English

به بهانه هفته قوه قضاییه؛

قدرت بازدارندگی احکام دستگاه قضا در عدم تکرار جرم چقدر است؟

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در پاسخ به دغدغه وجود قدرت بازدارندگی لازم در مسیر تکرار جرم، گفت: ما نمی توانیم ضامن اعمال ۸۵ میلیون ایرانی باشیم.

قدرت بازدارندگی احکام دستگاه قضا در عدم تکرار جرم چقدر است؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، هفته قوه قضاییه که مصادف با سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانشان است، بهانه ای است که بتوانیم بصورت اجمالی عملکرد یکساله دستگاه قضا که یکی از ارکان اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب می شود، مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

ناگفته پیداست قضا و قضاوت در نگاهی عمومی، راهکاری است برای یافتن حق، برقراریِ عدل و رساندن حق به صاحب آن. قضاوت در واقع از یکسو مسیری است که حق جویان را امیدوار می سازد و از سوی دیگر زورمداران را از رسیدن به آمال و آرزوهای نابه جا باز می دارد. به این ترتیب قضاوت، راه هایی است که به رفع خصومت و پایان بخشیدن به منازعات می انجامد و حقوق از دست رفته را براساس قوانین دقیق و قابل اجرا به حق داران باز می گرداند. این گونه است که منصب قضا، ظریف ترین، حساس ترین، مهم ترین و در عین حال یکی از خطیرترین مناصب اجتماعی از دیدگاه اسلام به شمار می رود.

از این رو در نشست خبری مشترک رئیس دادگستری استان کرمانشاه و دادستان استان با اصحاب رسانه مضاف بر گزارش عملکرد یک ساله که بنا بر تایید مکررات دکتر توسلی زاده، بیانگر وضعیت رو به رشد ارگان های مختلف قضایی استان بود، خبرنگاران به طرح مسائل شهری پرداختند که پاسخ های وی بسیار درخور توجه بود.

 

کم اهمیت شدن برخورد با جرائم خرد بلای جان مردم

یکی از اصلی ترین مطالبات خبرنگاران استان از ریاست دادگستری توجه به این نکته مهم بود که کمرنگ شدن برخورد قضایی با جرایم خرد، بلا جان مردم شده است و به نحوی که امنیت عمومی شهروندان به مخاطره افتاده است.

 

به زور زندان و جریمه جامعه اصلاح نمی شود

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در توضیح این دغدغه اظهار داشت: واقعیت این است که بخشی از این جرایم خرد که ناشی از مشکلات اقتصادی است نه تنها با دستگیری مجرم دستگاه قضا و دولت را دچار تحمل هزینه می کند، بلکه خانواده و اطرافیان این مجرمین هم به واسطه دستگیری در معرض آسیب قرار می گیرند.

وی در پاسخ به این سوال که ماشاکی های پرونده نیز به واسطه آن جرم دچار ضرر و زیان مادی و معنوی می شوند، گفت: بخش قابل توجهی از این مشکل با فرهنگ‌سازی و آموزش مردم که نسبت به حفظ و نگهداری اموالشان هوشیارتر باشند، قابل حل است!

 

چرا جرایم تکرار می شود؟

توسلی زاده با تاکید بر اینکه ۵۲ درصد مجرمین تکرار جرم انجام می دهند، خاطرنشان ساخت: به صرف ساختن زندان جدید و زندانی کردن بیشتر نمی توان مسئله را حل کرد.

رئیس دادگستری استان کرمانشاه در پاسخ به خبرنگار موج کرمانشاه مبنی‌بر اینکه چرا قوانین قضایی از قدرت بازدارندگی لازم برای عدم دوباره ارتکاب جرم برخوردار نیستند، اعلام داشت: واقعیت این است که قوه قضاییه نمی تواند ناظر بر عملکرد ۸۵ میلیون ایرانی باشد و به همین دلیل چون ریشه بسیاری از جرایم از معضلات اجتماعی و فرهنگی است، نمی توانیم نسخه واحدی را برای بررسی جرایم مختلف بپیچیم!

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه