English

مدیرکل وزارت حمل‌ونقل کشور؛

طرح جامع حمل‌ونقل یکپارچه در کلانشهرها اهمیت ویژه دارد

مدیرکل وزارت حمل‌ونقل کشور گفت: طرح جامع حمل‌ونقل یکپارچه در کلانشهرها دارای اهمیت ویژه است و در این حوزه مصوباتی داریم که پشتوانه قانونی آن در مجلس وجود دارد.

طرح جامع حمل‌ونقل یکپارچه در کلانشهرها اهمیت ویژه دارد

به گزارش خبرگزاری موج فارس، پوریا محمدیان یزدی در نخستین همایش دبیران شورای ترافیک کشور که به میزبانی استانداری فارس و شهرداری شیراز برگزار شد، گفت: بر اساس قانون مجلس در سال ۷۲، شورای عالی ترافیک شهرهای کشور ایجاد و در همان مصوبه مجلس، شورای ترافیک استان‌ها مطرح و ساز و کار ما شکل گرفت و بعدها شورای ترافیک شهرستان شکل می‌گیرد.

مدیرکل حمل‌ونقل وزارت کشور ادامه داد: در قانون برنامه ششم توسعه سال ۹۶، در شهرهای بالای یک‌میلیون نفر شورای ترافیک کلان‌شهرها ایجاد شد و فرآیند راهبری ترافیک شهری از دهه ۷۰ در کشور طراحی‌شده است.

او اضافه کرد: استانداران رئیس شورای ترافیک استان‌ها هستند و همین ساختار در شهرستان، فرماندار و سپس معاون فرماندار در این حوزه کمک ما هست.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور تصریح کرد: در حوزه حمل‌ونقل ترافیک مصوباتی داریم که پشتوانه قانونی آن در مجلس وجود دارد.

محمدیان یزدی گفت: طرح‌های جامع حمل‌ونقل توسط شهرداری باید تهیه و در استان تصویب و سپس برای تصویب به شورای عالی ارسال شود و طرح جامع حمل‌ونقل یکپارچه هم در این میان مطرح‌شده است که در کلانشهرها دارای اهمیت ویژه است.

مدیرکل حمل‌ونقل وزارت کشور با بیان اینکه به معاون عمرانی استانداری‌ها اختیارات لازم را داده‌ایم تا نتایج را به ما اعلام کنند، بر تقویت نقش ستادی تأکید کرد.

به گفته این مقام مسوول در حوزه ترافیک؛ در این همایش بحث هوای پاک، طراحی راه‌های شهری، آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات و جریمه‌ها و افزایش پنج برابری جرائم رانندگی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

لزوم ایجاد توأم مبانی نظری و پژوهشی در حوزه حمل‌ونقل/ فارس در حوزه راه، رتبه نخست استانی را دارد

معاون عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه این استان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی به‌عنوان استان اول کشور به شمار می‌رود، گفت: به ایجاد مبانی نظری و فعالیت‌های میدانی و پژوهشی به‌صورت توأم نیاز داریم.

محمدرضا رضایی گفت: عوامل متعددی در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک نظیر میزان تلفات انسانی اولیه و ثانویه، اتلاف زمان فوق‌العاده، مصرف سوخت و نارسایی محیط‌ زیست و آسیب‌های روحی و روانی وجود دارد.

معاون عمرانی استانداری فارس با اشاره به وجود سالیانه بیش از ۳۰۰ هزار مصدوم در کشور ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد در این‌ بین، نقش انسان به‌ تنهایی به‌ اضافه نقش مشترک انسان و وسیله نقلیه ۶۰ درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است و انسان و راه نیز عامل بیش از ۵۶ درصد تصادفات هستند.

به گفته او؛ بررسی‌ها حاکی از این است که رانندگی با وسیله نقلیه معیوب خسارت بالاتری از رانندگی در جاده معیوب دارد؛ چراکه همه جاده‌ها و حتی کوره‌راه‌ها دارای مشخصه هستند و مسئله جایی است که انسان‌ها خارج از معیار راه‌ها حرکت می‌کنند.

رضایی با اشاره به عوامل مؤثر دیگر در حوزه حمل‌ونقل اظهار کرد: ضعف یا قوت قانون در حوزه حمل‌ونقل، ضعف یا قوت قانون در اجرا توسط دستگاه‌های اجرایی مرتبط با آیین‌نامه ایمنی، سبک زندگی شامل مدل‌های زندگی و جغرافیا و آب‌وهوا ازجمله این موارد است.

معاون عمرانی استانداری فارس افزود: هفته گذشته همایشی با معاونان عمرانی تمام استان‌های کشور برای ارائه آمار نوروزی داشتیم و به نظر می‌رسد در واکاوی علل پدیده‌ها باید ضعف‌های موجود رفع شوند.

او با اشاره به طول راه‌های استان‌ها گفت: فارس با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی به‌عنوان استان اول کشور به شمار می‌رود که معتقد به ایجاد مبانی نظری و فعالیت‌های میدانی و پژوهشی به‌صورت توأم هستیم؛ چراکه آنچه در میدان به آن عمل می‌شود، تئوری است که قبلاً به آن فکر کرده‌ایم.

رضایی بیان کرد: علاوه بر راه و جاده، عوامل دیگری در حوزه ترافیک نظیر قوانین، زیرساخت‌ها و فرهنگ ترافیک سهیم هستند که به طیف وسیعی از داده‌های حمل‌ونقل نیاز داریم و کمیسیون‌ها باید مقدمات اجرای مصوبات در حوزه حمل‌ونقل را ایجاد کنند‌.

معاون عمرانی استانداری فارس اضافه کرد: برای نگهداری و بهسازی جاده‌ها مصوبات و بودجه‌هایی در نظر گرفته‌ شده است که به بهبود ترافیک کمک می‌کند.

او با تأکید بر تبصره ۷ قانون بودجه تصریح کرد: استفاده از ظرفیت این قانون جهت نوسازی حمل‌ونقل عمومی بار و مسافر نقش مؤثری دارد و پیشنهاد ایجاد اداره کل مدیریت ترافیک اقدام خوبی است و نتایج مؤثری در پی دارد.

 

۵۰ درصد بودجه سال جاری شهرداری شیراز به حوزه حمل‌ونقل و ترافیک اختصاص دارد

قائم‌مقام شهردار شیراز گفت: بیش از ۵۰ درصد پروژه‌های امسال شهرداری شیراز به حوزه حمل‌ونقل اختصاص دارد.

 آرش فرج زاده اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری این کلان‌شهر ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که از ۲۳۰۰ ریز پروژه ۵۰ درصد مرتبط با ترافیک است.

قائم‌مقام شهردار شیراز تصریح کرد: مدیریت استانی و شهری به حوزه ترافیک در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توجه ویژه‌ای دارند و شهرداری شیراز نیز در حال حاضر ارتباط ارزنده با پلیس راهور دارد.

او با اشاره به اینکه طرح جامع شورای ترافیک در کشور برای سال ۱۴۰۲ طرح خوبی است که نتایج خوبی در پی دارد، بیان کرد: با وجود حوزه هوشمندسازی، نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و مرکز کنترل ترافیک ما اقدامات خوبی انجام شده است.

فرج زاده گفت: در شیراز تقریباً ترافیک سنگین به‌جز برخی ساعات و مناطق نداریم و عملیات بزرگراه شهید سلیمانی در جهت حل مساله ترافیکی محدوده غربی شیراز در حال انجام است.

 

ایجاد فرصت استفاده شهروندان شیراز از موتورهای برقی با تلاش شهرداری این کلان‌شهر

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز گفت: شهرداری این کلان‌شهر با هدف کاهش آلودگی هوا، اقداماتی ازجمله انعقاد تفاهم‌ نامه با شرکتی دانش‌ بنیان در راستای ایجاد ظرفیت برای بهره‌مندی شهروندان از موتورهای برقی انجام داده است.

هادی شه‌دوست شیرازی گفت: یکی از معضلات بزرگ کلانشهرها، بحث آلودگی و ایجاد هوای پاک است و در این راستا در شهرداری شیراز با مذاکراتی که با چندین شرکت به‌ خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان داشتیم، تفاهم‌ نامه‌ای منعقد و موتور سیکلت‌های برقی را به شهروندان ارائه می‌دهیم.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز با اشاره به استفاده زیاد از موتورسیکلت‌های بنزینی که موجب ایجاد آلودگی‌های صوتی و زیست‌محیطی می‌شود، افزود: در این همین راستا امروز شاهد انعقاد یک تفاهم‌نامه همکاری با یک شرکت دانش‌بنیان هستیم که در طی سه سال، سه هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را به شهروندان شیراز ارائه کنیم.

او با اشاره به نحوه پرداخت و تسهیلات گفت: ظرفیت برای پرداخت ۲۰، ۳۰ و ۳۵ درصد و اقساط بلندمدت برای شهروندان در این تفاهم دیده‌شده است.

شه‌دوست تصریح کرد: اگر اقبال خوبی در این حوزه ایجاد شود با شرکت‌های دیگر هم وارد مذاکره خواهیم شد و از ظرفیت سایر تولیدکنندگان داخلی هم بهره خواهیم برد.

معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری شیراز بیان کرد: اتفاق مهم برای ما این است که شهروندان این کلان‌شهر که همواره در حوزه‌های فرهنگی پیشگام بوده‌اند، از این ظرفیت به وجود آمده، استفاده بهینه کنند.

او‌ با اشاره به اینکه بخشی از استفاده‌ حوزه حمل‌ونقل در حوزه کار و مشاغل است، گفت: موتورسیکلت‌های برقی به شهروندان در این حوزه می‌توانند کمک کنند و برخی از دستگاه‌های اجرایی استان و کشور هم از این ظرفیت استفاده کرده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه