English

مدیر ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد؛

سوزاندن کاه و کُلِش جرم است

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران گفت: نابودی مواد آلی و میکرو ارگانیسم ها و موجودات زنده مفید در خاک و کاهش باروری و حاصلخیزی خاک از مضرات آتش زدن بقایای گیاهی است.

سوزاندن کاه و کُلِش جرم است

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، علی طاهری امیری با اشاره به افزایش دما و گرم شدن هوا و برداشت محصول گندم، جو، برنج و سایر محصولات کشاورزی، اظهار داشت: سوزاندن بقایای کشاورزی(کاه و کلش) علاوه بر آلودگی زیست محیطی، احتمال سرایت آتش با توجه به گرم بودن هوا به سایر مزارع، مناطق جنگلی و باغات وجود دارد.

وی به مضرات آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع پرداخت و ادامه داد: از بین رفتن مواد تغذیه ای که طی دوره رشد در گیاه به جا مانده، نابودی مواد آلی و میکرو ارگانیسم ها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصلخیزی خاک، کاهش تحمل گیاه در برابر آفات و بیماریها به دلیل کاهش مواد آلی خاک، از بین رفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا و محیط زیست از جمله مضرات آتش زدن بقایای گیاهی است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه آتش زدن کاه و کُلِش ممنوع است، گفت: برابر ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت اکیداً ممنوع بوده و جرم تلقی می شود و برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، متخلفین تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس(۶ ماه تا دو سال) یا جزای نقدی(۲۰ الی ۸۰ میلیون ریال)محکوم خواهند شد.

وی به کشاورزان توصیه کرد با سازو کارهای درست از بقایای گیاهی به عنوان بهترین کود استفاده کرده و یا با جمع آوری و بسته بندی آن به مصرف خوراک دام برسانند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه