با اشاره به موضوع قاچاق سوخت و آسیب آن به محیط زیست تصریح کرد: متاسفانه با وجود اینکه نهادهای مختلف در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت فعال بودهاند اما این پدیده هنوز در هرمزگان وجود دارد که یکی از آسیب های آن نیز اثرات زیست محیطی بوده است.
مسیحی تازیانی عنوان کرد: متاسفانه قاچاق سوخت از عهده نیروهای ما در تالابها خارج شده و قطعا همه نیروهای انتظامی و نظامی بسیج شدهاند این موضوع را ساماندهی کنند، ما این موضوع را مکررا در جلسات استانی و ملی مطرح کردهایم تا کاهش آلودگی نفتی در تالابها داشته باشیم.
وی در ادامه یادآور شد: هماکنون در تالاب شورشیرین میناب بیشترین آلودگی نفتی حاصل از قاچاق سوخت را شاهد هستیم که منجرب آسیب جدی به بخش زیادی از درختان حرا شده است و اکوسیستم و ذخیرهگاه های جنگلی آسیب دیدهاند.
مدیرکل محیط زیست هرمزگان خاطرنشان کرد: تاکنون اقدامات موثری در راستای بیابان زدایی و توسعه تالاب ها انجام شده است که این اقدامات شامل ۲۰۰هکتار بوته کاری و ایجاد پنج کیلومتر بادشکن زنده، آبیاری و مراقبت از درختانی که کاشته شده اند به ظرفیت ۱۰۰ هکتار در دو منطقه خشک استان و همچنین ۶۰ هکتار حراکاری می باشد.
وی در ادامه افزود: پایشهایی از صنایع مستقر شکل گرفته که برای یک میلیون و ۲۰۰ تن پسماند صنعتی، برنامه ریزی مدیریتی شکل گرفته است و در خصوص انباشت، بازیافت و مراحل دیگر آن برنامه ریزی شده است.
به گفته مسیحی تازیانی، استان هرمزگان در حوزه صدور مجوزها آمار بالایی در کشور دارد و ۶۳۱کالای سازگار با لایه اوزون مجوز گرفتهاند.
وی بیان داشت: حفاظت از لاکپشت های پوزه عقابی نیز با مطالعات و لکه گذاری های قبلی، پیش گرفتهایم و تا نیمههای خردادماه تخمگذاریها شکل خواهد گرفت.
مدیرکل محیط زیست هرمزگان با اشاره به اینکه علت حضور پلنگ در حادثه تصادف با خودرو در بندرخمیر در دست بررسی است، عنوان کرد: تاکنون ردی یا نشانهای حضور پلنگ در آن منطقه گزارش نشده بود و برای ما جالب بود.
وی در پایان افزود: مراقبت از صید و صیادی از شرق تا غرب هرمزگان از محل صیدگاهها و حتی اسکلههای بار انداز انجام میشود و پایشهایی صورت گرفته است که چند روز قبل نیز بیش از چهارتن صید گونه سفرهماهی را متوقف و افراد خاطی را به دستگاه قضایی معرفی شده است..
ارسال نظر